Κ. Μαραβέγιας για Μιχ. Μεϊκόπουλο: «Σέβομαι την πορεία του και θα ζητήσω να παραταθεί η θητεία του»

Τόνισε ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ

Για τον Μιχάλη Μεϊκόπουλο, γνωστό Βολιώτη παθολόγο και Διευθυντή της Α’ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, με αφορμή την λήξη της θητείας του στο τέλος του χρόνου. Ο Βουλευτής σημείωσε πως έχει ήδη ζητήσει από το Υπουργείο Υγείας να δοθεί παράταση σε όποιους γιατρούς ειδικοτήτων χρειάζεται, ενώ σημείωσε πως και για τον κ. Μεϊκόπουλο θα στηρίξει το αίτημα της Διοίκησης όταν αυτό γίνει,  παρά το γεγονός ότι προ μηνών, ο κ. Μαραβέγιας είχε κατηγορήσει τον κ. Μιχ. Μεϊκόπουλο για ψηφοθηρία υπέρ του γιού του, Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου.

 

«Δεν έχω τίποτα προσωπικό εναντίον του κ. Μεϊκόπουλου τον οποίο και σέβομαι και εκτιμώ και ως γιατρό και ως πατέρα, απλώς σε μία συγκυρία όπου ήθελε ο συνάδελφός μου στη Βουλή Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος να μου κάνει μαθήματα ηθικής, θεωρώ ότι δεν είχανε θέση γιατί όλοι έχουμε περπατήσει στους ίδιους δρόμους, γνωρίζουμε τον ίδιο κόσμο και δεν θεωρώ ότι κάποιος σε μια τέτοια κοινωνία που όλοι γνωριζόμαστε πάρα πολύ καλά και ο καθένας έχει το προσωπικό του αποτύπωμα και δεν το δέχομαι να μου κουνάει κανένας το δάχτυλο περί ηθικής.

Αυτό που επικαλέστηκα τότε δεν ήταν καμία μομφή εναντίον του κ. Μιχάλη Μεϊκόπουλου, αλλά μια έμμεση μομφή προς τον κ. Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο. Δεν καταλόγισα στον πατέρα κανενός είδους ευθύνη, ούτε καταλόγισα κακή συμπεριφορά, καταλόγισα πατρική συμπεριφορά και λέω υπάρχει θέμα ηθικής στην πατρική συμπεριφορά; Κατά τη γνώμη μου όχι, αλλά δεν μπορεί κάποιος να μου κουνάει το δάχτυλο και να μου λέει η δική μου συμπεριφορά και η δική μου επαγγελματική και πολιτική διαδρομή έχει μέσα ψήγματα μη ηθικής. Δεν το δέχομαι», είπε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής.

Συνέχισε λέγοντας πως εάν ήταν ο ίδιος πατέρας σε οποιαδήποτε θέση θα βοηθούσε το παιδί του στο να κάνει ένα βήμα, εάν ήθελε στην πολιτική θέτοντας ρητορικά «Σε αυτό υπάρχει ηθική προέκταση ή μομφή»;

Ωστόσο, ο κ. Μαραβέγιας απάντησε επισημαίνοντας ότι «Γιατί ο πατήρ Μεϊκόπουλος έχει μία θέση σε ένα δημόσιο χώρο , δηλαδή δεν νομίζω ότι είπα κάτι περισσότερο από το να παραβιάσω ανοιχτές θύρες και σίγουρα θα έχει κάνει και τέτοιου είδους φιλολογία με διάθεση να υποστηρίξει το παιδί του και καλώς έκανε. Σε αυτό υπάρχει κάτι το μεμπτό; Κατά τη γνώμη μου όχι, αλλά από την άλλη πρέπει κανείς να σκεφτεί δύο φορές όταν απευθύνεται προς εμένα και θέλει να μου κάνει μαθήματα ηθικής».

Ο κ. Μαραβέγιας επεσήμανε πως τιμά και σέβεται τη διαδρομή του κ. Μιχάλη Μεϊκόπουλου ενώ σημείωσε πως ήταν από εκείνους που εργάστηκε ώστε να ανανεωθεί η παράταση του Διευθυντή της Α Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, που έληγε τον Ιούνιο του 2022..

Επεσήμανε για ακόμη μια φορά πως δεν έχει κάτι προσωπικό με τον κ. Μεϊκόπουλο, σημείωσε όμως πως δέχτηκε μεγάλη επίθεση, την οποία τη χαρακτήρισε άδικη, ενώ υπογράμμισε πως μαθήματα ηθικής δεν δέχεται εύκολα.

Σε ότι αφορά στην ενδεχόμενη νέα παράταση στη θητεία των δύο παθολόγων που η θητεία τους -μετά από προηγούμενες παρατάσεις- λήγει στο τέλος του χρόνου, ο κ. Μαραβέγιας τόνισε πως θα πρέπει να δοθεί παράταση τόσο για τον κ. Μεϊκόπουλο, τον κ. Καψαλά, την κ. Διβάνη και για όποιον άλλο γιατρό που θέλει να παραμείνει.

«Σε ότι με αφορά,  το αίτημα του Διοικητή του Νοσοκομείου όταν απευθυνθεί προς στην υγειονομική περιφέρεια θα τύχει από μεριάς μου αμέριστης υποστήριξης. Ήδη έχω ζητήσει στην ηγεσία του Υπουργείου να προβεί σε αυτές τις αναγκαίες ανανεώσεις και την ώρα της επίσημης δόμησης ενός αιτήματος θα είμαι εκεί για να το υποστηρίξω και το λέω για να μην υπάρξει καμία παραπολιτική ή παραφιλολογική διάθεση που ενδεχομένως να σχετίζεται με τα προηγούμενα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαραβέγιας, καταλήγοντας με τη φράση ότι «δεν έχω καμία μομφή από τον κ. Μεϊκόπουλο απλά ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.