«Η κυβέρνηση κάνει “χουβαρνταλίκι” σε βάρος των ιδιοκτητών ακινήτων!»

Σύμφωνα με την Λία Κρατήρα, πρόεδρο ιδιοκτητών Μαγνησίας, για τη μείωση ενοικίων χωρίς ανταπόδοση

Ανάστατοι και εξοργισμένοι είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων της Μαγνησίας, που κλήθηκαν να συνεισφέρουν στην πανδημία του Covid 19, με μείωση 40% των ενοικίων της πρώτης κατοικίας όσων εργαζόμενων μπήκαν σε προσωρινή αναστολή ή εκ περιτροπής εργασία και των παιδιών τους που σπουδάζουν και όλα αυτά, χωρίς ανταπόδοση μέχρι στιγμής, από την κυβέρνηση.
Η Λία Κρατήρα, πρόεδρος των ιδιοκτητών ακινήτων Μαγνησίας μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή και ανέφερε ότι οι περισσότεροι μικροιδιοκτήτες ακινήτων στη Μαγνησία είναι εξοργισμένοι, διότι αντί η κυβέρνηση να καθιερώσει μια επιδότηση ενοικίου, όπως γίνεται με την εργασία, κάνει «χουβαρνταλίκι» σε βάρος των ιδιοκτητών.
Η κα Κρατήρα είπε ότι οι ιδιοκτήτες ανέμεναν ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του να κάνει μια σαφή αναφορά στα προβλήματα που προκάλεσε το lock down, λόγω κορωνοϊού και στους ιδιοκτήτες ακινήτων από τη μείωση των ενοικίων και ότι θα αναφερθεί στην αποκατάσταση έστω και μερικώς της ζημιάς που προκλήθηκε, αλλά δεν έκανε καμία ανακοίνωση.

“Έχουν βρεθεί όλοι στα «κάγκελα»”

«Καταλαβαίνεται ότι οι ιδιοκτήτες είναι ανάστατοι, γιατί ο καθένας έχει κάνει τον προϋπολογισμό τους και με τα έσοδα αυτά, άλλοι ζουν με αυτά, άλλοι πληρώνουν δόσεις δανείων και έχουν βρεθεί όλοι στα «κάγκελα», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος των ιδιοκτητών ακινήτων Μαγνησίας.
Η ίδια τόνισε ότι κάποιοι θεωρούν τους ιδιοκτήτες, πολίτες δεύτερης κατηγορίας και γι’ αυτό η κυβέρνηση τους συμπεριφέρεται έτσι.
Η μείωση των ενοικίων πρώτης κατοικίας, κατά 40% για όσους βρίσκονται σε καθεστώς προσωρινής εργασιακής αναστολής και για τα παιδιά τους που σπουδάζουν, αφορά μόνο το διάστημα που εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, ανέφερε η Λία Κρατήρα, ωστόσο οι ιδιοκτήτες που καλούνται να κάνουν έκπτωση στους ενοικιαστές, δεν έχουν πάρει το παραμικρό από την κυβέρνηση, όπως είπε. Σύμφωνα με την ίδια, υποσχέσεις και εκτιμήσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας, για φορολογική ελάφρυνση του 50% της μείωσης, ωστόσο δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, ούτε και πλατφόρμα για να δηλώσουν τη ζημιά που υπέστησαν.

Αυξημένη προσφορά σπιτιών

Αναφορικά με την πληθώρα διαθέσιμων διαμερισμάτων προς ενοικίαση στη Μαγνησία, η κα Κρατήρα τόνισε ότι είναι αποτέλεσμα των περιορισμών λόγω κορωνοϊού, καθώς η τουριστική κίνηση αναμένεται να κινηθεί πολύ χαμηλά φέτος και οι ιδιοκτήτες ρίχνουν τα διαμερίσματα στην αγορά, ώστε να έχουν κάποιο, έστω και χαμηλότερο, εισόδημα.
«Αυτό θα κάνει καλό στους ενοικιαστές, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, διότι θα πέσουν λίγο οι τιμές, θα υπάρχουν περισσότερες επιλογές και θα έχουν ωραία διαμερίσματα. Για να μπουν τα διαμερίσματα αυτά στην πλατφόρμες έγινε ριζική ανακαίνιση», δήλωσε η πρόεδρος των ιδιοκτητών ακινήτων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.