Η επίλυση προβλημάτων στη ΒΙΠΕ, προϋπόθεση προσέλκυσης επενδύσεων

Όπως τονίστηκε σε συναντήσεις στο ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλίας

Στα πλαίσια της προετοιμασίας του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλίας που συνδιοργανώνουν η Κυβέρνηση και η Περιφέρεια Θεσσαλίας στις 10 και 11 Οκτωβρίου στη Λάρισα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή συνάντηση του εκπροσώπου του υπουργού Επικρατείας Χρ. Βερναρδάκη Πέτρου Λινάρδου- Ρυλμόν με την Ιωάννα Κιντά, πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης της Α΄ ΒΙΠΕ
Στην συνάντηση αυτή πήρε μέρος η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. Παρευρέθηκαν επίσης οι κυβερνητικοί βουλευτές Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Μάκης Μπαλλής.
Η κ. Κιντά ενημέρωσε τους συνομιλητές της για την δράση του Φορέα. Αναφέρθηκε εκτενώς στην πολύ κακή κατάσταση που βρίσκονται όλες οι υποδομές οι οποίες ποτέ δεν συντηρήθηκαν σωστά (ηλεκτροφωτισμός, καθαριότητα, φύλαξη). Μίλησε επίσης για την επιβάρυνση του κόστους που υφίστανται πολλές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκεί, εξ αιτίας της άρνησης της ΔΕΥΑΜΒ να παρέχει βιομηχανικό τιμολόγιο στις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το νερό ως πρώτη ύλη. Ενημέρωσε ότι υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις που απευθύνονται στον Φορέα προκειμένου να διερευνήσουν την δυνατότητα εγκατάστασής τους σε κτίρια που παραμένουν ανεκμετάλλευτα αυτή την στιγμή, επισημαίνοντας και πάλι ότι η επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με τις υποδομές της ΒΙΠΕ, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλκυση επενδύσεων στην περιοχή.
Στην συνέχεια έγινε συνάντηση με εκπροσώπους της νέας γενιάς επιχειρηματικότητας που δρουν στην Μαγνησία.
Είχαν προσκληθεί και παρευρέθηκαν οι Σωτήρης Μπαντάς, της εταιρείας Centaur, Άρης Θεοδώρου, της τεχνικής εταιρείας SDENG και Άρης Κουρκούβελας, της εταιρείας «Σπιτικά Τρόφιμα». Οι δύο πρώτοι δραστηριοποιούνται παγκόσμια, με αιχμή της τεχνολογίας στον τομέα τους, απασχολώντας υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό, η πλειοψηφία του οποίου προέρχεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η τρίτη επιχείρηση ασχολείται με την μεταποίηση τροφίμων και εξάγει σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αξιοποιώντας κυρίως τοπικά παραγόμενα προϊόντα υψηλής ποιότητας.
Στην πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τις δυνατότητες πολιτικών δημόσιας στήριξης για την έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία, την διασύνδεσή τους με το Πανεπιστήμιο, την σχέση μεταποίησης και αγροτικής παραγωγής και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που αφορούν κυρίως το επιστημονικό δυναμικό της νέας γενιάς, ως ατμομηχανή της ανάπτυξης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.