Κ. Μήτρου: “Ο κόσμος να αποφασίσει με κριτήριο την πρόοδο της πόλης”

"Συναίνεση και συνεργασία με κατάθεση προτάσεων πριν τις εκλογές" ζήτησε ο πρώην δήμαρχος

«Οι υποψήφιοι δήμαρχοι πρέπει να έχουν συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις για θέματα που έχουμε πρόβλημα στην πόλη, ώστε να δοθούν λύσεις στο άμεσο μέλλον, αλλά πάντα στο πλαίσιο της συναίνεσης», πρότεινε με συνέντευξή του στο «Ράδιο-Ένα», ο πρώην δήμαρχος Βόλου Κυριάκος Μήτρου, ενόψει των δημοτικών εκλογών.
Όπως είπε «στις ερχόμενες εκλογές υπάρχει μια ιδιαιτερότητα, λόγω της απλής αναλογικής και αν υπάρχουν πολλές παρατάξεις, για να μπορούν να προχωρήσουν τα έργα, θα πρέπει να υπάρχει συναίνεση και συνεργασία». Για να γίνει αυτό, τόνισε, πρέπει να υπάρξει κατάθεση προτάσεων που από τώρα να μπουν σε φάση ζύμωσης και ο κόσμος να αποφασίσει με κριτήριο την πρόοδο της πόλης. Ο κ. Μήτρου είπε ότι ο ίδιος πιστεύει πολύ στο λιμάνι και στο αεροδρόμιο και υπενθύμισε την προσπάθεια που έγινε για την ανάπτυξη του διπόλου Βόλου – Λάρισας.
Ανήσυχος για την «Αργώ»
Ανησυχία για το θέμα της Αργούς, που βρίσκεται μια στη θάλασσα και μια στην ξηρά στολισμένη με λαμπάκια, τις γιορτές, εκφράζει ο πρώην δήμαρχος Βόλου Κυριάκος Μήτρου, επί της θητείας του οποίου, κατασκευάστηκε το ιστορικό σκάφος, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος που υπάρχει πολιτική βούληση για την κατασκευή του Μουσείου, που θα στεγάσει το ιστορικό σκάφος και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη.
Όπως είπε στο «Ράδιο Ένα 102,5», ο πρώην δήμαρχος, ήταν όνειρο ζωής για την πόλη και την ιστορία της η κατασκευή της Αργούς διαχρονικά. «Εμείς πήραμε την απόφαση να υλοποιήσουμε αυτή την επιθυμία του κόσμου, για αναβίωση της Αργοναυτικής Εκστρατείας, ωστόσο, ενώ ξεκινήσαμε και είχαμε ορισμένες αρχές και θέσεις που συνάδουν με τον σεβασμό προς την ιστορία και τον πολιτισμό μας, βλέπω ότι τα πράγματα παρεκκλίνουν από τον σχεδιασμό που είχε γίνει», επισήμανε.
Σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχο, το πλοίο αυτό κατασκευάστηκε υπό ιδιαίτερες συνθήκες και δεν μπορεί να αντέξει εκτεθειμένο στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ενώ τόνισε ότι είναι ένα πλοίο που κατασκευάστηκε για να εκπληρώσει κάποιο σκοπό, να επιστρέψει και να μπει σε ένα εκθεσιακό χώρο, ώστε να είναι επισκέψιμο και να αποτελέσει σημείο αναφοράς του Βόλου.

Η παρεξήγηση με τον Β. Παπαθανασίου

Ο κ. Μήτρου είπε ότι ο σχεδιασμός του σκάφους ξεκίνησε το 2002, ακολούθησε ο διαγωνισμός, το σκάφος ολοκληρώθηκε το 2006 και η καθέλκυσή του έγινε στις 17 Σεπτεμβρίου 2006. «Είχαμε κάνει μια προετοιμασία, για να γίνει το περιβόητο ταξίδι, φυσικά υπήρχαν κάποια προβλήματα που είχαν να κάνουν με την εξωτερική πολιτική και συγκεκριμένα με τη θέση της Τουρκίας, έγινε το πρώτο ταξίδι για το αξιόπλοο του σκάφους, αλλά εμείς προσπαθήσαμε και είχαμε συνδέσει το πλοίο με κάποιους ανθρώπους που είχαν αγάπη και ενδιαφέρον για την προσπάθεια», είπε ο πρώην δήμαρχος.
Όπως θυμήθηκε, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, που είναι διεθνώς γνωστός μουσικοσυνθέτης, του είχε τηλεφωνήσει και είχαν συναντηθεί στην Αθήνα, για να ζητήσει την έγκριση του Δήμου να γίνει το Συνέδριο της NASA στην Ελλάδα και στο Βόλο, για να τιμηθεί ο καλλιτέχνης με ένα αστέρι που θα το ονόμαζαν Vagelis.
Όντως, το συνέδριο έγινε στο Βόλο και συνδέθηκε ο Βαγγέλης Παπαθανασίου με την Αργώ και ήταν ένας τρόπος να προβληθεί διεθνώς αυτή η προσπάθεια, ανέφερε ο κ. Μήτρου. Ο δήμαρχος είπε ότι ο Βαγγέλης Παπαθανασίου παρακολουθούσε τις εργασίες κατασκευής της Αργούς και έκανε πράγματα που τους κατέπληξαν όλους, αλλά δυστυχώς, η προσπάθεια του ίδιου, παρουσία των τηλεοπτικών συνεργείων να βάλει τους αστροναύτες της NASA στο σκάφος και να δείξει συμβολικά ότι γυρίζουν 4000 χρόνια πίσω και ταξιδεύουν με την Αργώ, δεν επέδωσε λόγω παρεξήγησης. «Ουσιαστικά τους εκδιώξαμε τους ανθρώπους αυτούς και από τότε χάθηκε η δυνατότητα της προβολής, ώστε η Αργώ να γίνει γνωστή και να αποτελέσει ένα εγχείρημα που θα περνούσε τα σύνορα της χώρας και θα ήταν σημείο αναφοράς», δήλωσε ο κ. Μήτρου.
Από κει και πέρα, είπε ο πρώην δήμαρχος, η Αργώ κατέληξε να είναι κάτι που δεν συνάδει με την ιστορία και τον πολιτισμό μας, ενώ η παρουσία του σκάφους στις γιορτές στην παραλία, που στολίζεται σαν Χριστουγεννιάτικο δένδρο, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και το σκοπό που δημιουργήθηκε το σκάφος.
Για το θέμα του Μουσείου, ο κ. Μήτρου είπε ότι είναι ένα ζήτημα που ξεκίνησε από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, η δική του Δημοτική Αρχή είχε σκοπό να το συνδέσει με το θεματικό πάρκο, που ψηφιακά θα αναπαριστούσε την Αργοναυτική Εκστρατεία και στο οποίο θα βρισκόταν και το μουσείο της Αργούς.
Ο ίδιος τόνισε, ότι είναι χαρούμενος που θα υλοποιηθεί το μουσείο, που ήταν όνειρο για την πόλη και σημείο αναφοράς, που θα επισκέπτονται μαθητές και τουρίστες. Ο ίδιος είπε ότι το μουσείο ήταν θέμα πολιτικής βούλησης και τόνισε ότι οι υπηρεσίες θα βρουν τον τρόπο της χρηματοδότησης του έργου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.