Ισχυρό ΚΙΝΑΛ στην αντιπολίτευση ζήτησε ο Φώτης Χατζηδημητρίου

Ο υποψήφιος βουλευτής, θύμισε τι έκανε το ΠΑΣΟΚ και ζήτησε την εμπιστοσύνη του κόσμου

Την εμπιστοσύνη του κόσμου ξανά στο Κίνημα Αλλαγής, για να γίνει ισχυρό κόμμα στην αντιπολίτευση, ώστε πάντα να προτάσσει το εθνικό συμφέρον, ζήτησε μέσω του «Ράδιο Ένα 102,5» ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Φώτης Χατζηδημητρίου, που υπενθύμισε τις αλλαγές και όσα έφερε στη χώρα το ΠΑΣΟΚ, ενώ έκανε κριτική στον Γ. Παπανδρέου ότι δε ζήτησε να συστρατευτούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις για να βγει η χώρα από την κρίση όπως έγινε στην Πορτογαλία, στην Ιρλανδία κλπ.
Ακόμη αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά τη διακυβέρνηση εδώ και τέσσερα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ δεν είναι κοντά ούτε με τη ΝΔ, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε μέχρι τις εκλογές από τον κόσμο, να συζητήσει και να ακούσει το ΚΙΝΑΛ στην καινούργια πρόταση και μια νέα αρχή.
Αναφορικά με το ότι ο κόσμος κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ, ο Φώτης Χατζηδημητρίου ανέφερε ότι δυστυχώς ξεχνάμε πολύ εύκολα και θυμόμαστε μόνο αυτούς που έκλεψαν και φάγανε. Ο υποψήφιος βουλευτής διερωτήθηκε γιατί η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν τιμωρεί όσους έκλεψαν και δεν τους αναζήτησε αφού έπαψαν να είναι βουλευτές.
Το ΠΑΣΟΚ, τόνισε, όριζε την κοινωνική δικαιοσύνη και το οικογενειακό δίκαιο, έφερε το 1983 την ισότητα των δύο φύλων, το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ακόμη, υπενθύμισε το Νόμο του ΑΣΕΠ του Αναστάση Πεπονή, τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τα μεγάλα έργα όπως η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, οι εθνικοί δρόμοι και όλες οι παρεμβάσεις με τα Ολυμπιακά έργα, ήταν έργα του ΠΑΣΟΚ.

Ευθύνη έχουν όλοι

Ο Φώτης Χατζηδημητρίου ανέφερε ότι ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει το ΠΑΣΟΚ, γιατί διοίκησε τόσα χρόνια, όπως ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει και η ΝΔ, με τη διαφορά ότι η δεύτερη, φέρθηκε πολύ έξυπνα. «Το 2009, όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία ο Γιώργος Παπανδρέου, του φορτώσαμε και τις ευθύνες και το μεγαλύτερο λάθος που έκανε είναι ότι δεν βγήκε ανοιχτά να μιλήσει και να πει μόνος μου δεν μπορώ να τα καταφέρω, η χώρα πηγαίνει στα βράχια και έπρεπε να βάλει στο παιχνίδι όλες τις πολιτικές δυνάμεις», ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής. Σύμφωνα με τον ίδιο, αν το έπραττε αυτό σε τρία χρόνια θα είχαμε βγει από την κρίση και δεν θα συζητούσαμε πλέον για μνημόνια ούτε για κάτι άλλο.
Ελάττωμα ο ένας απέναντι από τον άλλο
Ο γιατρός είπε ότι όλες οι προηγούμενες χώρες που βρέθηκαν στη δική μας θέση, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και εν μέρει η Ισπανία, οι πολιτικοί τους πήραν μια απόφαση και υπενθύμισε ότι το τρίτο μνημόνιο το ψήφισαν 245 βουλευτές, για χάρη του ΣΥΡΙΖΑ, που σημαίνει ότι δεν είχε διαπραγματευτική ισχύ ο πρωθυπουργός. «Οι Έλληνες ενωμένοι, είμαστε μια φοβερή δύναμη και ένας τρομερά δυνατός λαός, απλά έχουμε πολλά ελαττώματα και ένα από αυτά είναι να είμαστε ο ένας απέναντι από τον άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πολλά δεινά έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο υποψήφιος βουλευτής είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε την αυτοκριτική του, βελτίωσε τα λάθη του και έχει διαμορφώσει ένα πρόγραμμα, το οποίο προσπαθεί να διορθώσει πολλά πράγματα που πρέπει να διορθώσει η χώρα.
«Δυστυχώς όμως, επειδή είμαστε μετά από 10 χρόνια μνημονίων και κρίσης, ο Έλληνας θέλει άμεσα μέτρα και να επανέλθουμε ξανά στις χρυσές δεκαετίες του ’80, του ’90 και των αρχών του 2000, κάτι όμως που δεν γίνεται. Πρέπει όμως να αισθανθούμε κάποια πράγματα. Ακούμε για μεταρρυθμίσεις που δεν ολοκληρώνονται, γιατί υπάρχουν συντεχνίες και μικροσυμφέροντα, ενώ η ανάπτυξη δεν είναι η φορολογία 80% του Έλληνα πολίτη, για να φαίνεται ότι υπάρχουν υπερπλεονάσματα», επισήμανε.

