Ιστιοπλοϊκό πάρκο στη Μηλίνα πρότεινε ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου

Ο Μιχ. Μιτζικός είπε ότι υπάρχουν αποφάσεις για την έκταση των Κ. Καλών

Τη δημιουργία ιστιοπλοϊκού πάρκου στη Μηλίνα, πρότεινε στον επενδυτή, ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός, που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δημ. Καρεκλίδη, με αφορμή το ότι η εταιρία «Ιστιοπλοΐα Αιγαίου Ακίνητα» αγόρασε από το ΤΑΙΠΕΔ την έκταση που προορίζονταν για τις σχολές Εμπορικού Ναυτικού.
Ο κ. Μιτζικός δήλωσε ότι είναι υπέρ των επενδύσεων και μάλιστα με τον συγκεκριμένο όμιλο – επενδυτή που σχετίζεται με την ιστιοπλοΐα, στη συνάντηση που είχαν στο γραφείο του, του πρότεινε να γίνει ιστιοπλοϊκό πάρκο, σε δημοτικό ακίνητο – φιλέτο στη Μηλίνα, μπροστά στο παλιό κάμπινγκ, αντί της έκτασης των Καλών Νερών που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός και που ισχυρίζεται ότι είναι δημοτική.
Ο δήμαρχος εξήγησε ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ καλή έκταση και τόνισε ότι έδωσε στον επενδυτή να δει την καλή θέληση της Δημοτικής Αρχής στις επενδύσεις και πρόσθεσε ότι όταν υπάρχουν αποφάσεις τοπικών και Δημοτικού Συμβουλίου για την προστασία της δημοτικής περιουσίας, αυτό όχι μόνο δεσμεύει τον δήμαρχο νομικά, αλλά και ηθικά να πράξει τα δέοντα.
Αναφερόμενος στο ιδιοκτησιακό της έκτασης στα Κ. Νερά, ο δήμαρχος Ν. Πηλίου τόνισε ότι υπάρχουν αποφάσεις Τοπικών Συμβουλίων κατ’ αρχήν, Δημοτικών Συμβουλίων και Οικονομικής Επιτροπής, που υποχρεώνουν τον δήμαρχο να πράξει το αυτονόητο: Τη διαφύλαξη της δημοτικής περιουσίας. «Είμαστε υπέρ των επενδύσεων, φιλελεύθερη δημοτική παράταξη, αλλά από κει και πέρα όταν τίθεται ιδιοκτησιακό ζήτημα δηλαδή της προστασίας δημοτικής περιουσίας, η Δημοτική Αρχή δεν κάνει σπιθαμή πίσω», τόνισε ο κ. Μιτζικός.
Ο ίδιος επανέλαβε ότι υπάρχουν αποφάσεις και τοπογραφικά και εν τέλει θα κρίνει ο αρμόδιος δικαστής και η διοικητική αρχή. Ο κ. Μιτζικός τόνισε ότι θα βγει σύντομα δημόσια πρόσκληση για αξιοποίηση του χώρου του πρώην κάμπινγκ Μηλίνας, που είναι δημοτική έκταση, είχε αγοραστεί από τη Δημοτική Αρχή Σηπιάδος, επί κ. Βακούλα και η Δημοτική Αρχή έχει υποχρέωση να αξιοποιήσει, για οποιαδήποτε τουριστική επένδυση που θα φέρει στην περιοχή βιώσιμη ανάπτυξη, στο πλαίσιο του σεβασμού του περιβάλλοντος και της τοπικής κοινωνίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.