Ι.Αποστολάκης: Να μαυρίσουμε το πιο σάπιο, αποτυχημένο και αδίστακτο σύστημα εξουσίας (φωτο + βίντεο)

Προσκλητήριο νίκης σε όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου

«Την Κυριακή ο Βόλος θα ψηφίσει πολιτισμό, κλείνοντας οριστικά την πόρτα σε ό,τι πιο αντιδημοκρατικό, πιο λαϊκίστικο, πιο επικίνδυνο έχει γνωρίσει αυτή η πόλη», ήταν το ηχηρό μήνυμα που έστειλε ο Ιάσονας Αποστολάκης από το βήμα της σημερινής μεγάλης σε όγκο και παλμό κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του συνδυασμού «Μαζί για τον Βόλο», για να εισπράξει θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα, ιδιαίτερα από τους νέους ανθρώπους που έδωσαν εντυπωσιακό “παρών”.

«Τρεις μέρες έμειναν ακόμη», είπε ο κ. Αποστολάκης, «για να ξαναμπεί ο Βόλος στο δρόμο της κανονικότητας, να ξαναγίνει η πόλη το θετικό παράδειγμα για την αυτοδιοικητική ιστορία και όχι η μαύρη σελίδα που μας επέβαλε ο απερχόμενος δήμαρχος και η παρέα του. Τρεις μέρες για να τελειώσουμε με το ατύχημα της συγκυρίας που έβγαλε από την κάλπη μία παρέα ξένων προς τη δημοκρατική μας παράδοση και ιστορία. Ήρθε η ώρα να μαυρίσουμε το πιο σάπιο, αποτυχημένο και αδίστακτο σύστημα εξουσίας που υπήρξε ποτέ».

Τον υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου Ιάσονα Αποστολάκη, προλόγισε με τα καλύτερα λόγια ο γιατρός Μιχάλης Μεϊκόπουλος που εξαπέλυσε πυρά κατά της Δημοτικής Αρχής Βόλου για την αντιδημοκρατικότητα που επέδειξε όλα αυτά τα χρόνια, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης στον συνδυασμό “Μαζί για τον Βόλο” που απαρτίζεται από πολλούς νέους με όραμα για το μέλλον της πόλης.

Μιλώντας στην μαζική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη συμβολή των οδών Ερμού και Αγ. Νικολάου, ο Ιάσονας Αποστολάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η σημερινή συγκέντρωση δείχνει κιόλας το αποτέλεσμα της Κυριακής. Το βράδυ των εκλογών η κάλπη θα επιβεβαιώσει αυτό που ήδη φαίνεται: την αποφασιστικότητα των βολιωτών να εμπιστευτούν την πόλη στα χέρια νέων ανθρώπων, με φρέσκιες ιδέες, με δυναμισμό, με όραμα, με σχεδιασμό και με δημοκρατική αντίληψη.

«Πρώτο στοίχημα για μας είναι να ξαναβάλουμε τους ίδιους τους δημότες στα κέντρα λήψης των αποφάσεων του νέου Δήμου μας και στο σχεδιασμό των παρεμβάσεών μας», είπε και ανέπτυξε την αντίληψή του για τον ρόλο ενός σύγχρονου Δήμου. Στόχος του συνδυασμού του είναι, όπως είπε, να γίνει ξανά ο Βόλος μια δημιουργική πόλη με υψηλή ποιότητα δημόσιων χώρων και υπηρεσιών, πόλη του διαλόγου με σεβασμό στη διαφορετικότητα, ανοικτή και φιλόξενη στο νέο.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο θέμα της αερoρύπανσης, ξεκαθαρίζοντας για μια ακόμη φορά ότι διαφωνεί κάθετα με τη δημιουργία εργοστάσιου παραγωγής SRF που σχεδιάζει ο απερχόμενος δήμαρχος. «Δεν συμφωνούμε με την καύση RDF από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, αφού έχει αποδειχθεί στην πράξη πως είναι αδύνατο να υπάρξουν αξιόπιστοι έλεγχοι των εκπεμπόμενων ρύπων. Διεκδικούμε την αναστολή των σχετικών αδειών που έχουν εκδοθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος», τόνισε προς τους συγκεντρωμένους πολίτες ο Ιάσονας Αποστολάκης.

Ακόμη, αναφέρθηκε στο κυκλοφοριακό και διαβεβαίωσε ότι η παράταξή του έχει σαφές σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ενταγμένο σε μια συνολικότερη πρόταση για την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλης και των γειτονιών της πόλης, την επανάχρηση παλιών κτιρίων και βιομηχανικών εγκαταστάσεων, την εξοικονόμηση ενέργειας και την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων, τη δημιουργία μικρών πάρκων και δημοτικού Φυτώριου. Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι έχει συγκεκριμένο σχέδιο για την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση των απορριμμάτων.
Από το κέντρο του Βόλου, ο Ιάσονας Αποστολάκης απηύθυνε προσκλητήριο νίκης σε όλες τις δυνάμεις που δεν αρκούνται στους πολύχρωμους φωτισμούς, αλλά ζητούν να ξαναβρεί η πόλη τον δυναμισμό της ευπρέπειας και της οικονομικής ανάπτυξης.