«Φτωχοποίησαν την κοινωνία»

Ο κ. Χατζηδημητρίου ρώτησε πόσες μόνιμες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και πόσες επενδύσεις έγιναν και πρόσθεσε ότι ήταν σχεδόν μηδενικές. Ο ίδιος είπε ότι μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο Ελληνικός λαός στις 7 Ιούλη, έχει να αξιολογήσει όλα τα κόμματα και όλες τις πολιτικές. Το 2015, επισήμανε, πολλοί σύντροφοι έφυγαν από το Κίνημα Αλλαγής ή από το ΠΑΣΟΚ, με την ελπίδα ότι η «πρώτη φορά Αριστερά», θα βοηθήσει τους ασθενέστερους και κάτι καλό θα φέρει στον τόπο. «Αισθανθήκαμε τη διακυβέρνηση στο μεγαλείο της, ούτε ιερό, ούτε όσιο σεβάστηκαν, φτωχοποίησαν την Ελληνική κοινωνία στο έπακρο, υπάρχει αναξιοπιστία θεσμών, ευτελισμός κοινωνικών ομάδων κλπ.», τόνισε.

Διαφορετικό από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ

Το ΚΙΝΑΛ, ανέφερε, βγαίνει μπροστά με το πρόγραμμα «Ελλάδα» και όλες τις προτάσεις, γνωρίζοντας τι σημαίνει σοσιαλισμός, καθώς τα σοσιαλιστικά κινήματα είχαν πάντα στόχο το κοινωνικό κράτος και τον πολίτη, ενώ ο Φώτης Χατζηδημητρίου κάλεσε και προσκάλεσε τους πολίτες σε μια καινούργια πρόταση και μια καινούργια αρχή.
Όπως είπε, δεν είμαστε πιο κοντά ούτε με τη ΝΔ, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είμαστε κάτι το διαφορετικό και πρόσθεσε ότι η Ελληνική κοινωνία και οι Έλληνες πολίτες «πρέπει ν’ αφήσουν τα συναισθήματά τους, την αδιαφορία τους και στις 7 Ιούλη να πάνε να ψηφίσουν, να μας ξαναεμπιστευτούν, να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο συμβόλαιο με τον Ελληνικό λαό».
Σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή, το ΚΙΝΑΛ, στηρίζεται σε πολλά νέα παιδιά και τόνισε ότι σχεδόν κάθε Ελληνική οικογένεια έχει έναν κορυφαίο μετανάστη στο εξωτερικό 25-35 χρονών με σπουδές και master, εξειδικευμένο προσωπικό που διώχνουμε. Ο γιος του κ. Χατζηδημητρίου, βρίσκεται στην Ολλανδία και διερωτήθηκε πως θα διαμορφώσουμε μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη αν δεν κρατήσουμε αυτά τα μυαλά. «Γι’ αυτό κάνω έκκληση, ψηφίστε μας, ελάτε να συζητήσουμε τις δύο εβδομάδες που μένουν, να μας ακούσετε και να μας κάνετε ισχυρούς στην αντιπολίτευση, με ιδέες και λύσεις και πάντα να ξέρετε ότι εμείς θα προτείνουμε το εθνικό συμφέρον», κατέληξε.

Ο Φώτης Χατζηδημητρίου

Ο Φώτης Χατζηδημητρίου γεννήθηκε στον Μαυρόλοφο Αλμυρού. Τελείωσε το Λύκειο Δάφνης στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου La Sapienza di Roma. Ειδικεύτηκε στη Βιοπαθολογία στα Γ.Π.Ν. Λάρισας, στο αντικαρκινικό Μεταξά, στο Νοσ. Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και στο Κ.Υ. Αλμυρού. Εργάζεται ως Ιδιώτης γιατρός από το 1997 στον Αλμυρό. Είναι παντρεμένος εδώ και 29 χρόνια με την καθηγήτρια Γαλλικών Δέσποινα Κομιώτη από την Ευξεινούπολη και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, φοιτητές σήμερα, τον Γιάννη και την Ξανθή-Χριστίνα. Κατοικεί μόνιμα στο Στούπι Νέας Αγχιάλου. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Αλμυρού την περίοδο 1998-2014, και Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου τα έτη από το 2011 έως και το 2014. Κατά την θητεία του στα Αυτοδιοικητικά διετέλεσε: Πρόεδρος πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής, Πρόεδρος Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αλμυρού, Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταναστών. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού για θέματα τοπικής ιστορίας και αρχαιολογίας, γραμματέας για 17 χρόνια της Α.Μ.Ε. Δήμητρας Ευξεινούπολης, Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Εργαστηριακών γιατρών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Επιστημονικός Σύμβουλος στην Andromed labs. Τα τελευταία τρία χρόνια (2016-2019) ασχολείται με τη Μεσοθεραπεία και αισθητική ιατρική στα κέντρα scuola Italiana di Mesotherapy, Aesthetic surgeons Greece και Apalis Βiomedical.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.