Ιάσονας Αποστολάκης: «Ευθύνες στην Αποκεντρωμένη για την μη εφαρμογή της διοικητικής αποβολής του Valis»

Καθώς υπάρχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσε η μη υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για την διοικητική αποβολή του Ξενοδοχείου Valis στην Αγριά από κοινόχρηστο χώρο, στον οποίο έχει κατασκευάσει πισίνα. Ο κ. Ιάσονας Αποστολάκης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για τον Βόλο» μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη επιρρίπτοντας ευθύνες και στον Δήμο αλλά και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που θα έπρεπε να ελέγχει τέτοιου είδους θέματα και να δρα αυτεπάγγελτα.

 

Όπως εξήγησε ο κ. Αποστολάκης υπήρχε μία απόφαση δημοτικού συμβουλίου το 2018 για τη διοικητική αποβολή της επιχείρησης. « Με βάση όσα μας προσκόμισε η νομική υπηρεσία και εμείς ψηφίσαμε ότι πρέπει να γίνει, από εκεί κι έπειτα πότε έπρεπε να υλοποιηθεί η απόφαση, εάν ασκήθηκαν ένδικα μέσα από πλευράς επιχείρησης, είναι πράγματα που πρέπει να τα ελέγχει η νομική υπηρεσία και η δημοτική αρχή», επεσήμανε ο ίδιος.

Απαντώντας στο ερώτημα εάν υπάρχει εμπλοκή του Αχ. Μπέου, καθώς ο δήμαρχος Βόλου είχε επιτεθεί φραστικά και έντονα απέναντι στον κ. Μποτσιβάλη, όταν εκείνος εμπλέκονταν στην διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ έπειτα εισήλθε στο χορηγικό σχήμα του ΝΠΣ, κάνοντάς τον ουσιαστικά ο κ. Μπέος συνεργάτη ο κ. Αποστολάκης δεν θέλησε να σχολιάσει καθώς όπως είπε «φοβάμαι ότι μπορεί υπάρχει κάποια έγκληση από τη δικαιοσύνη, η οποία έχει δείξει επιλεκτική μνήμη σε πολλά πράγματα. Έχουμε όμως πολύ χειρότερα πράγματα. Δύο χρόνια μετά δεν έχει αποσαφηνιστεί τι έγινε με εκείνη τη γεώτρηση στην Αγριά η οποία επί δύο μήνες είτε από άγνοια των υπευθύνων, είτε σε γνώση τους, είχε υδράργυρο και ο κόσμος έπινε υδράργυρο στην Αγριά».

Για το θέμα της μη εφαρμογής της απόφαση του ΔΣ ο επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας επεσήμανε πως δεν αποτελεί μόνο θέμα δικαιοσύνης αλλά και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

«Υπάρχει και αυτή η ριμάδα υπηρεσία που λέγεται Αποκεντρωμένη Διοίκηση κι ας μας πουν τι δουλειά κάνουν. Υπάρχουν υποτίθεται οι ελεγκτές νομιμότητας των ΟΤΑ . Εάν είναι σύννομες οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων και κατά πόσο εφαρμόζονται είναι ένα θέμα που πρέπει να ελέγχει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και αυτεπάγγελτα. Δεν μπορεί να κάνουν αναφορές οι αντιπολιτεύσεις όλη την ώρα γι’ αυτό το πράγμα», τόνισε ο κ. Αποστολάκης.

Χωρίς σχεδιασμό το νέο μοντέλο ελεγχόμενης στάθμευσης

Στο μεταξύ, ο κ. Αποστολάκης σχολίασε και το νέο μοντέλο ελεγχόμενης στάθμευσης που ξεκινά να εφαρμόζεται στον Βόλο, επισημαίνοντας πως έχει γίνει χωρίς σχεδιασμό και προγραμματισμό και θα είναι και κοστοβόρα για τους δημότες.

«Θυμίζω ότι το σύστημα θα έπρεπε να εφαρμοστεί στην ολότητά του εδώ και έναν χρόνο, προφανώς βλέποντας ότι θα υπάρξει και κάποιο πολιτικό κόστος, η δημοτική αρχή το αφήνει για μετά, όταν ο κόσμος περνά από την κάλπη και δεν αναγνωρίζεται λάθος.

Το νέο σύστημα στάθμευσης που από 0,50 ευρώ πήγε στο 1 ευρώ, προβλέπει αρχικά στο μέλλον να υπάρξει παραχώρηση σε ιδιώτη κυρίως όμως αυτό που προβλέπεται είναι ότι θα υπάρξει ένα απέραντο πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης. Η πρόταση και το σχέδιο που είχε καταθέσει η δημοτική αρχή είναι ότι πρέπει να πληρώνεις για να παρκάρεις μέχρι και στη Μαγνήτων και από τη Βασσάνη και πολύ πέρα της Κασσαβέτη.

