Η Μαγνησία «βράζει» από κορωνοϊό – Αυξάνεται η πίεση στο Νοσοκομείο Βόλου

Φωτογραφία αρχείου
Ο ΕΟΔΥ έδωσε χθες 45 νέα κρούσματα

Τις «μαύρες» ημέρες του Νοέμβρη θύμιζε την Πέμπτη το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου, με δεκάδες Βολιώτες να έχουν προστρέξει, άλλοι έχοντας συμπτώματα κορωνοϊού κι άλλοι προκειμένου να εξεταστούν καθώς είχαν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα. Δυστυχώς,  η σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων στη Μαγνησία διαφάνηκε και συνδέθηκε και με την αυξημένη νοσηρότητα, μιας και μόνο την Πέμπτη έγιναν 12 νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο. Στο μεταξύ, στη Μαγνησία ο ΕΟΔΥ έδωσε χθες 45 νέα κρούσματα.

Τα κρούσματα εδώ και ενάμιση τουλάχιστον μήνα είναι πολλά και συνεχή. Η  Μαγνησία «βράζει» κυριολεκτικά από κορωνοϊό, καθώς καθημερινά ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει πολλές μολύνσεις. Μέχρι στιγμής ωστόσο, η νοσηρότητα αυτή δεν διαφαίνονταν και στις εισαγωγές ασθενών στο Νοσοκομείο Βόλου. Προφανώς υπήρχε αύξηση των εισαγωγών σε σχέση με τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο, όμως δεν υπήρχε μία «έκρηξη».

Το σκηνικό αυτό άλλαξε, καθώς στις 14 και 15 Απριλίου το Νοσοκομείο Βόλου επέστρεψε σε στιγμές του δεύτερου και δραματικότερου κύματος της πανδημίας. Μέσα στα δύο αυτά 24ωρα καταγράφηκαν 20 (!) νέες εισαγωγές, ενώ δόθηκαν μόλις πέντε εξιτήρια, τρία στις 14 και δύο στις 15 Απριλίου.

Την ίδια στιγμή η πίεση στο Νοσοκομείο Βόλου αυξάνεται. Η τρίτη κλινική κορωνοϊού,  που είχε δημιουργηθεί στον τρίτο όροφο του Νοσοκομείου Βόλου, εκεί που στεγάζονταν η Ουρολογική Κλινική, είχε χρησιμοποιηθεί στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Εδώ και ημέρες βρίσκεται σε …ετοιμότητα, προκειμένου να επαναχρησιμοποιηθεί και πιθανώς αυτό να γίνει πολύ σύντομα, καθώς οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό αυξήθηκαν πολύ, με αποτέλεσμα να «γεμίσουν» οι δύο υπάρχουσες κλινικές.

Χθες, στο Νοσοκομείο Βόλου  νοσηλεύονταν συνολικά στο Αχιλλοπούλειο 71 ασθενείς, αριθμός ρεκόρ για το τρίτο κύμα της πανδημίας. Ειδικότερα, στη ΜΕΘ Covid νοσηλεύονταν επτά ασθενείς, τρεις άνδρες ηλικίας 70, 74 και 78 ετών και τέσσερις γυναίκες ηλικίας 56, 65, 76 και 77 ετών, ενώ στην Α΄ κλινική κορωνοϊού νοσηλεύονταν 29 ασθενείς και 31 νοσηλεύονταν στη Β’ κλινική. Στους θαλάμους αρνητικής πίεσης νοσηλεύονταν τέσσερις άνδρες ηλικίας 53, 61, 70 και μόλις 27 ετών.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.