Κ. Αρβανίτης: «Κάνουν μπίζνες με τον κωδικό του ΚΕΘΕΑ»

Κατήγγειλε στο «Ράδιο Ένα», ο ευρωβουλευτής του «ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία»

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση κάνει μπίζνες με τον κωδικό του ΚΕΘΕΑ, για να «ροκανίσει» τα 12 εκ. € αποθεματικό, με στόχο να δουλέψει με φιλικές ΜΚΟ και γραμμές τηλεφωνικής στήριξης, σε βάρος του έργου που γινόταν για τοξικοεξαρτημένους, κατήγγειλε ο Κώστας Αρβανίτης Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.
Ο ευρωβουλευτής μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δημ. Καρεκλίδη και είπε ότι είναι μία εσκεμμένη κίνηση την οποία ξέρουν γιατί την κάνουν. Έχουμε μία κυβέρνηση άφιλη χωρίς συναίσθημα που ξεκίνησε με τα ψέματα του “αόρατου” υπουργού υγείας κ. Κικίλια που άλλαξε το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ. Άλλαξαν το διοικητικό συμβούλιο ήταν άμισθο και ακτιβιστικό και έβαλαν ένα δοτό διοικητικό συμβούλιο, έμμισθο, με παχυλούς μισθούς, προσλαμβάνοντας αρκετούς φίλους και γνωστούς τεχνικούς συμβούλους που δεν έχει καμία ανάγκη το ΚΕΘΕΑ “ροκανίζοντας¨ τα 12 εκ. € αποθεματικό που ήταν αποτέλεσμα χρηστής διοίκησης και προορίζονταν για δράσεις του ΚΕΘΕΑ, ανέφερε.

«Μητσοτάκης και συμφέροντα είναι ενιαίο πράγμα»

«Σήμερα έρχονται αλλάζοντας το οργανόγραμμα με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου να καταργήσουν τις θεραπευτικές κοινότητες», τόνισε ο Κ. Αρβανίτης, που πρόσθεσε ότι Μητσοτάκης και συμφέροντα είναι ενιαίο πράγμα. «Διότι δεν θέλουν να υπάρχει δωρεάν παροχή υπηρεσιών σε χιλιάδες ανθρώπους και στις οικογένειές τους που έχουν σοβαρό πρόβλημα τοξικοεξάρτησης γιατί βάζουν ένα ιδεολογικό ζήτημα ότι θα πάμε για περιορισμό της βλάβης με υποκατάστατα και τεχνική υποστήριξη, ενώ το ΚΕΘΕΑ ήταν ολική επαναφορά στη ζωή», επισήμανε.
Σύμφωνα με τον κ. Αρβανίτη ένας χρήστης και η οικογένειά του αφήνει πολλά χρήματα στην οικονομία που θέλει ο κ. Μητσοτάκης, σε γιατρούς που έχουν άμεση σχέση με το σύστημα φυλακών, σε ψυχιάτρους που συνταγογραφούν συνέχεια και θέλουν νέους πελάτες, “Όλοι κερδίζουν από έναν χρήστη, ακόμη και ο παπάς που θα θάψει το παιδί. Το ΚΕΘΕΑ είναι απέναντι εντελώς, ζωντανεύει τον άνθρωπο παρέχει υπηρεσίες, δωρεάν νομική στήριξη για θέματα που έχει με τη δικαιοσύνη όσο είναι στο πρόγραμμα Και το ΚΕΘΕΑ ήταν μεγάλος μπελάς απέναντι στα συμφέροντα”, επισήμανε.

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι να δουλέψει με φιλικές ΜΚΟ και γραμμές τηλεφωνικής στήριξης, ενώ είπε ότι μέσα σε αυτό υπάρχει και το κομμάτι της ενσωμάτωσης Φορέων όπως εκτίμησε του ΟΚΑΝΑ με το ΚΕΘΕΑ, διότι “όπως θα έλεγε και ο κ. Γεραπετρίτης αυτά είναι πεταμένα λεφτά”.
Ο κ. Αρβανίτης είπε ότι η όλη προσπάθεια ξεκίνησε επί Ανδρέα Παπανδρέου με το πείραμα της «Ιθάκης» και όλες οι κυβερνήσεις το στήριξαν, γιατί το ΚΕΘΕΑ εξάγει τεχνογνωσία σε όλο τον κόσμο και προήδρευε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Θεραπευτικών Κοινοτήτων, είναι μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, παρουσιάζει την επίσημη έκθεση του ΟΗΕ για τα ναρκωτικά κάθε χρόνο και έχει μεγάλο παγκόσμιο κύρος.
Ο ίδιος κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης και βουλευτές της κυβέρνησης να αντιδράσουν στη διάλυση του ΚΕΘΕΑ και δήλωσε ότι αν έχει ευαισθησία ο κ. Μητσοτάκης και καταλάβει το λάθος, να το πάρει πίσω, για να μη γίνει αυτό το δεύτερο έγκλημα.

Καθαρίζει το εργατικό τοπίο
Αναφερόμενος στο νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά που προωθεί η κυβέρνηση ο Ευρωβουλευτής είπε ότι παράλληλα με το ταμείο ανάκαμψης, χρειαζόταν ένα σχέδιο που ήθελαν οι χορηγοί του κ. Μητσοτάκη – γιατί το σχέδιο από τα χρήματα που θα πάρουμε από το ταμείο ανάκαμψης ουσιαστικά φωτογραφίζουν πέντε οικογένειες – να καθαρίσει το εργατικό τοπίο.
“Είναι πολύ συνειδητό αυτό που έκανε ο κ. Χατζηδάκης που είναι ο βασικός εκτελεστής της Δεξιάς σε τέτοιες περιπτώσεις”, τόνισε ο Κ. Αρβανίτης και εξήγησε ότι σπάει το ωράριο, γίνεται δεκάωρο και αυτό δεν είναι ισότιμη σχέση μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου.
Όπως είπε, για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα συνδικάτα εργαζομένων αυτό είναι casus belli.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.