Κ. Μαραβέγιας: “Ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και την οδηγεί σε ένα καλύτερο μέλλον”

Να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων κάλεσε την αντιπολίτευση ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ

Σε τρία χρόνια και όχι πρόωρα, όπως λένε τα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν, θα γίνουν οι εθνικές εκλογές, επεσήμανε μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, προχωρώντας και σε ένα απολογισμό των δράσεων της κυβέρνησης για τον ένα χρόνο από την ανάληψη της εξουσίας. Ο Βουλευτής ανέφερε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας κι αυτό αποδεικνύεται και από τις δημοσκοπήσεις, έπραξε πολλά περισσότερα απ’ ότι είπε προεκλογικά, ενώ υπογράμμισε πως ο Πρωθυπουργός οδηγεί τη χώρα σε ένα καλύτερο μέλλον.

Στιβαρή χαρακτήρισε ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο λειτουργεί σαν ένα σώμα, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα πρόωρων εκλογών, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει απολέσει τη δεδηλωμένη.
Η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συνεχώς αυξάνεται
Αντίθετα, σχολίασε, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν άνοδο των ποσοστών της ΝΔ και υποχώρηση αυτών του ΣΥΡΙΖΑ.
“Αν παρακολουθεί κανείς τις δημοσκοπήσεις που βγαίνουν καθημερινά, αποτυπώνεται με σαφήνεια, ότι ένα χρόνο αργότερα, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τυγχάνει από τον ελληνικό λαό μεγαλύτερης εμπιστοσύνης απ’ ότι την ημέρα που εκλέχθηκε. Η διαφορά ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση διαρκώς αυξάνεται. Και το ποσοστό της ΝΔ αυξάνεται και η μη αξιόπιστη αντιπολίτευση όπου ασκείται αυτή τη στιγμή από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, καταρρακώνει τα ποσοστά του και δεν ξέρουμε που θα οδηγήσει”, είπε ο κ. Μαραβέγιας, ο οποίος χαρακτήρισε πως πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα τα ποσοστά δημοφιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και την αύξηση των ποσοστών της κυβέρνησης ένα χρόνο μετά της εκλογές.
Μάλιστα, σημείωσε πως η δημοφιλία του Πρωθυπουργού θα πρέπει να προβληματίσει και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, στο κατά πόσο στέκονται στο ύψος των περιστάσεων.

Εμβληματικό για τη Μαγνησία το έργο της Βαμβακουργίας
Ο Βουλευτής Μαγνησίας χαρακτήρισε ως εμβληματικό το έργο της Βαμβακουργίας για όλη τη Μαγνησία, ένα έργο το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο προώθησε και κατάφερε να ξεμπλοκάρει τις όποιες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, η κυβέρνηση της ΝΔ. Πέραν αυτού, υπάρχουν κι άλλα έργα που μέσα σ’ αυτό το χρόνο της διακυβέρνησης της ΝΔ πήραν τον δρόμο τους, όπως η μετεγκατάσταση σε νέο κτήριο του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου.
Παρόλα αυτά ο κ. Μαραβέγιας σημείωσε πως ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς “πέφτει” στις πλάτες της τοπικής αυτοδιοίκησης και μία κυβέρνηση δεν μπορεί να αξιολογηθεί για το εάν και κατά πόσο η τοπική αυτοδιοίκηση ανταπεξέρχεται στο ρόλο της.
Στα βήματα που έχουν γίνει από την κυβέρνηση για την “αναβάθμιση” του νομού είναι και η μεταβολή του Οργανισμού του Νοσοκομείου Βόλου, που πρόσφατα και οι τέσσερις κυβερνητικοί βουλευτές έθεσαν το ζήτημα στον Υφυπουργό Υγείας, προκειμένου το Νοσοκομείο στα επόμενα χρόνια να είναι αναβαθμισμένο και με περισσότερες υπηρεσίες.

