Είδε φωτογραφίες της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με πλαστό προφίλ!

Προκαταρκτική για παράβαση των προσωπικών δεδομένων, μετά από μήνυση της θιγόμενης 40χρονης

Προκαταρκτική έρευνα για τον εντοπισμό αγνώστου ατόμου που δημιούργησε πλαστό προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με φωτογραφίες Βολιώτισσας, διέταξε ο εισαγγελέας Βόλου, μετά από μήνυση 40χρονης γυναίκας.
Η γυναίκα υπέβαλε στις 9 Νοεμβρίου, στην Εισαγγελία του Βόλου μηνυτήρια αναφορά, όταν πληροφορήθηκε πως στον ιστό κυκλοφορούν φωτογραφίες της, με ψεύτικο όμως προφίλ και που δεν ανέβασε η ίδια, οπότε υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων και, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, στοιχειοθετείται παράβαση περί προσωπικών δεδομένων. Ο εισαγγελέας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, η οποία ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος είναι αυτός που δημιούργησε τον πλαστό λογαριασμό. Η 40χρονη θα κληθεί να δώσει κατάθεση στην Εισαγγελία για το περιστατικό, ενώ αναμένεται να απαιτηθεί αρκετός χρόνος μέχρι να βρεθεί ο ένοχος, καθώς η διαδικασία είναι πολύπλοκη. Η Αστυνομία πρέπει να υποβάλει αίτημα μέσω της Ιντερπόλ στην έδρα της εταιρίας, που εν προκειμένω είναι οι ΗΠΑ, και επ’ αυτού να αποφασίσει δικαστήριο εκεί, ώστε να δοθεί η έγκριση για τον εντοπισμό του ονόματος του ενόχου. Ωστόσο δεν είναι βέβαιο ότι θα δοθεί το “πράσινο φως”, αλλά σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο, θα χρειαστεί εύλογο χρονικό διάστημα πέραν του ενός εξαμήνου.
Κάποιος χρήστης που έχει πέσει θύμα ψεύτικου λογαριασμού έχει τη δυνατότητα να το καταγγείλει απευθείας στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα είτε μέσω εφαρμογής, είτε μέσω μιας φόρμας. Η φόρμα απαιτεί να δώσει το θύμα μία επίσημη φωτογραφία εγγράφου, όπως για παράδειγμα το δίπλωμα οδήγησης, ή ένα έγκυρο διαβατήριο για να αποδείξει την ταυτότητα του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.