Ιωάννης Στρουμπόλιας: Δουλεύουμε δυο οκτάωρα για χρήματα τετραώρου

«Ο κλάδος αρχίζει και βλέπει φως, αλλά ο κόσμος είναι διστακτικός» τόνισε ο πρόεδρος των επιπλοποιών

Το γεγονός, ότι «ο κλάδος αρχίζει και βλέπει φως σε ό,τι αφορά στη δουλειά, αλλά ο κόσμος είναι διστακτικός με όσα ακούει», τόνισε μιλώντας στο Ράδιο Ένα σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στη δουλειά, ο πρόεδρος των επιπλοποιών και ξυλουργών Μαγνησίας Ιωάννης Στρουμπόλιας. Την ίδια ώρα, όπως επεσήμανε, «δουλεύουμε δυο οκτάωρα για χρήματα ενός τετραώρου» δείχνοντας ότι η κατάσταση πλέον με τα έξοδα και τα έσοδα, έχει αλλάξει…
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Επιπλοποιών , «το εάν πληρωνόμαστε είναι σχετικό ερώτημα, καθώς, έχουμε απορροφήσει πολλές αυξήσεις ΦΠΑ και μεγάλες φορολογίες τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, και την ίδια ώρα, έχουμε μεγάλα προβλήματα με αυξήσεις τιμών των πρώτων υλών, καθώς υπάρχουν προϊόντα που διπλασιάστηκαν οι τιμές.
Προσπαθούμε να κρατούμε σε χαμηλά επίπεδα τις τιμές των προϊόντων μας, για τους πελάτες, κρατάμε καλή ποιότητα και προσιτές τιμές και γι αυτό μας εμπιστεύεται ο κόσμος».
Αναφερόμενος στον τρόπο εργασίας και στα προγράμματα, τόνισε ότι «κάποιοι δουλεύουν και με τις οικοδομές και με τις ανακαινίσεις. Υπάρχουν μαγαζιά που ασχολούνται με το κούφωμα το εσωτερικό, το έπιπλο μπάνιου, το παιδικό, το παραδοσιακό , ο πελάτης της Μαγνησίας μπορεί να βρει τα πάντα».

Αν αρρωστήσουμε…

Ως κλάδος όπως τόνισε ο κ. Στρουμπόλιας, προσπαθούμε να δουλέψουμε δύο 8ωρα για να πάρουμε τα χρήματα ενός τετραώρου. «Προσπαθούμε να καταλαβαίνουμε γιατί καταναλωτές είμαστε και εμείς. Πέρα επίσης απ΄ τα οικονομικά προβλήματα, ένα ζήτημα που μας καίει, είναι η ασθένεια, καθώς δεν «επιτρέπεται» να αρρωστήσουμε, μιας που αν μείνουμε εκτός εργασίας, δεν πληρωνόμαστε».
Σε σχέση με την κινητικότητα στην δουλειά, «κινούμαστε μεν, αλλά όχι σαν τις εποχές του παρελθόντος. Αυτή τη στιγμή ο κλάδος βλέπει λίγο φως, αλλά ο κόσμος έχει φοβηθεί, ακούει την ακρίβεια, και ο καταναλωτής φοβάται, οπότε δεν προχωρά σε κάτι που είχε προγραμματίσει. Προηγούνται άλλες καθημερινές ανάγκες. Όλοι σκεφτόμαστε πως θα βγει ο χειμώνας».

Δεν υπάρχουν πολλοί τεχνίτες

Τι γίνεται στο μεταξύ αφερέγγυους πελάτες; «Υπάρχει ένα 5-10% του τζίρου που χάνουμε χρήματα, δυστυχώς», όπως σημείωσε ο κ. Στρουμπόλιας. «Υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι δεν είναι σωστοί στις υποχρεώσεις τους. Συνήθως πάντως, λαμβάνουμε κάποια προκαταβολή και αποπληρωνόμαστε όταν παραδίδουμε την παραγγελία.
Στο θέμα του προσωπικού, ο κ. Στρουμπόλιας, τόνισε ότι «υπάρχουν επιχειρήσεις που απασχολούν και πάνω από δέκα άτομα ως προσωπικό, ενώ παλαιότερα απασχολούνταν περισσότερα άτομα. Τώρα βέβαια ακόμη και να «ανοίξει» η δουλειά δεν υπάρχουν τεχνίτες γι αυτό και κάνουμε κάποιες ενέργειες ώστε να προσελκύσουμε νέο κόσμο στη δουλειά».

Ο Γιάννης Στρουμπόλιας πρ. επιπλοποιών Μαγνησίας

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.