Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας: Να έρθει ο κ. Φάμελλος για να επιληφθεί του θέματος με τη ρύπανση στο Βόλο

Ο Ευθ. Τσάμης ζήτησε από τους βουλευτές, να τον «σύρουν» για να δώσει λύσεις

Το γεγονός ότι το πρόβλημα της ρύπανσης υπάρχει και δεν μπορεί να κρύβεται και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος είναι υπόλογος, για όσα είχε υποσχεθεί στη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο με τους τοπικούς φορείς και δεν έγιναν, επισήμανε στο «Ράδιο Ένα» ο Ευθύμιος Τσάμης, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας. Ο γιατρός, ζήτησε από τους κυβερνητικούς βουλευτές να «σύρουν» τον κ. Φάμελλο στον Βόλο, γιατί οι απαντήσεις στο πρόβλημα της ρύπανσης πρέπει να δοθούν από το υπουργείο και όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Είναι γεγονός ότι η πόλη υποφέρει από μια άσχημη μυρωδιά, κάτι που σημαίνει ότι κάτι γίνεται και κάτι υπάρχει που πρέπει να διερευνηθεί, γιατί όταν μυρίζει κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι υπάρχουν ουσίες στον αέρα, που είναι επιβαρυντικές για την υγεία, δήλωσε ο κ. Τσάμης, που εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα, για να πάψει να υπάρχει αυτό το φαινόμενο.

Δεσμεύθηκε για κλιμάκια, αλλά…
Το πρόβλημα είναι, από πού ξεκινάει το ζήτημα και πρέπει να επιληφθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες, είτε είναι η Αυτοδιοίκηση, σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, είτε το υπουργείο, αν και ο κ. Φάμελλος το γνωρίζει και το είχε αναφέρει στη σύσκεψη που είχε γίνει για την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Για το θέμα είχε πει ότι θα στείλει κλιμάκια να ψάξουν, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανέφερε ο γιατρός.
«Κάτι πρέπει να γίνει, γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό και να μιλάμε αόριστα και κάποιοι να κρύβονται …πίσω από τα τζάκια, αν και αυτή την εποχή δεν υπάρχουν και δεν πρέπει να λέμε ότι δεν τρέχει τίποτα πια», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ι.Σ.Μ.
Ο κ. Τσάμης είπε ότι ο κόσμος έχει δει το πρόβλημα, το επισήμανε, έχει ευαισθητοποιηθεί και φωνάζει και τόνισε ότι πρέπει οι αρμόδιοι να το καταλάβουν και να κινητοποιηθούν, με τον τρόπο που προβλέπεται και εντατικά, για να εντοπιστεί ποιο είναι το πρόβλημα και να σταματήσει αυτή η επιβάρυνση, διότι αυτές οι ουσίες δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην υγεία.

«Εκτεθειμένος ο αναπληρωτής υπουργός»
Ο πρόεδρος των γιατρών είπε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θέλοντας να δείξει ευαισθησία, στη σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα με τους φορείς του Βόλου, έδειξε διάθεση να συνεργαστεί και να επιληφθεί του θέματος, ενώ είχε δεσμευτεί να δημιουργήσει το δίκτυο μετρητών αέριας ρύπανσης, που εν μέρει έχει να κάνει με το φαινόμενο αυτό, αλλά ακόμη δεν έγινε τίποτα.
«Επομένως ο κ. Φάμελλος είναι για μια ακόμη φορά εκτεθειμένος. Το ότι έκανε σύσκεψη στην Επιτροπή της Βουλής και ενημέρωσε τους βουλευτές, για την καύση του RDF, που δεν είναι το μόνο θέμα που αντιμετωπίζει η πόλη, δεν σημαίνει ότι ξέμπλεξε. Ακόμη δεν έχει κάνει αυτό που θα έπρεπε να κάνει και τον προσκαλούμε συνεχώς να έρθει εδώ, που είναι το πρόβλημα, ως Ιατρικός Σύλλογος. Το πρόβλημα υπάρχει και δεν μπορεί να κρύβεται», ήταν η δήλωση του Ευθ. Τσάμη.

«Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους»
Ο πρόεδρος των γιατρών είπε ότι η συζήτηση που είχε γίνει στις αρχές καλοκαιριού, παρουσία των τοπικών φορέων, ήταν σημαντική «αλλά όταν γίνεται κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς παρουσία δημοσιογράφων και πολιτών, πρέπει να δείξεις απτά αποτελέσματα, για να δείξεις, ότι την εννοούσες και ότι δεν την έκανες απλά και μόνο για να …την κάνεις».
«Επιμένουμε ότι ο κ. Φάμελλος είναι εκτεθειμένος, πρέπει να απαντήσει στα πολλά ερωτήματα που υπάρχουν και να δώσει λύσεις στα προβλήματα, ενώ οι τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές, πρέπει να τον «σύρουν» γιατί οι απαντήσεις που πρέπει να δοθούν, πρέπει να είναι από το υπουργείο πια και όλοι να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από τα προβλήματα, με συσκέψεις κεκλεισμένων των θυρών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσάμης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.