«Σ’ αυτόν τον αγώνα, θέλουμε δίπλα μας, ως συμμέτοχους, όλους τους πολίτες που μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες και την ίδια επιδίωξη. Κυρίως, εκείνους που σήμερα, για διαφορετικούς λόγους, βρίσκονται σε άλλη παράταξη. Είτε ως στελέχη, είτε ως υποστηρικτές. Γιατί η επιδίωξη, αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί παρά να είναι μια: Να απαλλαγεί η πόλη από τον εφιαλτικό κλοιό που έχει σχηματίσει η σημερινή δημοτική αρχή».
Στο σημείο αυτό ο κ. Αποστολάκης απευθύνθηκε σε όλους εκείνους που τα τελευταία πέντε χρόνια έδωσαν μαζί τον αγώνα για να ανακόψουν την πορεία εξευτελισμού του Βόλου, να ορθώσουν ένα τείχος αντίστασης στην υποβάθμιση, να ξαναβάλουν τον Βόλο στην τροχιά της ανάπτυξης, της δημιουργίας, της αναγνώρισης, της δημοκρατικής λειτουργίας, του σεβασμού στους θεσμούς και στους ανθρώπους.
Προς όλους αυτούς επανέλαβε την πρόσκληση συνεργασίας τονίζοντας ότι είναι αυτό που προέχει σήμερα. «Αυτή η πρόσκληση είναι ανοιχτή και διαρκής», είπε και υπογράμμισε ότι «υπάρχουν τρόποι, υπάρχουν δρόμοι, υπάρχουν πεδία, αυτή η αναγκαία συνεργασία να εκφραστεί παντού.
Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι στο πλαίσιο αυτό θα συνεργαστεί για την επόμενη κιόλας μέρα.

Εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση στην απερχόμενη δημοτική αρχή, τόνισε ότι αποτελεί μαύρη κηλίδα για τον Βόλο και την Νέα Ιωνία που ανέδειξαν δημάρχους των οποίων την παρακαταθήκη ακόμα απολαμβάνουμε.
«Εχουν γαντζωθεί στην δημαρχιακή καρέκλα. Η διαφαινόμενη ήττα τους θα τους κάνει ακόμη πιο επικίνδυνους και αδίστακτους. Ας προσπαθήσουν. Θα πέσουν πάνω στην ατσάλινη απόφασή μας να προχωρήσουμε μέχρι το τέλος. Θα πέσουν πάνω στο τείχος που ορθώνουν οι ίδιοι οι δημότες για να περιφρουρήσουν την δημοκρατική προοπτική της πόλης», τόνισε.

Δίνοντας έμφαση στην υπόθεση της ΕΡΓΗΛ, ο κ. Αποστολάκης σημείωσε ότι «στην ΔΕΥΑΜΒ δεν κάνει πάρτι μόνον η ΕΡΓΗΛ. Στην ΔΕΥΑΜΒ κάνει πάρτι η διαπλοκή. Και αυτές τις μέρες επιχειρεί το τελικό γιουρούσι. Γιατί ξέρει ότι την Κυριακή το πάρτι τελειώνει». Διαβεβαίωσε, δε, ότι θα κληθούν να δώσουν λόγο όσοι ευθύνονται γι’ αυτό το πρωτοφανές πλιάτσικο σε βάρος της ΔΕΥΑΜΒ, δηλαδή σε βάρος της περιουσίας του Βολιώτικου λαού. Αλλά και για τον πρωτοφανή εξευτελισμό της πόλης, που την έχουν παραδώσει έρμαιο στις ορέξεις και τις καταδρομικές επιθέσεις του κάθε εργολάβου. Όπως θα κληθούν να δώσουν λόγο και για τις άλλες σκανδαλώδεις υποθέσεις στον Δήμο, στην ΔΕΥΑΜΒ, στον ΔΟΕΠΑΠ, στην ΚΕΚΠΑ.

«Γι’ αυτό τρέμουν. Γι’ αυτό και ο απερχόμενος δήμαρχος τις τελευταίες μέρες θυμίζει κύμβαλο αλαλάζον, που εκπέμπει ακατάπαυστα γκεμπελισμό, πολιτικό μίσος, μαφιόζικες απειλές και διχασμό. Ξέρει ότι ειδικά στον Δήμο Βόλου η απλή αναλογική θα αποδειχθεί το ισχυρό όπλο της τοπικής κοινωνίας, που με συντριπτική πλειοψηφία θα τον στείλει οριστικά στον σκουπιδότοπο της τοπικής ιστορίας».


Στις επικείμενες δημοτικές εκλογές οι Βολιώτες έχουν να επιλέξουν από τη μια, την αξιοπρέπεια, το ήθος, εις αξίες, την προσήλωση στη νομιμότητα, τη χρηστή διαχείριση του δημοτικού χρήματος, την κοινωνική αλληλεγγύη, την ειλικρινή αγάπη για την πόλη, την ενότητα της τοπικής κοινωνίας, τη δημοκρατία, και από την άλλη, τη χυδαιότητα, το ψέμα, τις ύβρεις, την κατεδάφιση των θεσμών, την παραχάραξη της τοπικής ιστορίας, τη διαπλοκή, το νταραβέρι, την «παράγκα», τις μαφιόζικες πρακτικές, τον διχασμό, τη μισαλλοδοξία, τον φασισμό.

«Πέντε χρόνια έγραψαν την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της πόλης. Τώρα είναι η ώρα να τους μαυρίσουμε εμείς. Εκείνοι ντρέπονται που γεννήθηκαν στον Βόλο.

Εμείς είμαστε περήφανοι που γεννηθήκαμε στον Βόλο, στη Νέα Ιωνία, στη Νέα Αγχίαλο, στην Αγριά, στην Πορταριά, στην Ιωλκό, στην Αρτέμιδα, στην Αισωνία, στη Μακρινίτσα», κατέληξε.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.