Κ. Μήτρου: «Ο Αχ. Μπέος υποτίμησε την Αργώ αποκαλώντας τη ψαρόβαρκα- Της έβαλε ταφόπλακα»

Καταπέλτης ο πρώην Δήμαρχος Βόλου για την …κατάντια της Αργούς

Στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Γιώργο Καρεκλίδη μίλησε ο πρώην Δήμαρχος Βόλου κ. Κυριάκος Μήτρου, όπου κατά τη θητεία του, ολοκληρώθηκε ένα μεγάλο μέρος της κατασκευής της Αργούς και προγραμματίστηκε το εγχείρημα της πλεύσης της. Ο κ. Μήτρου, με αφορμή και τα σχόλια του κ. Κούρτη, του ναυάρχου και καπετάνιου της Αργούς στο magnesianews.gr, αναφέρθηκε στην απαξίωση του μυθικού σκάφους από την νυν δημοτική αρχή, επισημαίνοντας πως πρώτος απ’ όλους ο νυν Δήμαρχος υποτίμησε την Αργώ, αποκαλώντας τη ψαρόβαρκα, ενώ σχολίασε πως με αυτή τη φράση έβαλε ταφόπλακα στο σκάφος. Αναφέρθηκε όμως και στον κίνδυνο που υπάρχει ως προς την επιβίωση της Αργούς, έως ότου γίνει το Μουσείο που θα τη στεγάσει, υπογραμμίζοντας πως η Αργώ του 2006 δεν θα είναι ίδια με αυτή του 2030.

 

«Φτάσαμε σήμερα, μετά από πολλά χρόνια το σκάφος αυτό με την πολιτική του νέου Δημάρχου, να πει την άποψή του εξ αρχής,  ότι αυτή είναι μια ψαρόβαρκα. Την υποτίμησε στις δηλώσεις που έκανε κι αυτό και μόνο ουσιαστικά έβαλε ταφόπλακα όχι μόνο στο σκάφος, αλλά γενικότερα στην όλη προσπάθεια . Υπήρχε μια καθυστέρηση στη συνέχεια. Δεν υπήρχε μια συνέχεια υλοποίησης της μελέτης για το Μουσείο της Αργούς, θεώρησε η δημοτική αρχή να αξιοποιήσει το σκάφος σαν στολίδι για τα Χριστούγεννα, έγινε ένα σημείο αναφοράς με τα λαμπάκια», είπε ο κ. Μήτρου.

Προσέθεσε πως η Αργώ έχει μεγάλες ιδιαιτερότητες καθώς είναι φτιαγμένη από ξύλα ευαίσθητα, χωρίς κατεργασία, καθώς φτιάχτηκε σύμφωνα με τα δεδομένα της τότε εποχής.

Αυτό σημαίνει, όπως επεσήμανε ο πρώην Δήμαρχος, πως είναι πολύ επικίνδυνο όταν εκτίθεται σε ακραίες καιρικές συνθήκες και γενικά στις αυξομειώσεις θερμοκρασίας, σχολιάζοντας πως στα Μουσεία η θερμοκρασία πάντα είναι σταθερή.

«Εφόσον είναι εκτεθειμένο τον χειμώνα έξω σαν εκθεσιακό στοιχείο και πολλά χρόνια με μια συντήρηση εάν υπήρχε που δεν μπορούσε να το κρατήσει στα επίπεδα τα αρχικά, καταλαβαίνετε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να έχει συνέπειες με την απαξίωσή του και σιγά σιγά και την καταστροφή του. Προέχει να έχει την καλύτερη δυνατή συντήρηση και να φιλοξενηθεί κάπου που να έχει τα εχέγγυα διατήρησης έστω της σημερινής κατάστασης που είναι», επεσήμανε και συμπλήρωσε πως ο κατασκευαστής της Αργούς κ. Ρέππος θα πρέπει να είναι ο συντηρητής της, καθώς είναι ο μοναδικός που την ξέρει και γνωρίζει σε βάθος το σκάφος.

Αναφερόμενος ο πρώην Δήμαρχος και στον φόβο που υπάρχει με το Μουσείο της Αργούς και εάν θα προλάβει η Αργώ να τοποθετηθεί, δεν έκρυψε την ανησυχία του, υποστηρίζοντας πως εάν δεν συντηρηθεί έστω και τώρα και εάν δεν προφυλαχθεί  θα υπάρχει πρόβλημα.

«Το θέμα είναι να μην την έχουμε σε τέτοιο επίπεδο που να μην είναι επισκέψιμη  η Αργώ που κατασκευάστηκε του 2006 με την Αργώ που θα έχουμε το 2030 που μετά από τόσα χρόνια,  εάν δεν υπάρχει σωστή συντήρηση και προφύλαξη, θα υπάρχει πρόβλημα. Και η Αργώ πρέπει να συντηρείται όπως προβλέπεται, αλλά πρέπει το Μουσείο να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την αξιοποίηση και την προβολή της Αργούς και όχι μόνο ως πλοίο, αλλά και ως ιστορία. Εκτός του μουσείου μπορούν να γίνουν κι άλλα πράγματα που να είναι σημείο αναφοράς στην πόλη», τόνισε ο κ. Μήτρου και φυσικά στάθηκε κάθετα αντίθετος στον ενδεχόμενο στολισμό της Αργούς για ακόμη μια φορά για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.