Η πολύτεκνη οικογένεια έχει “γονατίσει”

Τόνισε η Σουλτάνα Πράππα πρόεδρος της Ένωσης Πολυτέκνων Ν. Μαγνησίας

Καταγγελτική ήταν για μια ακόμη φορά η Σουλτάνα Πράππα πρόεδρος της Ένωσης Πολυτέκνων Ν. Μαγνησίας, που κατήγγειλε την Πολιτεία ότι δεν λαμβάνει κανένα μέτρο στήριξης της Ελληνικής πολύτεκνης και πολυμελούς οικογένειας, μη εφαρμόζοντας ουσιαστικά το Σύνταγμα, που ορίζει, ότι οι πολύτεκνοι τυγχάνουν της ειδικής φροντίδας από το κράτος.

Συνέντευξη στον Ηλία Κουτσερή

«Δυστυχώς φτάσαμε στο 2022 και να μιλάμε για τα αυτονόητα. Η κάθε πολιτική ηγεσία και η κάθε κυβέρνηση δεν εφάρμοσαν το Σύνταγμα. Το άρθρο 21 του Συντάγματος λέει ότι οι πολύτεκνοι τυγχάνουν της ειδικής φροντίδας από το κράτος», τόνισε στο Ράδιο ΕΝΑ και τη ΜΑΓΝΗΣΙΑ, η πρόεδρος των Πολυτέκνων. 

Η πολύτεκνη οικογένεια έχει “γονατίσει”

Όπως είπε, η πολύτεκνη οικογένεια έχει “γονατίσει” τώρα τον χειμώνα, με τις ανατιμήσεις στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο και στο ρεύμα και ζήτησε έναν Έλληνα «Ντε Γκολ», για να οδηγήσει την Ελλάδα στην ανόρθωση. Ζήτησε ακόμη η Πολιτεία να σκεφτεί τις επόμενες γενιές και όχι τις επόμενες εκλογές και να σκύψει και να αντιμετωπίσει που θα πάει η χώρα μας.

Η κα Πράππα, διερωτήθηκε ποιά είναι η ειδική φροντίδα που έχουν δει οι πολύτεκνες οικογένειες, που είναι γραμμένη μόνο στο Σύνταγμα και δεν εφαρμόζεται ποτέ. Όπως είπε και αν κάποιοι βγάζουν κάποιους νόμους κατά διαστήματα, έρχονται οι επόμενοι και τους καταργούν, οπότε δεν μπορεί να πάει ένα κράτος έτσι μπροστά.

“Η πολύτεκνοι και γενικά η πολυμελής οικογένεια όπως γνωρίζουμε όλοι είναι το κύτταρο της Ελληνικής κοινωνίας και πάνω σ΄αυτή η Ελλάδα στηρίζει όλους τους αγώνες για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Τη στιγμή που δεν λαμβάνεται καμία μέριμνα,  η πολύτεκνη οικογένεια τιμωρείται και την έχουν φτάσει στο σημείο συνεχώς να επαιτεί για τα αυτονόητα”, σημείωσε η πρόεδρος.

«Αγώνας για τα αυτονόητα»

Η ίδια τόνισε ότι οι πολύτεκνες και πολυμελείς οικογένειες μονίμως κάνουν ένα αγώνα για τα αυτονόητα, κάτι που ισχύει και για σήμερα. Όπως είπε, η Πολιτεία ούτε φορολογικές ελαφρύνσεις κάνει για τις πολύτεκνες οικογένειες, ούτε κίνητρα δίνει για τις νέες οικογένειες που θέλουν να κάνουν ένα τρίτο ή ένα τέταρτο παιδί.

Η κα Πράππα, κατήγγειλε την Πολιτεία για επιδρομή εναντίον των πολυτέκνων και συνεχάρη τις νέες οικογένειες που τολμούν να φέρουν ένα ακόμη παιδί στον κόσμο και τα νέα ζευγάρια που εξακολουθούν να αποκτούν την πολυτεκνική ιδιότητα με τέσσερα παιδιά, δείχνοντας μ΄αυτό τον τρόπο το δρόμο της αντίστασης.

«Καμία κυβέρνηση δεν θα καταφέρει

να πετύχει την ψυχική μας αποστράτευση»

“Καμία κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να πετύχει την ψυχική μας αποστράτευση, γιατί βλέπουμε ότι παρόλες τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, η πολύτεκνη οικογένεια στέκεται, γιατί έχει μάθει στις στερήσεις, είναι συνδεδεμένη με το πνεύμα της θυσίας και δεν δίνει σημασία στα υλικά αγαθά”, ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος των πολύτεκνων.

Η κα Πράππα τόνισε ότι οι πολύτεκνοι είδαν να κόβονται οι τιμητικές συντάξεις σε πολύτεκνες μητέρες που έπαιρναν μέχρι το 2012, όπως και τα πολύτεκνα επιδόματα, αλλά και προϊόντα που δινόταν, μέσω προγράμματος της ΕΕ και βοηθήσουν πολλές οικογένειες στη διαβίωσή τους και δεν τα συνέχισε καμία κυβέρνηση.

Επίσης τόνισε ότι η Πολιτεία λάμπει δια της απουσίας της στο θέμα των οικογενειών που έχουν άνεργους, που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, ακόμη και παιδιών που έχουν μείνει ορφανά από έναν ή και από τους δύο γονείς.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.