K.Αγοραστός: Λεφτά υπάρχουν (!) ψάχνουμε μελετητή από το εξωτερικό να μας πει πόσα χρειάζονται

Δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας απαντώντας στη "Μαγνησία" για το ποδηλατοδρόμιο στον Βόλο

Λεφτά υπάρχουν (!) για το ποδηλατοδρόμιο, διαβεβαίωσε σήμερα από τον Βόλο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, διευκρινίζοντας ωστόσο στη συνέχεια ότι αναζητείται εξειδικευμένο μελετητικό γραφείο από το εξωτερικό για να αναλάβει την μελέτη κατασκευής και στη συνέχεια να μας ενημερώσει και για το κόστος! Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός «αναζητείται μελετητής για ποδηλατοδρόμια, γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχουν εξειδικευμένα μελετητικά γραφεία, ενώ για τον προϋπολογισμό του έργου επανέλαβε ότι θα τον δείξει η μελέτη» επιβεβαιώνοντας έτσι τα όσα είχε γράψει η «Μαγνησία» αμέσως μετά την περιβόητη κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αχιλλέα Μπέο, ότι εξήγγειλαν ένα έργο στο πόδι λίγο πριν από τις εκλογές, χωρίς να έχουν τίποτα το χειροπιαστό, παρά μόνο μια μακέτα από πλαστελίνη.
Απαντώντας σε ερώτηση της «Μ» σχετικά με την εφικτότητα υλοποίησης του ποδηλατοδρομίου, ο κ. Αγοραστός έδωσε τη διαβεβαίωση ότι το ποδηλατοδρόμιο θα γίνει στο Βόλο και στο χώρο του Πανθεσσαλικού Σταδίου καθώς αυτό των Τρικάλων έχει απαξιωθεί από το χρόνο, είναι προπονητήριο, χωρίς κερκίδες και το βασικότερο δεν είναι έργο της Περιφέρειας και δεν προβλέπει κερκίδες.

Σε απολογητικό ύφος για την πανομοιότυπη εξαγγελία που είχε κάνει προεκλογικά το 2013 στα Τρίκαλα, ο Κ. Αγοραστός τόνισε ότι το ποδηλατοδρόμιο των Τρικάλων είναι παλιό και έχει απαξιωθεί με το πέρασμα του χρόνου. «Εμείς γι’ αυτό είχαμε εγκρίνει από 2014 450.000 €, τόσο μας είπαν ότι ήταν το κόστος για να ολοκληρωθεί το έργο. Το 2014 κάναμε μία μεγάλη εκστρατεία και εντάξαμε έργα που ήταν στο πρόγραμμα Ελλάδα 2014, ώστε να ολοκληρωθούν. Μεταξύ αυτών το κλειστό γυμναστήριο της Αγριάς, το Ολυμπιακών διαστάσεων σκοπεύτηριο στο δήμο Ρήγα Φεραίου, το κολυμβητήριο στη Λάρισα, το κλειστό γυμναστήριο στην Καρδίτσα. Στα Τρίκαλα υπήρχαν δύο έργα το κλειστό που έχει μείνει στα μπετά, μέσα στο Πανεπιστήμιο βρίσκεται όπως και το ποδηλατοδρόμιο. Εμείς τα εντάξαμε με προϋπολογισμό αλλά ποτέ δεν προχώρησαν. Στα συγκεκριμένα έργα δεν είμαστε εμείς οι φορείς υλοποίησης. Είναι το υπουργείο, είναι ο δήμος, είναι γενικότερα μπερδεμένη η κατάσταση», δήλωσε.

Ο περιφερειάρχης είπε ότι έβλεπε ότι υπήρχε μεγάλη ανάγκη να υπάρξει ένα ποδηλατοδρόμιο που το ζητούν όλοι οι σύλλογοι ανά τη Θεσσαλία, ‘όπου υπάρχουν Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές κόσμου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στην κεντρική Ελλάδα δεν υπάρχει κανένα είπαμε να αδράξουμε την ευκαιρία και να το κατασκευάσουμε. «Κάναμε μία έρευνα για το που θα μπορούσε να γίνει και επελέγη η Μαγνησία διότι ήδη υπήρχε έκταση χαρακτηρισμένη για αθλητικούς χώρους στο χώρο δίπλα στον Πανθεσσαλικό. Το συζητήσαμε, και συμφώνησαν να μας παραχωρήσουν το οικόπεδο και από και πέρα αναλαμβάνουμε εμείς να κάνουμε τη μελέτη. Χρήματα υπάρχουν και δεν παίρνουμε από άλλα έργα», τόνισε.
Ο ίδιος εξήγησε ότι τα χρήματα για την κατασκευή ποδηλατοδρομίου δεν πάνε στα Τρίκαλα γιατί το έργο είναι μπλεγμένο. «Ηταν προπονητήριο, ήταν ξύλινο και δεν είμαστε φορέας υλοποίησης» εξήγησε, ωστόσο σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, μετά την επανεκλογή του παράταξής του είχε προχωρήσει στην έκδοση τεχνικών δελτίων του έργου.

Για το ποδηλατοδρόμιο του Βόλου, ο κ. Αγοραστός υπογράμμισε ότι το έργο πρέπει να είναι ανοιχτό με κερκίδες και με τις προδιαγραφές που απαιτούνται για να γίνονται διεθνείς αγώνες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.