Εμβληματικό έργο το Ελληνικό
Ως εμβληματική, χαρακτήρισε την επένδυση του Ελληνικού, ο κ. Μαραβέγιας σχολιάζοντας πως “τη διαδικασία του γκρεμίσματος των 900 εγκαταλελειμμένων κτηρίων στο Ελληνικό έχει αναλάβει η εταιρεία Intrakat, συμφερόντων οικογένειας Κόκκαλη, η οποία έχει έρθει σε συμφωνία με τη Lamda και έχει αναλάβει υπεργολαβικά τη διαδικασία του γκρεμίσματος και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους . Με τη νέα χρονιά θα πάμε στη θεμελίωση νέων κτηρίων”, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση έδειξε μεγαλύτερο πείσμα από τα γραφειοκρατικά εμπόδια που υπήρξαν και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε σ’ αυτά, επισημαίνοντας πως δεν τα είχε φανταστεί πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.
Σε ότι αφορά γενικότερα τον τομέα των επενδύσεων κι αυτές έχουν “παγώσει” λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Βουλευτής επεσήμανε πως οι συζητήσεις συνεχίζονται, υπάρχει ενδιαφέρον επενδυτών και για την περιοχή μας και ο αρμόδιος Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Φραγκογιάννης έχει κάνει πολλά για την προσέγγιση ξένων επενδύσεων.
Μάλιστα, ο κ. Μαραβέγιας είπε πως έχει κλειστεί συμφωνία και για μεγάλη μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων στα Οινόφυτα.

Ζητήσαμε δεύτερη μονάδα εξυπηρέτησης καρκινοπαθών στη Μαγνησία
Με αφορμή το θέμα που ανέδειξε σήμερα η εφημερίδα ΜΑΓΝΗΣΙΑ για το γεγονός πως το δεύτερο μηχάνημα ακτινοθεραπειών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, και καρκινοπαθείς από όλη την Κεντρική Ελλάδα βρίσκονται σε λίστες αναμονής ο κ. Μαραβέγιας ανέφερε πως οι τοπικοί βουλευτές έχουν ήδη εισηγηθεί στον Υφυπουργό Υγείας τη δημιουργία ενός δεύτερο κέντρου στο Βόλο, για την εξυπηρέτηση των καρκινοπαθών και δεσμεύτηκε να πληροφορηθεί τι συμβαίνει στο Πανεπιστημιακό με το εν λόγω μηχάνημα και πότε αυτό θα επαναλειτουργήσει.

Οι προτεραιότητες της ΝΔ για τον επόμενο χρόνο
“Έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε τη χώρα. Αυτή τη στιγμή τα φώτα της Ευρώπης είναι στραμμένα πάνω στην Ελλάδα, καθώς η χώρα μας διαχειρίστηκε με συνέπεια και με εμβληματικό τρόπο την πανδημία και την κατέστησε αξιόπιστο συνομιλητή”, τόνισε ο κ. Μαραβέγιας, ο οποίος έθεσε ορισμένες από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για τον επόμενο χρόνο.
Υποστήριξε πως η χώρα μας έχει μείνει πίσω σε πολλά λόγω της δεκαετούς κρίσης και η κυβέρνηση έχει ρίξει το βάρος σε πολλά πεδία. Ψηφιακή αναβάθμιση, δημιουργία δομών για την επεξεργασία των απορριμμάτων, στήριξη της ανακύκλωσης, ενεργειακή αναβάθμιση της χώρας με ανανεώσιμες πηγές ενέργειες αλλά και τα έργα υποδομής στο Ελληνικό προέβαλε ο Βουλευτής μεταξύ των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως οι οιωνοί είναι καλοί και για νέες επενδύσεις.

Πιθανό λάθος το κανάλι “ΕΝΑ” της Μαγνησίας
Τέλος, ο Βουλευτής Μαγνησίας σχολίασε και τη λίστα των ΜΜΕ που έλαβαν χρήματα για τη διαφημιστική καμπάνια “Μένουμε Σπίτι'”, επισημαίνοντας πως τα ποσά ήταν μικρά και δεν έλυναν το πρόβλημα της ζωής των ιδιοκτητών. Αναφορικά με το κανάλι ΕΝΑ, που εμφανίζεται ως τηλεοπτικός σταθμός της Μαγνησίας, χωρίς φυσικά να υπάρχει και φέρεται να έχει λάβει 12.000 ευρώ, ο κ. Μαραβέγιας σημείωσε πως το Υπουργείο Τύπου είναι το αρμόδιο για να απαντήσει. “Θα έπρεπε να ερωτηθεί αυτός που έδωσε τη λίστα, εάν και κατά πόσο υπάρχει κάποιο άλλο θέμα, μήπως ανήκει σε άλλη περιοχή και έχει γίνει κάποιο λάθος. Το υπουργείο Τύπου θα μπορεί να δώσει την απάντηση. Δεν θα έμπαιναν όμως στο ρίσκο να κηλιδώσουν την προσπάθεια”, κατέληξε.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του Βουλευτή της ΝΔ:

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.