Εικόνες εγκατάλειψης στην Ερμού (φωτογραφίες)

Σκουπίδια γύρω από το παγκάκι, από το οποίο τα ξύλα έχουν αρχίσει να...φεύγουν!
Διαμαρτύρονται οι έμποροι για καθαριότητα, φωτισμό και πράσινο

Εικόνες εγκατάλειψης καταγράφει ο φακός της ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ και του magnesianews.gr στον εμπορικό δρόμο της πόλης. Η Ερμού, το επίκεντρο της εμπορικής δραστηριότητας του Βόλου, έχει αφεθεί στην τύχη του όπως αποδεικνύει το φωτογραφικό υλικό που παραθέτουμε. Η αναδουλειά και η κρίση έχει φέρει γκρίνια στους καταστηματάρχες , οι οποίοι με αλλεπάλληλα τηλεφωνήματά τους, μας εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την προκλητική όπως την χαρακτηρίζουν αδιαφορία του Δήμου Βόλου για την περιοχή. Αφήνουν μάλιστα αιχμές κατά της Δημοτικής Αρχής ότι ενώ έχει δαπανήσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για λουλούδια σε Ιάσονος και Δημητριάδος, στα παρτέρια της Ερμού «φυτρώνουν» μόνον γόπες και αποτσίγαρα.

Ξηλωμένα πλακάκια επικίνδυνα για πεζούς

«Έχουμε προβλήματα με την καθαριότητα» μας λέει επιχειρηματίας της Ερμού, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του για ευνόητους λόγους. «Τα συνεργεία που περνάνε, κάνουν πρόχειρη δουλειά και αν δεν καθαρίζαμε εμείς θα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα» σημειώνει. Το πρόβλημα της καθαριότητας βέβαια είναι κάτι παραπάνω από ορατό αφού στην βόλτα που κάναμε στις 11 το πρωί τα καλάθια απορριμμάτων ήταν σχεδόν γεμάτα, ενώ και ο πεζόδρομος επίσης είχε σκουπίδια. Σε ένα σημείο της Ερμού μάλιστα όπου υπάρχει εγκαταλειμμένο κτίριο πέφτουν συνεχών σοβάδες με κίνδυνο κάποιος να τραυματιστεί.
Σε άλλη περίπτωση επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται εδώ και δεκαετίες στην Ερμού μας εξέφρασε τις διαμαρτυρίες του για τα μηχανάκια που μπαίνουν στον πεζόδρομο με κίνδυνο να χτυπήσουν κάποιο πεζό, επισημαίνοντας την ανάγκη να τοποθετηθούν κολωνάκια ή να αυξηθούν οι έλεγχοι της δημοτικής αστυνομίας, οι οποίοι όπως λέει εστιάζουν κυρίως στις επιχειρήσεις που έχουν τραπεζοκαθίσματα επιβάλλοντας πρόστιμα.

Σοβάδες πέφτουν σε διάφορα σημεία της Ερμού

Αξιοσημείωτο πάντως είναι το γεγονός ότι ενώ η Δημοτική Αρχή έχει δαπανήσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για φυτά που έχουν τοποθετηθεί σε Ιάσονος και Δημητριάδος, τα παρτέρια της Ερμού είτε έχουν απομείνει μόνο με χώμα ή είναι γεμάτα από αγριόχορτα, σκουπίδια και ακαθαρσίες σκύλων δημιουργώντας μια αποκρουστική εικόνα σε πολίτες αλλά και επισκέπτες.
«Ομόφωνη» ήταν η αντίδραση των επιχειρηματιών που ρωτήσαμε για την έλλειψη φωτισμού, επισημαίνοντας ότι παρά το γεγονός ότι έχουν εκφράσει τα παράπονά τους στις αρμόδιες υπηρεσίες κανείς δεν ανταποκρίθηκε για την τοποθέτηση στύλων φωτισμού ή για την αντικατάσταση λυχνιών.

Τα ποδήλατα, αφού δεν υπάρχουν ειδικές θέσεις φύλαξης, “ακουμπούν” αναγκαστικά σε όποια δέντρο υπάρχει…

Παράπονα όμως εξέφρασαν και για την κατάσταση του πλακόστρωτου στον πεζόδρομο της Ερμού, κυρίως για τα μάρμαρα που σπάνε αλλά και τις πλάκες, αλλά και για την γενικότερη κατάσταση των πεζοδρομίων στο εμπορικό κέντρο της πόλης. «Τις βροχερές ημέρες, ακόμη και τώρα τον Ιούνιο, έβλεπες κόσμο καλοντυμένο να πέφτει σε λακκούβες και να γίνεται χάλια, πέρα από τον κίνδυνο που υπάρχει να χτυπήσει κάποιος» μας έλεγε έμπορος της Ερμού. Οι προσδοκίες βέβαια που διατηρούν για την αλλαγή της παρούσας κατάστασης δεν είναι μεγάλες, καθώς όπως λένε «εδώ και τριάμισι χρόνια δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε, γιατί να γίνει τώρα;»

Κούτες αφημένες μέσα στο παρτέρι το οποίο είναι “γυμνό” από λουλούδια και δε θυμίζει την λουλουδιασμένη Ιάσονος
Μέσα σε όλα τα προβλήματα και η παράνομη στάθμευση πάνω στον πεζόδρομο…
Εδώ και μήνες περιμένουν οι έμποροι στην Ερμού – Ροζού να αντικατασταθεί ο στύλος φωτισμού που έπεσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.