Κ. Γαργάλας: Ζήτημα δικαστικής διερεύνησης η αναγνώριση του 30% των εργασιών της ΕΡΓΗΛ

Επέκρινε τη δημοτική αρχή και τον Αχ. Μπέο, για τα όσα μεγαλόστομα δήλωνε στο παρελθόν

Ζήτημα δικαστικής διερεύνησης αποτελεί η αναγνώριση του 30% των εργασιών της ΕΡΓΗΛ όπως δήλωσε στο Ράδιο Ένα ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κ. Γαργάλας, που επέκρινε τη δημοτική αρχή και τον Αχ. Μπέο, για τα όσα μεγαλόστομα δήλωνε στο παρελθόν… Όπως δήλωσε ο Κ. Γαργάλας, «το παιχνίδι έχει «χοντρύνει» πάρα πολύ, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δυσδιάκριτη και πρέπει να είσαι γνώστης, μια ιστορικής διαδρομής και συμβάντων που δεν ξέρω πόσο είναι εφικτό να υπάρχει».

Υπάρχουν πολλά και σημαντικά ερωτήματα σύμφωνα με τον κ. Γαργάλα, όπως «με ποια στοιχεία τεχνικά και ποια γνωμοδότηση, έκαναν τη δημοτική αρχή να αναγνωρίσει το 30% των υπερσυμβατικών εργασιών, τη στιγμή που η ίδια η ΔΕΥΑΜΒ, διεκδικεί ως ανεκτέλεστο μεγάλο μέρος, του ήδη εκτελεσμένου έργου ως ανεκτέλεστο.

Ποιος είναι ο τεχνικός ή η πραγματογνωμοσύνη, που αναφέρει ότι πρέπει να αναγνωριστεί το 30% των εργασιών. Είναι ζήτημα δικαστικής διερεύνησης. Μια δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να διασφαλίζει τα συμφέροντα των πολιτών.

Ας πείσει λοιπόν η δημοτική αρχή, ποιο είναι το στοιχείο, ποιος την υπέγραψε την πραγματογνωμοσύνη, ότι πρέπει να μην διεκδικηθεί το σύνολο των ανεκτέλεστων εργασιών των υπερσυμβατικών, αλλά μόνο το 70%.»

Ο κ. Γαργάλας, έθεσε παράλληλα το ερώτημα, γιατί η Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση, σε αντίθεση προς το παρόν με την Eurobank που κρατάει δεσμευμένα τα χρήματα. Κάποιος έκανε κάποια πράγματα ή κάποιος αμέλησε να κάνει κάποια πράγματα, σημείωσε.

«Κατευθυνόμενα ελλιπέστατη ενημέρωση»

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε στο «Ράδιο-Ένα», «η ενημέρωση είναι κατευθυνόμενα ελλιπέστατη για την απόκρυψη της πραγματικής αλήθειας. Όταν δεσμεύθηκαν τα χρήματα ξέραμε ότι δεν μπορούσε κανείς να τα πάρει. Όμως αυτός ο λογαριασμός, «αυγάτεψε» γιατί έμπαιναν νέες καταθέσεις. Πώς προστάτευσε το συμφέρον της πόλης όταν έβαζε χρήματα σε έναν δεσμευμένο λογαριασμό;»
Ένα ακόμη ερώτημα που έθεσε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, ήταν αναφορικά με την εκκαθάριση, γιατί να το περάσει ως θέμα από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ. Δεν το προβλέπει ο νόμος. Είτε για να φτιάξεις ή για να λύσεις μια τέτοια επιχείρηση, ο μόνος αρμόδιος είναι το Δημοτικό Συμβούλιο. Γιατί ; Για να πει ότι το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ θα βγάλει θετική απόφαση, γνωρίζοντας ποια είναι η σύνθεση του συμβουλίου;»

«Θεωρήσαμε ότι υπάρχει μια νομική υποστήριξη επαρκής όπου θα μπορούσε να γνωμοδοτήσει περί λύσης ή εκκαθάρισης. Γιατί επιλέχθηκε μια άλλου είδους εταιρεία που δεν έπρεπε να είναι μόνο νομική εταιρεία; Έπρεπε να τεχνικοοικονομικονομική εταιρεία για το συγκεκριμένο θέμα. Το είχαμε τονίσει το δημοτικό συμβούλιο. Δόθηκε ωστόσο η εντολή… Που είναι όμως η γνωμοδότηση;» διερωτήθηκε ο κ. Γαργάλας.

Ο ίδιος, επέκρινε για μία ακόμη φορά τη δημοτική αρχή και τον Αχ. Μπέο, για τα όσα μεγαλόστομα εξέφραζε για την υπόθεση τα προηγούμενα χρόνια, «αλλά τελικά η ΕΡΓΗΛ μέχρι τώρα εισέπραξε ήδη 1,4 εκ. ευρώ».

Όπως σημείωσε επίσης, «αν δεν υπάρχει υποστηρικτική αιτιολογική έκθεση για την αποδοχή των εργασιών που έχουν εκτελεστεί κατά 30%, αν δεν υπάρχει γνωμοδότηση κανενός οργάνου ή κανενός συμβούλου τεχνικού της ΔΕΥΑΜΒ, τότε αυτό είναι άλλου τύπου αδίκημα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.