Κ. Αγοραστός: Θα διεκδικήσουμε το αεροδρόμιο και το λιμάνι του Βόλου

Αν παραχωρηθούν, κάνοντας σύμπραξη με τον Δήμο και άλλους τοπικούς φορείς, όπως τόνισε στο «Ράδιο-Ένα»

Έτοιμη να αναλάβει την διαχείριση του λιμανιού του Βόλου και του αεροδρομίου είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας κάνοντας τα ανταγωνιστικά σύμφωνα με δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού στο «Ράδιο Ένα 102,5».
Επανέλαβε το αίτημα, να δοθεί στην Περιφέρεια το κομμάτι του Περιφερειακού από τη Μπουρμπουλήθρα έως τη Λαρίσης, για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και επιτέλους να ολοκληρωθεί.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Περιφέρεια είχε κάνει μια συζήτηση με τους λιμενεργάτες που είναι και η ψυχή του λιμανιού και υπέβαλαν πρόταση εδώ και χρόνια, στις προηγούμενες κυβερνήσεις να αναλάβει το λιμάνι του Βόλου, και το αεροδρόμιο και να κάνει σύμπραξη, να μπει μπροστά, για να προχωρήσουν.
Όπως είπε ο κ. Αγοραστός, το αεροδρόμιο δεν δόθηκε, γιατί ήξεραν ότι θα γίνει ανταγωνιστικό και δεν το ήθελαν, από τη στιγμή που έχουν κολλήσει τα άλλα. Σύμφωνα με τον ίδιο, «σήμερα υπάρχουν αεροδρόμια δύο ταχυτήτων. Τα αεροδρόμια που πωλήθηκαν στην Fraport είναι πρώτης ταχύτητας, γιατί πέφτει όλο το βάρος και εκεί πηγαίνει ο ιδιώτης επενδυτής που πάει πιο γρήγορα, έχει χρήματα και κάνει πιο γρήγορες ενέργειες και καλύτερες συμφωνίες, απ’ ότι κάνει το κράτος».

«Δεν τους συμφέρει»

Για τα αεροδρόμια που έχει το κράτος, μεταξύ των οποίων είναι και αυτό της Ν. Αγχιάλου, ο περιφερειάρχης είπε ότι είναι δεύτερης ταχύτητας, ενώ διερωτήθηκε πως ο ιδιώτης μπορεί να τα πάει καλά και το κράτος όχι. «Δεν το δίνουν γιατί αν το πάρει η Περιφέρεια θα το κάνουμε ανταγωνιστικό και θα βγούμε πιο μπροστά και δεν τους συμφέρει γιατί έχουν πουλήσει τα άλλα και έχουν υπογράψει συμβάσεις, όπως με τη σύμβαση για τα διόδια, που δεν επιτρέπουν στην Περιφέρεια να βάλει στηθαίο στην παλιά εθνική οδό», επισήμανε.
Η Περιφέρεια όπως υπογράμμισε, μπορεί να λειτουργήσει αεροδρόμιο και λιμάνι, διότι, σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό, λειτουργεί με επιτυχία την λίμνη Κάρλα, η λειτουργία της οποίας είναι σύνθετη, γιατί είναι ένας μεγάλος οργανισμός. Όπως είπε, θα μπορέσει να λειτουργήσει τις δύο αυτές υποδομές, κάνοντας σύμπραξη με τον Δήμο και άλλους τοπικούς φορείς.
Ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι η Περιφέρεια μπορεί να λειτουργήσει και το λιμάνι αν της παραχωρηθεί χωρίς χρήματα, για να μην αγοράσει την ίδια την περιουσία της.
Τέλος, για το θέμα του Περιφερειακού του Βόλου επανέλαβε το αίτημα να δοθεί στην Περιφέρεια ώστε να τελειώσει το κομμάτι Μπουρμπουλήθρα – Λαρίσης, για να το ενταχθεί στο ΕΣΠΑ για να ολοκληρωθεί. «Δώστε μας τη δυνατότητα να φτιάξουμε αυτά τα έργα, επιτέλους, τέλος», ήταν η δήλωση του περιφερειάρχη, που πρόσθεσε ότι αυτή η κοροϊδία δεν πάει άλλο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.