Η Ελλάδα τρώει μήλα «Ζαγορίν» για υγιεινή διατροφή

Αύξηση στις πωλήσεις σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς

Την ώρα που οι περισσότερες επιχειρήσεις πλήττονται σφοδρά από την αναστολή της λειτουργίας τους ή ακόμη και όσες λειτουργούν, από την ραγδαία πτώση της κατανάλωσης, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς, καθώς σημειώνεται αύξηση στις πωλήσεις του γνωστού σε όλους, κόκκινου μήλου «Ζαγορίν».
Στα φρούτα φαίνεται πως έχουν στραφεί οι Έλληνες για να θωρακίσουν τον οργανισμό τους απέναντι στον κορωνοϊό και σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Κράββαρη, πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 υπάρχει αύξηση της κατανάλωσης του κόκκινου μήλου Ζαγορίν.
«Περνάμε δύσκολες στιγμές και είναι παγκόσμιο το φαινόμενο. Ωστόσο, σε μας η καταναλωτική δύναμη έχει αυξηθεί. Ίσως ο κόσμος, όπως ακούμε και βλέπουμε το έχει … ρίξει στα φρούτα σε πορτοκάλια και μήλα. Καταγράφουμε μία αύξηση των πωλήσεων και ο κόσμος έχει στραφεί πολύ στο μήλο», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Λαμβάνονται όλα τα μέτρα»

Η κατανάλωση είναι εγχώρια, καθώς έχουν «κλείσει» οι διεθνείς αγορές και τα μήλα Ζαγορίν διατίθενται σε όλα τα σούπερ μάρκετ της επικράτειας, στη λαχαναγορά αλλά και μέσω εγχώριων εμπόρων. Το μοναδικό μέρος εκτός Ελλάδας που λαμβάνει αυτή τη στιγμή μήλα Ζαγοράς, είναι γνωστή αλυσίδα γερμανικής προέλευσης σούπερ μάρκετ, στη Βουλγαρία.
Την ίδια στιγμή, όπως επεσήμανε ο κ. Κράββαρης ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς τόσο στα συνεργεία, όσο και στο εργοστάσιο τηρεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, γίνονται απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους εργασίας και η παραγωγή διεξάγεται λαμβάνοντας οι εργαζόμενοι όλα τα μέτρα απόστασης και προσωπικής υγιεινής.
Αναφορικά με την παραγωγή για τη νέα χρονιά, αυτή τη στιγμή είναι η καλλιεργητική περίοδος, με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού να σημειώνει πως ο καιρός δεν στάθηκε σύμμαχος και με τις έντονες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν κάποια προβλήματα στους δρόμους με κατολισθήσεις, ωστόσο η Περιφέρεια, όπως ανέφερε ανταποκρίθηκε και έκανε επεμβάσεις, αποκαθιστώντας τις ζημίες στο οδικό δίκτυο. Τέλος, ο κ. Κράββαρης ευχαρίστησε θερμά όλο το καταναλωτικό κοινό για την εμπιστοσύνη που δείχνει στα προϊόντα του Συνεταιρισμού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.