Κ. Μπαργιώτας: Ο Γ. Παπανδρέου μπορεί να φέρει στη συζήτηση, τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα

Το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ και πρώην βουλευτής, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ

Το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να ξαναβάλει στην πολιτική και να τις κάνει επίκεντρο συζήτησης στην κοινωνία, τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, τόνισε ο Κωνσταντίνος Μπαργιώτας γιατρός και στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής και πρώην βουλευτής Λάρισας μιλώντας στο «Ράδιο Ένα» και τον Δ. Καρεκλίδη.
Μετά την τραγική όπως εξελίχθηκε αποχώρηση από την πολιτική και στη συνέχεια σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τη ζωή, της Φώφης Γεννηματά, η κατάσταση που διαμορφώθηκε στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, το οποίο βρισκόταν σε μια προεκλογική εκστρατεία ήταν ρευστή και δημιουργούνταν ένα τεράστιο κενό, επισήμανε.
“Αυτό που είπα εγώ, αυτό που πιστεύω και αυτό που έβλεπα, ήταν ότι μετά τον καταιγισμό υποψηφιοτήτων και την αποχώρηση της Φώφης, αισθάνθηκα ότι αυτή η διαδικασία δεν με αφορά, όχι γιατί δεν είχα κάποιο άνθρωπο που θα ψηφίσω, γιατί οι περισσότεροι είναι φίλοι, σύντροφοι και άνθρωποι για τους οποίους τρέφω εκτίμηση, αλλά αισθανόμουν ότι δεν υπήρχε πολιτικό διακύβευμα”, τόνισε.
Ο κ. Μπαργιώτας τόνισε ότι πολλοί αισθάνθηκαν έτσι, ότι υπάρχει ένα πολιτικό κενό, μιας και όλη αυτή η διαδικασία είχε αποτύχει με πολλούς τρόπους, να πολιτικοποιηθεί, ακόμη και όταν ήταν παρούσα η Φώφη Γεννηματά. Έτσι όπως εξελίχθηκε όλη αυτή η αντιπαράθεση, κανένα πρόσωπο δεν μπορούσε να ταυτιστεί με μια αποτυπωμένη πολιτική πλατφόρμα.
Όπως είπε, κανένας στο ΚΙΝΑΛ ούτε στο Ποτάμι δεν μπόρεσε να βάλει μια ατζέντα εκσυγχρονισμού, ανανέωσης και αλλαγής της Ελληνικής πολιτικής σκηνής και της Ελληνικής κοινωνίας και της Διοίκησης.
“Μεγάλες μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούν, όπως στη Δικαιοσύνη, που ξεκίνησε με το e justice από το 2010, τεράστιες ανάγκες αλλαγής και μεταρρύθμισης που έχει το σύστημα υγείας, έχουμε φτάσει πλέον στο σημείο να μην τις συζητάμε καν. Μετά το εξόχως αντιμεταρρυθμιστικό κίνημα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, μια κυβέρνηση η οποίο αποστρεφόταν και τη συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις, φαίνεται σιγά σιγά αυτά τα δύο χρόνια που συμπληρώνει η διακυβέρνηση Μητσοτάκη, ότι η κυβέρνηση είναι της Νέας Δημοκρατίας, που παραδοσιακή ενδιαφέρεται για τη διαχείριση της εξουσίας, για το βόλεμα των πελατειακών της σχέσεων, για την εμπέδωση των δομών της εξουσίας στο βαθύ κράτος”, επισήμανε το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ.
Όλα τα παραπάνω ο κ. Μπαργιώτας, είπε ότι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να τα ξαναβάλει στην πολιτική και να τα κάνει επίκεντρο συζήτησης στην κοινωνία είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, με όλες τις ευθύνες που θα μπορούσε να συζητήσει κανείς και τα προβλήματα.
“Αυτό που μπορεί σίγουρα να κάνει με πολύ μεγάλη ευχέρεια και ενάργεια, ο Γ. Παπανδρέου είναι αυτό: Την απαραίτητη αλλαγή που χρειάζεται η χώρα να την κάνει κεντρική συζήτηση στην πολιτική σκηνή”, επισήμανε.
Για τα ζητήματα της ψηφιακής διοίκησης και του περιβάλλοντος, το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι ενώ τα ζητήματα αυτά είχε θίξει ο Γ. Παπανδρέου πριν 10 χρόνια, το πολιτικό σύστημα είναι αυτό που μέσα στην πελατειακή του λογική και στην τεράστια τεχνοκρατική ανεπάρκεια, δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις και έφερε ως παράδειγμα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που συγκεντρώνει την συναίνεση όλων, αλλά αν και ο νόμος γράφτηκε επί υπουργίας Α. Λοβέρδου, ψηφίστηκε από τον κ. Βορίδη και στη συνέχεια ξαναψηφίστηκε με μικρές αλλαγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εδώ και 11 χρόνια μέσα στην κρίση, δεν έγινε ούτε ένα μικρό βήμα, παρά σημαντικά βήματα πίσω.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.