Το θέμα είναι ότι αλλού που γίνεται αυτό, μια μεγάλη έκταση για πάρκινγκ με χρέωση, ταυτόχρονα σχεδιάζεται και το plan b. Εφόσον κάνεις στον δημότη πιο κοστοβόρο και δύσκολο να παίρνει το αυτοκίνητο στο κέντρο, αυξάνεις τη συγκοινωνία, κάνεις ποδηλατοδρόμους, άλλες εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, που εδώ δεν το βλέπουμε», επεσήμανε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, έριξε τα βέλη του στη δημοτική αρχή και για τη διαχείριση του πάρκινγκ στην οδό Φιλελλήνων, το οποίο οδεύει σε ιδιώτη.

« Ή το πάρκινγκ δεν βγάζει τα λεφτά του κι έκαναν μία επένδυση 6 εκ ευρώ και αποτύχανε ή εάν το πάρκινγκ έχει έσοδα γιατί να πάει σε ιδιώτη. Είναι ύποπτο το να το δώσουμε σε ιδιώτη, γιατί δεσμεύει και τις επόμενες δημοτικές αρχές. Όπου φτύνεις μην γλύφεις λέει ο λαός. Το 2014 ενώ είχαν γίνει οι εκλογές και είχε κερδίσει ο Αχ. Μπέος, έως τον Σεπτέμβριο ήταν η δημοτική αρχή Σκοτινιώτη. Είχαμε μια σειρά εγκλήσεις και εξώδικα από τον Αχ. Μπέο προς τον κ. Σκοτινιώτη να μην παρθεί μία σειρά αποφάσεων και συμβάσεων που να δεσμεύουν την επόμενη δημοτική αρχή. Αυτό που κατηγορούσε, το κάνει», επεσήμανε ο κ. Αποστολάκης.

Τις συνέπειες των αποφάσεων της παρούσας δημοτικής αρχής θα τις βιώνουμε τα επόμενα χρόνια

Παράλληλα, με αφορμή το Αθλητικό Κέντρο στο Καραγάτς, το οποίο επισκέφθηκε ο κ. Αποστολάκης μαζί με τον υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου κ. Νίκο Παπαπέτρο και σε σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρθηκαν στην εγκατάλειψή του, ο κ. Αποστολάκης τόνισε πως το πάρκο, που έγινε το 1998 επί Πιτσιώρη ήταν ένα κόσμημα για την περιοχή.

«Το πάρκο αφέθηκε στην τύχη του. Φτάσαμε στη θητεία του Αχ. Μπέου που θα τα έκανε όλα τέλεια, και σταμάτησε και η ελάχιστη συντήρηση των προηγούμενων ετών, έως το 2018 που με οχλήσεις αναγκάσαμε και τη δημοτική αρχή να αποφασίσει ότι θα γίνει ανακαίνιση ανακατασκευή. Δεν έγινε τότε και το 2021 με πολύ δυσκολία εγκρίθηκε μία μελέτη ύψους 61.000 ευρώ για να γίνουν κάποιες εργασίες. Έως τον Ιούνιο το 2023 δεν μπορεί να δώσει 60.000 ευρώ για ένα πάρκο, ενώ ταυτόχρονα πολλοί αθλητικοί χώροι έχουν πρόβλημα. Ή δεν έχουν τα χρήματα και η οικονομική κατάσταση του Δήμου δεν είναι αυτή που με παπατζιλίκια χρόνια μας πιπιλίζει ή εάν έχουν τα χρήματα να μας πουν γιατί δεν τα δίνουν. Είναι καθαρά θέμα πολιτικών επιλογών», υπογράμμισε ο κ. Αποστολάκης και συμπλήρωσε πως «ό,τι βιώνουμε την 9ετία Μπέου, πολλές συνέπειες θα τις βιώνουμε για τα επόμενα χρόνια ακόμη και να αλλάξει η δημοτική αρχή».

Σημείωσε τέλος ότι το θέμα της άρσης των απαλλοτριώσεων που ακολουθεί η δημοτική αρχή Μπέου αφορά στην πόλη και όπως είπε χαρακτηριστικά «θα φτάσουμε στο 2030, θα θέλουμε και δεν θα μπορούμε να βρούμε χώρο για έναν κοινόχρηστο χώρο, για ένα πάρκο κτλ».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.