Ίσως και … καλοκαιρινές συνθήκες το Πάσχα στη Μαγνησία

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θεοφάνη Τακούδη

Θετικά είναι τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι σήμερα για τον καιρό του Πάσχα, για τον οποίο αναμένεται περαιτέρω βελτίωση, ίσως μάλιστα… καλοκαιρινές συνθήκες και δεν θα υπάρχουν προβλήματα. Οι επόμενες ημέρες θα κυλίσουν με σκαμπανεβάσματα του καιρού που έχει το χαρακτηριστικό της άνοιξης.
Ο Θεοφάνης Τακούδης μαθηματικός – μετεωρολόγος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, τονίζοντας ότι γενικά ο Απρίλιος δεν θα έχει τάσεις καλοκαιρινές, αλλά θα είναι ένας καλός ανοιξιάτικος μήνας με σκαμπανεβάσματα.
Για σήμερα Πέμπτη αναμένεται αίθριος καιρός με υψηλές θερμοκρασίες και ασθενείς ανέμους, δηλαδή καιρικές συνθήκες που επικράτησαν και χθες.

Για αύριο Παρασκευή αναμένεται μία αστάθεια κυρίως στις ορεινές περιοχές της Μαγνησίας υπάρχει μικρή πιθανότητα για βροχές ενώ οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί θα έχουν αποτέλεσμα να πέσει η θερμοκρασία στους 15 – 16 βαθμούς Κελσίου Αλλά η ελάχιστη θα είναι αρκετά ισχυρή στους 10 με 11 °C.

Το Σάββατο αναμένεται άστατος καιρός από την άποψη ότι αναμένουμε και ανοίγματα, με συννεφιές και κάποια τοπικά φαινόμενα κυρίως από το μεσημέρι και μετά, με θερμοκρασία 16-17 °C, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα αναμένονται αρκετές βροχές με θερμοκρασίες 15-16 °C, λίγο χαμηλότερα από τις κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.
Από την ερχόμενη εβδομάδα ο καιρός βελτιώνεται ξανά με θερμοκρασίες 19 έως 22 βαθμούς και θα είναι φυσιολογικός.

Υποπνέοντες άνεμοι και αυξημένη υγρασία

Αναφερόμενος στην αίσθηση κρύου που υπάρχει νωρίς το πρωί και το βράδυ, ενώ οι θερμοκρασίες δεν είναι πολύ χαμηλές, ο κ. Τακούδης τόνισε ότι αυτό συμβαίνει, γιατί είναι υποπνέοντες οι άνεμοι και είναι αυξημένη η υγρασία.
Τέλος μιλώντας για τον καιρό του Πάσχα ο μετεωρολόγος ανέφερε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τώρα, αναμένεται περαιτέρω βελτίωση, ίσως καλοκαιρινές συνθήκες και δεν θα υπάρχουν προβλήματα

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.