Και οι οδοντίατροι της Μαγνησίας μένουν σπίτι…

Θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά και χωρίς τη χρήση τροχού

Η στοματική υγιεινή, ιδίως τις ημέρες αυτές της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν είναι απλά σημαντική αλλά επιβεβλημένη κι αυτό για να έχουμε ένα καθαρό και υγιές στόμα. Οι οδοντίατροι της Μαγνησίας στηρίζουν τα προληπτικά μέτρα για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού και θα μείνουν κι αυτοί σπίτι, εξυπηρετώντας μόνο τα πολύ έκτακτα περιστατικά, κατόπιν ενημέρωσης και χωρίς τη χρήση τροχού.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Τίνα Κλάρα, η οποία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, όλοι θα πρέπει να προσέξουν την υγεία του στόματός τους κι αυτό γιατί είναι πολλή δύσκολη η αντιμετώπιση οποιουδήποτε περιστατικού τις επόμενες ημέρες, καθώς εφαρμόζονται μέτρα για την παύση της διασποράς.
«Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία έχει εκδώσει από την προηγούμενη εβδομάδα εντολή στα οδοντιατρεία να αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα περιστατικά και αν γίνεται χωρίς τρόχισμα για να μην γίνεται διασπορά του ιού. Οι περισσότεροι συνάδελφοι παγκοσμίως έχουν αφήσει τους τροχούς, έχουν φύγει από τα ιατρεία τους, στηρίζουν το «Μένουμε στο σπίτι» και δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση μέσα στον χώρο μας να γίνει διασπορά του ιού», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κλάρα.

«Μόνο με προστατευτικό υλικό»

Η ίδια τόνισε πως αυτή την περίοδο δεν θα βρίσκουμε τους οδοντιάτρους στα πόστα τους. Θα υπάρχουν λίγοι και όταν μπορούν να βρουν το προστατευτικό υλικό για να λειτουργήσουν, έστω κι έκτακτα.
«Γιατί όποιος οδοντίατρος έρθει σε επαφή ιατρικά με τον ασθενή του, έχει το φόβο και να κολλήσει και να διασπείρει τον ιό. Γι’ αυτό όλοι θα πρέπει από το σπίτι να ξεκινήσουν να έχουν μια πολύ καλή στοματική υγιεινή. Ας σταματήσουμε να αγοράζουμε μάσκες και γάντια κι ας πάρουμε μια καλή καινούργια οδοντόβουρτσα, να κάνουμε καλό βούρτσισμα, να χρησιμοποιούμε νήμα, μεσοδόντια βουρτσάκια και στοματικό διάλυμα. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αφήσει ο κόσμος στην άκρη στη στοματική του υγεία. Όταν με το καλό βγούμε απ’ αυτό τον δύσκολο δρόμο, εμείς θα είμαστε εκεί να δούμε ωραία στόματα και να συνεχίσουμε τις οδοντικές μας θεραπείες», υπογράμμισε η κ. Κλάρα.

Η ίδια ανέφερε πως εάν κάποιος έχει ενόχληση στα δόντια του, θα πρέπει να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον οδοντίατρό του για να τον καθοδηγήσει και στην νέα αυτή καθημερινότητα, η οδοντιατρική έχει σύμμαχο και την τεχνολογία, καθώς μπορεί να γίνει διάγνωση ακόμη και μέσω φωτογραφίας στα social media ή στις εφαρμογές επικοινωνίας.
Η κ. Κλάρα υπογράμμισε πως δεν θα πρέπει να υπάρξει πανικός και κατέληξε πως η στοματική υγιεινή πρέπει να είναι προτεραιότητα όλων όχι μόνο σήμερα, αλλά και πάντα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.