Ήρθαν για … διακοπές στον Βόλο και έκαναν ψώνια πληρώνοντας με πλαστά 50ευρα!

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά δύο νεαρών από την Αθήνα, που ζήτησαν συγνώμη...

Περίπου 15 καταστηματάρχες ισχυρίζονται ότι ξεγέλασαν στην Μαγνησία, όπου βρισκόταν από την Παρασκευή δύο νεαροί από την Αθήνα, οι οποίοι αγόραζαν προϊόντα από τοπικά καταστήματα, πλήρωναν με πλαστά χαρτονομίσματα ων 50 € και εκτός από τα «δωρεάν» προϊόντα έπαιρναν ρέστα σε γνήσια χαρτονομίσματα.

Η παρατηρητικότητα καταστηματάρχη καφετέριας, έβαλε τέλος στη δράση τους καθώς συνελήφθησαν και κατηγορούνται για κυκλοφορία πλαστών νομισμάτων και άλλων μέσων πληρωμής, σε βαθμό κακουργήματος, ενώ έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο Τετάρτη.

Οι δύο νεαροί 21 και 22 χρόνων, συνελήφθησαν το απόγευμα της Κυριακής, μετά από καταγγελία καταστηματάρχη καφετέριας, στον Άνω Βόλο, που αντιλήφθηκε ότι το χαρτονόμισμα των 50 € που του έδωσαν για να πληρώσουν ήταν πλαστό. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο νεαρούς και τους ακινητοποίησαν.
Στην κατοχή τους, καθώς και σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του ενός, το οποίο κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

• το χρηματικό ποσό των 1.450 € σε πλαστά χαρτονομίσματα των 50 € και
• το χρηματικό ποσό των 1.040 € σε γνήσια χαρτονομίσματα και κέρματα.

Όπως προέκυψε, το μεσημέρι της Κυριακής, οι δράστες αποπειράθηκαν να θέσουν σε κυκλοφορία πλαστό χαρτονόμισμα σε κατάστημα καφέ της πόλης του Βόλου, ενώ το βράδυ του Σαββάτου, έθεσαν σε κυκλοφορία δύο πλαστά χαρτονομίσματα των 50 € σε ομοειδή καταστήματα της πόλης, τα οποία, αφού προσκομίστηκαν από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων, κατασχέθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο νεαροί που ασχολούνται με τον αθλητισμό (ο ένας άνεργος και ο δεύτερος ποδοσφαιριστής σε ομάδα χαμηλής κατηγορίας) βρισκόταν στην περιοχή της Μαγνησίας από την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με τους ίδιους για να περάσουν το τριήμερο.

Ήδη είχαν αγοράσει από Σενεγαλέζο τα πλαστά χαρτονομίσματα, με τα οποία πλήρωναν για αγορές τους, ενώ φαίνεται ότι κατάφεραν να ξεγελάσουν αρκετούς καταστηματάρχες, καθώς βρέθηκε στην κατοχή τους ένα σημαντικό ποσό γνήσιων χαρτονομισμάτων.
Ήδη οι γονείς τους εξεπλάγησαν μόλις πληροφορήθηκαν τι έκαναν τα παιδιά τους και όρισαν Βολιώτισσα συνήγορο υπεράσπισης, ενώ οι δύο νεαροί έκαναν λόγο για μια παρόρμηση, που έκαναν χωρίς να σκεφτούν, είπαν ότι μετάνιωσαν και ζήτησαν συγνώμη.
Σημειώνεται ότι εκτός από τα πλαστά χαρτονομίσματα, η Αστυνομία κατάσχεσε το αυτοκίνητο με το οποίο είχαν έρθει στην περιοχή (είχαν επισκεφθεί και χωριό στο Ανατολικό Πήλιο), μάρκας Volkswagen.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.