Η Θεσσαλία θωρακίζεται στη μάχη κατά του καρκίνου

Εγκαινιάστηκε ο νέος γραμμικός επιταχυντής στο Πανεπιστημιακό

Σημαντική χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και τη Θεσσαλία γενικότερα, ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος κ. Παναγιώτης Νάνος κατά τη διάρκεια των επίσημων εγκαινίων του γραμμικού επιταχυντή (linac) που έχει ήδη τεθεί σε κλινική λειτουργία, με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος αντικατάστασης μηχανημάτων ακτινοθεραπείας σε δημόσια νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά του ΙΣΝ, αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση δέκα γραμμικών επιταχυντών (μηχανήματα ακτινοθεραπείας) σε επτά δημόσια νοσοκομεία της χώρας, με νέους σύγχρονους και μεγαλύτερης ακριβείας επιταχυντές, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στη θεραπεία καρκινοπαθών στη χώρα.Παράλληλα, η δωρεά καλύπτει τη διετή δωρεάν συντήρηση του κάθε επιταχυντή, και περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση του επιστημονικού προσωπικού με στόχο την εξασφάλιση της βέλτιστης λειτουργίας των ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων.

Σε δηλώσεις του ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κ. Παναγιώτης Νάνος έκανε λόγο για μία “σημαντική στιγμή για το Πανεπιστημιακό γιατί κάνουμε τα επίσημα εγκαίνια του γραμμικού επιταχυντή, δωρεά μεγάλη του ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” και δεν εννοώ μόνον οικονομική – που είναι – αλλά με σημασία για τους Θεσσαλούς και όχι μόνο ασθενείς, που βρίσκουν ολοκληρωμένη πλέον ακτινοθεραπεία.

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς το ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”, τη διοίκηση και τους εργαζόμενους, τον κ. Βαζαίο προσωπικά που παρίσταται σήμερα εδώ και όλους όσους συνέβαλαν κατά καιρούς. Δεν είναι έργο μόνον της παρούσας διοίκησης αλλά και των προηγούμενων διοικήσεων καθώς και όλο το προσωπικό, επιστημονικό και μη για τη συμβουλή του”.

Πηγή: www.onlarissa.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.