Η Ελλάδα είναι η πιο φιλόξενη χώρα που έχω ζήσει και οι έλληνες ο πιο ζεστός λαός

Η Πρέσβης της Ινδίας στην Αθήνα Shamma Jain με τον εκδότη της εφημερίδας "Μαγνησία" Αρχιμήδη-Δημήτρη Καρεκλίδη κρατώντας τοπικά προϊόντα της Μαγνησίας
Ενθουσιασμένη από τη χώρα μας δηλώνει στη «Μαγνησία» η Πρέσβης της Ινδίας στην Αθήνα Shamma Jain

Ενθουσιασμένη από τους ανθρώπους αλλά και τις φυσικές ομορφιές της χώρας μας δηλώνει στη «Μαγνησία» η Πρέσβης της Ινδίας στην Αθήνα κα Shamma Jain. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο και εκδότη της εφημερίδας Αρχιμήδη Καρεκλίδη η Ινδή Πρέσβης αναφέρεται στην ζεστασιά των ελλήνων και στα κοινά χαρακτηριστικά των δύο λαών. «Οι έλληνες είναι οι πιο ζεστοί άνθρωποι που έχω συναντήσει και έχουν πολλά κοινά σημεία με τους Ινδούς» δήλωσε, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα ως την πιο φιλόξενη χώρα στην οποία έχει υπηρετήσει ως διπλωμάτης. «Γνώριζα τη χώρα σας για τον ήλιο και την φυσική ομορφιά, αλλά δεν γνώριζα τα πιο ξεχωριστά χαρακτηριστικά που είναι η ζεστασιά και η φιλία των ανθρώπων» τόνισε χαρακτηριστικά.

Καθώς οι προετοιμασίες ενόψει της 84ης Διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης στην οποία η Ινδία είναι τιμώμενη χώρα συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, η Ινδή Πρέσβης μίλησε με τον Αρχιμήδη Καρεκλίδη, σχετικά με τις προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών τόσο σε εμπορικό και επιχειρηματικό επίπεδο αλλά και σε ζητήματα επενδύσεων και ανταλλαγής τεχνογνωσίας. Να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή η ψηφιακή τεχνολογία και οι νεοφυείς επιχειρήσεις αποτελούν την αιχμή του δόρατος της ταχέως αναπτυσσόμενης οικονομίας της Ινδίας η οποία αυτή την στιγμή είναι η 6η μεγαλύτερη στον κόσμο. Σε αυτό συμβάλει ο πληθυσμός της ο οποίος πάνω από το 50% είναι κάτω των 35 ετών και ωθεί την παραγωγικότητα της χώρας.

Σύμφωνα με την Ινδή Πρέσβη οι σχέσεις των δύο χωρών είναι εξαιρετικές. Οι επαφές της τόσο με υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τώρα με της Νέας Δημοκρατίας γίνονται πάντα σε εξαιρετικό κλίμα και είναι θέμα χρόνου να αποδώσουν καρπούς. Οι εμπορικές σχέσεις άλλωστε έχουν μεγάλες προοπτικές, αφού η Ινδία ως χώρα εισάγει λάδι και αγροτικά προϊόντα από την Ελλάδα, ενώ και στο πεδίο του τουρισμού με τις κατάλληλες κινήσεις η χώρα μας θα γίνει τουριστικός προορισμός για την μεσαία τάξη της Ινδίας. Σε αυτό θα συμβάλει, όπως ήδη έχει συμβεί άλλωστε, η παραγωγή ταινιών που δείχνει τις ομορφιές της Ελλάδας ως σκηνικό σε ινδικές παραγωγές με γνωστούς πρωταγωνιστές.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε η κα Shamma Jain και θα δημοσιευθεί στην ειδική έκδοση του Ομίλου Καρεκλίδη «Η επόμενη μέρα στη Μαγνησία και την Ελλάδα» ενόψει της εφετινής ΔΕΘ, η Πρέσβης αναφέρεται στην υφιστάμενη εμπορική δραστηριότητα που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών και στην παρουσία ελληνικών επιχειρήσεων στην Ινδία, αλλά και στις δυνατότητες διεύρυνσης αυτής της παρουσίας. Αναφέρεται επίσης στην ινδική κοινότητα στην Ελλάδα αλλά και στην παρουσία της χώρας στην 84η ΔΕΘ η οποία θα έχει στο επίκεντρο την ψηφιακή τεχνολογία και την τεχνολογία του διαστήματος. «Η Ινδία έχει επενδύσει πολλά στην τεχνολογία διαστήματος και είναι έτοιμη να στείλει σύντομα επανδρωμένη αποστολή στο φεγγάρι» δηλώνει με υπερηφάνεια η κα Jain. Για το θέμα της ψηφιακής τεχνολογίας μάλιστα και της μεταφοράς τεχνογνωσίας από τη χώρα της Ασίας, είχε πρόσφατα συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

Η Ινδή Πρέσβης αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση που της απεύθυνε ο εκδότης να επισκεφθεί τη πόλη μας και να γνωρίσει τις ομορφιές αλλά και τους ανθρώπους της και υποσχέθηκε ότι σε ένα από τα επόμενα ταξίδια της στη Θεσσαλονίκη θα σταματήσει και στον Βόλο.

«Μακάρι να μπορούσα να επισκεφθώ ολόκληρη τη χώρα, αλλά έχω επισκεφθεί αρκετά μέρη και είναι εντυπωσιακό ότι ακόμη και μικρά και σχετικά άγνωστα μέρη στους ξένους, είναι υπέροχα και έχουν ξεχωριστά προϊόντα. Κάθε μέρος της Ελλάδας έχει ένα κομμάτι ιστορίας και τη δική του ομορφιά και είναι πραγματικά μια αποκάλυψη» δήλωσε.
Κατά την επίσκεψή του στην Πρεσβεία της Ινδίας και προκειμένου η Ινδή διπλωμάτης να γνωρίσει την παραγωγική φυσιογνωμία της Μαγνησίας ο κ. Καρεκλίδης της χάρισε ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα, με την Κα πρέσβη να δηλώνει ενθουσιασμένη, προσθέτοντας ότι θα δοκιμάσει όσα μπορεί καθώς είναι χορτοφάγος.

Το καλάθι του Ομίλου Καρεκλίδη περιλάμβανε τσάι του βουνού Philosophia, κρασιά Αγροτικού Συνεταιρισμού Ν.Αγχιάλου «Η Δήμητρα», μπύρα «Πλάστιγγα», τσίπουρο Αποστολάκη, αναψυκτικά ΕΨΑ, ελαιόλαδο Βολιώτη, Ελαιόλαδο και ξύδι «Αιώνες», ελιές Σιούρα, ξύδι Αγρόξ, Αμυγδαλοβούτυρο The Nutlers, χυμό ρόδι «Αγγελή», χαλβά Παπαγιαννόπουλου, μέλι Σταματίου, γλυκά κουταλιού «γεννήματα φύσης», τόνο Αλοννήσου «Alelma», γλυκά κουταλιού των γυναικείων συνεταρισμών Τρικερίου και Πτελεού, πετιμέζι «Ζαγορίν», γαύρο Βόλου «Αμβροσία», γλυκό μύρτιλο οικ. Γεωργούλα, τραχανά «Δια Τυρός», λουκούμια «Παππούς» και ζυμαρικά «Μόδι».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.