Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας : Ευρεία σύσκεψη για την υγειονομική κρίση

Με συμμετοχή Νοσοκομείου, Περιφέρειας, Δήμων, βουλευτών και Στρατού

Ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης εκτιμά ότι πρέπει να προκαλέσει ο διοικητής του Νοσοκομείου, με τη συμμετοχή Περιφέρειας, Δήμων, βουλευτών, Στρατού και άλλων φορέων, προκειμένου να εξεταστούν οι επόμενες κινήσεις που μπορούν να γίνουν τοπικά, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας.
Ο Ευθύμιος Τσάμης πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και είπε ότι, υπήρξε πρωτοβουλία του Ιατρικού, να συναντηθεί με τον διοικητή, ώστε να υπάρξει συνεννόηση πως μπορεί να συνδράμει ο Σύλλογος για να βοηθήσει την κατάσταση που δημιουργήθηκε από την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Ο κ. Τσάμης είπε ότι επιβεβαιώθηκε αυτό που λένε οι νοσοκομειακοί γιατροί ότι η κατάσταση στο Νοσοκομείο είναι κρίσιμη και οριακή, σε συνδυασμό με τις αυξημένες εισαγωγές και την υποστελέχωση που υπάρχει και πρέπει όντως να βοηθηθεί.

«Ευθύνες στον υπουργό Υγείας»

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου έριξε ευθύνες στον υπουργό Υγείας, λέγοντας ότι η οργάνωση και τα σχέδια δράσης έπρεπε να είναι έτοιμα από το καλοκαίρι και γι’ αυτό φταίει ο ίδιος. «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, προκειμένου να βγάλει τις ευθύνες από πάνω του, να βρει υπεύθυνο τον Ιατρικό Σύλλογο και τους ιδιώτες γιατρούς. Πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Εμείς πάμε επικουρικά να βοηθήσουμε και όχι για να λύσουμε το πρόβλημα», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΜ.
Επίσης κατηγόρησε τη βουλευτή κα Ζέττα Μακρή, ότι βιάστηκε να κατηγορήσει τον ΙΣΜ ότι δεν έβγαλε ανακοίνωση, αν και θα έπρεπε να βιάζεται για να στελεχωθούν τα Νοσοκομεία με μόνιμο προσωπικό και τόνισε ότι η ανακοίνωση θα βγει όταν πρέπει. «Εμείς είχαμε φροντίσει να απευθυνθούμε στους συναδέλφους μας και ήδη υπάρχουν 12 γιατροί που ενδιαφέρονται, αλλά θα κοινοποιήσουμε την ανακοίνωση την 5η ΥΠΕ την Παρασκευή, γιατί αναμένεται να δηλώσουν συμμετοχή και άλλοι γιατροί», τόνισε.

Ανακατανομή δυνάμεων

Ο ίδιος ανέφερε ότι ευτυχώς στο Νοσοκομείο έγινε ανακατανομή δυνάμεων και βοηθούν και άλλων ειδικοτήτων γιατροί, στην όλη κατάσταση κι εκτίμησε ότι επόμενα βήματα μπορεί να είναι ανάπτυξη και σκηνών του Στρατού, για επιπλέον χώρο ή ακόμη και το Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου, αλλά γι’ αυτά πρέπει να συγκαλέσει ο Διοικητής ευρεία σύσκεψη, με Περιφέρεια, Δήμους, Ιατρικό Σύλλογο, Στρατό και άλλους φορείς, παρουσία των βουλευτών, για να αποφασιστεί από κοινού τι μπορεί να γίνει.
Στη συνέχεια, είπε, πρέπει να βοηθήσουν οι γενικοί γιατροί από τα Περιφερειακά Ιατρεία και στη συνέχεια να διαπιστωθούν τα κενά και να βοηθήσουν οι ιδιώτες γιατροί.
Ο πρόεδρος του ΙΣΜ είπε ότι η 5η ΥΠΕ μόλις τη Δευτέρα έστειλε πρόσκληση τους Ιατρικούς Συλλόγους Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας και ζητάει να γνωστοποιήσουν έναν κατάλογο γιατρών που θα θελήσουν να βοηθήσουν τα Νοσοκομεία με τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα θέσει το υπουργείο.
Τέλος, ανέφερε ότι και τον Μάρτιο είχε γίνει ανάλογη πρόσκληση και έδειξαν ενδιαφέρον 22 γιατροί, που αναμένεται εάν θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον ξανά, ενώ τόνισε οι Ιατρικοί Σύλλογοι Λάρισας έχουν 13 γιατρούς και Τρικάλων τρεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.