«Οι ειδήσεις είναι καλές, οι πράξεις καλύτερες»

Δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας για το περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο

«Οι ειδήσεις που βγήκαν από το συνέδριο είναι καλές, αλλά οι πράξεις είναι ακόμη καλύτερες. Επιθυμία μου είναι να φτάσουμε σε αποτελέσματα και να μην αποτελέσει ένα συνέδριο εικονικής πραγματικότητας» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9Fm» ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, με αφορμή το περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο, που ολοκληρώνεται σήμερα στη Λάρισα.

«Έχουμε μπουχτίσει από υποσχέσεις. Αυτή τη στιγμή η χώρα πρέπει να επιστρέψει στην κανονικότητα. Αυτό σημαίνει οικονομική ανεξαρτησία που επιτυγχάνεται από μια παραγωγική επανάσταση που θα οδηγήσει σε αύξηση των θέσεων εργασίας, αύξηση των μισθών και αύξηση του εθνικού πλούτου» είπε ο κ. Αγοραστός. Πρόσθεσε: «Είμαστε στον έβδομο χρόνο της λιτότητας και της ύφεσης στην Ελλάδα.

Έχει αφυδατωθεί όλη η δύναμη, οικονομική και ψυχολογική, των Ελλήνων. Υπάρχει μια κατάσταση που δεν πάει άλλο και χρειαζόμαστε ένα ελληνικό σχέδιο και ένα πλάνο εξόδου από την κρίση». Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, υπογράμμισε πως θα ζητήσει «περισσότερη συνεργασία κι εμπιστοσύνη. Οι υπηρεσίες και οι λειτουργίες του κράτους να έχουν σεβασμό στον Έλληνα φορολογούμενο. Γρήγορες και ξεκάθαρες απαντήσεις. Και να ενεργοποιηθούν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να φτάσουμε στον στόχο». Επίσης, ο κ. Αγοραστός σημείωσε πως στο επίκεντρο της συζήτησης με τον κ.Τσίπρα θα βρεθούν τα έργα νερού και θα ζητηθεί σαφές χρονοδιάγραμμα και δεσμεύσεις. «Θα ζητήσω και μικρά έργα, που έχουν αξία στην καθημερινότητα του πολίτη. Από την κρίση θα βγούμε με τα μικρά έργα, γιατί έχουν άμεση απόδοση στην κοινωνία και άμεσες θέσεις εργασίας» πρόσθεσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.