Η Μαγνησία «γλίτωσε» από την «Ψυχρή Λίμνη»

Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 31οC με πρόσκαιρες συννεφιές

Δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στο μεγαλύτερο μέρος της Μαγνησίας το φαινόμενο που φέρνει βροχές και καταιγίδες και ήδη πλήττει κάποιες περιοχές, όπως δήλωσε ο Μετεωρολόγος και Μαθηματικός, Θεοφάνης Τακούδης, στο μεσημεριανό ραδιοφωνικό μαγκαζίνο του Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή.
Η Μαγνησία είναι πιο τυχερή, ανέφερε χαρακτηριστικά, καθώς το φαινόμενο προσπερνά την περιοχή σε σχέση με τις άλλες περιοχές της Θεσσαλίας.«Έχει φύγει ο κίνδυνος να έχουμε χαλαζοπτώσεις ή μπόρες και τα πράγματα θα εξελιχθούν κανονικά», τόνισε.
Αναλυτικά από σήμερα θα υπάρχουν συννεφιές κατά τόπους, ιδίως τις θερμές ώρες της ημέρας και κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές του Πηλίου και στις Σποράδες, όπου πιθανόν να εκδηλωθούν και βροχές για μικρό χρονικό διάστημα. Στον Βόλο, όπως ενημέρωσε ο κ. Τακούδης, η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από τους 29 έως του 30οC, με την υγρασία να μειώνεται λόγω του ήπιου βοριά που φυσά, χωρίς όμως πολλά μποφόρ. Εσωτερικά θα φτάνουν τα 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα ανοιχτά θα φτάσουν μέχρι και τα 5 μποφόρ.
Την Τετάρτη και την Πέμπτη, η θερμοκρασία θα ανέβει έως τους 30οC με πλήρη ηλιοφάνεια αλλά χωρίς καύσωνα, με κανονικές θερμοκρασιακά συνθήκες. Σύμφωνα με τον κ. Τακούδη το ίδιο σκηνικό θα παραμείνει σε γενικές γραμμές και την επόμενη εβδομάδα με τον Ιούλιο να μας αποχαιρετά με 33 έως 34οC αλλά με μελτέμι το οποίο δεν μπορεί να ανεβάσει περισσότερο τη θερμοκρασία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.