Η Βολιώτισσα που δεν φοβήθηκε και βοήθησε γυναίκα που χτυπούσε και απειλούσε ο πρώην της

Είχε το θάρρος να σταματήσει για να δει τι συμβαίνει

Πολλοί αδιαφορούν. Προσπερνούν. Κάνουν ότι δεν βλέπουν. Πως μπορείς να γυρίσεις το βλέμμα όταν μπροστά σου βλέπεις μια γυναίκα να δέχεται ξύλο και απειλές; Δεν μπορείς. Κάπως έτσι σκέφτηκε η Βολιώτισσα Άννα Λάππα, 29 ετών, η οποία δεν δίστασε να κατέβει από το αυτοκίνητό της, θέλοντας να προστατεύσει μια γυναίκα από την επιθετική συμπεριφορά ενός άντρα.

Χθες η 29χρονη βρέθηκε στα δικαστήρια. Κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας που είπε ότι περνώντας με το αυτοκίνητό της από το σημείο που έγινε το επεισόδιο, στην οδό Εθνικών Αγώνων, αντίκρισε την παθούσα στο μηχανάκι της και τον δράστη από πίσω της με το ποδήλατό του, είδε βίαιες αντιδράσεις από το πρόσωπό του και υπήρχε ένταση.
Η μάρτυρας είπε ότι ο 34χρονος ξήλωσε το φανάρι του δικύκλου και το πέταξε στο δρόμο, με αποτέλεσμα να σπάσει, στη συνέχεια έσπρωξε την 26χρονη στην πλάτη, η κοπέλα προσπάθησε να φύγει, αλλά μπήκε μπροστά και αριστερά της και της έκλεισε το δρόμο.
Ήταν η στιγμή που η 29χρονη σταμάτησε στην αριστερή πλευρά του δρόμου, βγήκε από το αυτοκίνητο και ρώτησε την κοπέλα αν ήταν καλά και αν χρειαζόταν κάτι και απευθυνόμενη και στους δύο τους ζήτησε να ηρεμήσουν. Επίσης κατέθεσε ότι όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητο, η 26χρονη της είπε «ο Θεός σε έστειλε».

«Τότε ο δράστης με πλησίασε πολύ κοντά και απειλητικά στο πρόσωπο, του είπα κάνε 10 βήματα πίσω και μη μου απευθύνει το λόγο μέχρι να έρθει η Άμεση Δράση, που είχε καλέσει ο άνδρας, κάλεσα κι εγώ την Αστυνομία και είχα το τηλέφωνο σε ανοιχτή ακρόαση γιατί έκανε «περίεργα» τηλέφωνα, γιατί η κοπέλα δεν είχε άδεια κυκλοφορίας στο μηχανάκι της. Μέχρι να έρθει η Αστυνομία, ο κατηγορούμενος έβριζε με ακατονόμαστες εκφράσεις («θα σε γαμ… παλιπ…», «θα σου πάρω το παιδί») την κοπέλα και εμένα», ανέφερε η 29χρονη.

Η ίδια παραδέχτηκε ότι φοβήθηκε όταν την πλησίασε ο 34χρονος και είπε ότι δεν μετάνιωσε που σταμάτησε γιατί δεν θα κοιμόταν το βράδυ, διότι θα είχε τύψεις. Επίσης ανέφερε ότι της έκανε εντύπωση ότι δίπλα από το σημείο του επεισοδίου περνούσαν πολλά αυτοκίνητα και κανένας δεν σταμάτησε για να δει τι είχε συμβεί.

Η κοινωνία χρειάζεται περισσότερες «Άννες»
Κανείς δεν σταμάτησε, λέει η 29χρονη. Κι όμως όταν συμβεί το κακό όλοι αυτοί που απλά προσπέρασαν το περιστατικό, ίσως γράψουν κάτω από αναρτήσεις, δηλώνοντας τον θυμό και την αγανάκτησή τους. Η κοινωνία χρειάζεται περισσότερες «Άννες». Που δεν θα γυρίζουν την πλάτη όταν βλέπουν βίαια περιστατικά, που θα τολμούν να εμφανιστούν σε ένα δικαστήριο για να υπερασπιστούν ένα θύμα, που θα παρεμβαίνουν ακόμη κι όταν νιώθουν και οι ίδιες φόβο, γιατί δεν τους πάει καρδιά να κάνουν αλλιώς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.