Κ. Αγοραστός: «Κάντε τη Θεσσαλία φορολογικό παράδεισο των Βαλκανίων»

Σε αναμονή ο περιφερειάρχης για το μνημόνιο συνεργασίας και συγκρατημένα αισιόδοξος από τις δεσμεύσεις Τσίπρα

Συγκρατημένα αισιόδοξος φέρεται ο περιφερειάρχης από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο αναπτυξιακό συνέδριο Θεσσαλίας και δήλωσε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ότι αναμένει το μνημόνιο συνεργασίας και έργων, μεταξύ Περιφέρειας και κυβέρνησης.
Σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού ο Κώστας Αγοραστός, δεν έκανε κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο και αρκέστηκε να πει ότι «οι Θεσσαλοί έχουν ένα προτέρημα, καταλαβαίνουν πολλά και θυμούνται καλά».

«Κάντε τη Θεσσαλία φορολογικό
παράδεισο των Βαλκανίων»
Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, «όταν ξεκίνησε το συνέδριο είπαμε να μην είναι εικονικής πραγματικότητας και κομματικής γυμναστικής αλλά να είναι ένα συνέδριο για όλους. Εμείς βάλαμε ποια είναι τα προβλήματα για την παραγωγική ανασυγκρότηση στη χώρα και στη Θεσσαλία και είπαμε «κάντε τη Θεσσαλία φορολογικό παράδεισο των Βαλκανίων, κάντε το Εμπορευματικό Κέντρο Θεσσαλίας, το λιμάνι και το αεροδρόμιο, δώστε μας τη δυνατότητα να κάνουμε τα έργα νερού και να αξιολογήσουμε γρήγορα τις 50 επενδυτικές προτάσεις που κατατέθηκαν στην Περιφέρεια και τη δυνατότητα να δημοπρατήσουμε έργα, να κάνουμε λιμνοδεξαμενές, την παλιά εθνική οδό Βόλου – Λάρισας, την παράκαμψη της Ζαγοράς».

Ποια έργα υλοποιούνται και ποια αναμένονται
Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη αντί των παραπάνω, που ελέχθησαν με υπερτοπικό πατριωτισμό, ο πρωθυπουργός είπε για την ηλεκτροκίνηση του σιδηροδρόμου, που ξεκίνησε το 2012 και ενώ υπήρχε συμφωνία να ενταχθεί το Βόλος – Λάρισα στο τομεακό πρόγραμμα και το Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα στο περιφερειακό πρόγραμμα Θεσσαλίας και ενώ το δεύτερο κομμάτι εντάχθηκε από την Περιφέρεια, το πρώτο έργο ακόμη δεν έχει ενταχθεί ακόμη.
Για το θέμα της ολοκλήρωση της Κάρλας, ο Κώστας Αγοραστός είπε ότι η Περιφέρεια την ολοκληρώνει και ζήτησε 2 εκ. Ευρώ για να μπορέσει να έχει την εποπτεία η Περιφέρεια και να λειτουργήσει το έργο και άλλα 35 εκ. Ευρώ για να ποτιστούν χιλιάδες στρέμματα σε Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο, για να ποτίζουν οι αγρότες με φθηνό νερό, για παραγωγική ανασυγκρότηση.
Ο περιφερειάρχης είπε ότι η Κάρλα για την ολοκλήρωσή της θέλει άλλα 85 εκ. Ευρώ και δεν δόθηκε καμία δέσμευση. Ο ίδιος είπε ότι υπάρχει μια πίεση, πιστεύει στις καλές προθέσεις του πρωθυπουργού.
Για τα έργα μεταφοράς νερού στη Θεσσαλία, ο κ. Αγοραστός είπε ότι απαιτούνται 1,3 δις Ευρώ, ενώ το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει διαθέσιμα 300 εκ. Ευρώ για όλη την Ελλάδα. Για τον περιφερειακό, τόνισε ότι τέθηκε το θέμα και αισιοδοξεί, καθώς ζήτησε να γίνει το έργο από την Περιφέρεια και όχι από το υπουργείο.
Για το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι αποκλείστηκε η Θεσσαλία από τους διαγωνισμούς των έργων, διότι εκχωρήθηκαν 40 εκ. Ευρώ, που όμως δεν φτάνουν για την κατασκευή των τριών μονάδων.
Τέλος, είπε ότι θα εξοικονομηθούν από αλλού και θα διατεθούν από την Περιφέρεια 5 εκ. Ευρώ για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στον τομέα της υγείας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.