Κάλεσμα συμμετοχής στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την κοινωνία (video)

Να σταλεί το πολιτικό μήνυμα στην Κυβέρνηση, τόνισαν τα στελέχη της Μαγνησίας

Για την ανάδειξη της Κεντρικής Επιτροπής αλλά και του προέδρου καλούνται στις κάλπες την Κυριακή 15 Μαΐου τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να στείλουν και το πολιτικό μήνυμα των εσωτερικών αυτών εκλογών στην Κυβέρνηση. Στη Μαγνησία δικαίωμα ψήφου για την Κεντρική Επιτροπή έχουν 1000 περίπου παλαιά μέλη, ενώ όσοι εγγραφούν ακόμη και την ημέρα των εκλογών μπορούν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου.

 

Για τη διαδικασία αλλά και τα μηνύματα που απορρέουν από τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε σε συνέντευξη Τύπου ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας κ. Ματθαίος Δραμητινός επισημαίνοντας πως η εκλογική διαδικασία έχει διπλό μήνυμα, αφενός να αναδειχθεί η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος και αφετέρου ο πρόεδρος, ενώ έκανε λόγο για ειδοποιό διαφορά της εκλογικής αυτής διαδικασίας σε σχέση με άλλα κόμματα, πως εδώ λόγο έχουν όλοι, γι’ αυτό και απεύθυνε κάλεσμα συμμετοχής σε όλη την κοινωνία.

Τόνισε πως πρέπει να δοθεί στην Κυβέρνηση το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ γιγαντώνεται και ταυτόχρονα να υπάρξει και το πολιτικό μήνυμα αντίδρασης στα μέτρα της κυβέρνησης για την ενεργειακή κρίση, την ακρίβεια, αλλά και όλα τα μεγάλα ζητήματα που κλήθηκε να διαχειριστεί αυτή την τριετία και στα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο απέτυχε.

«Προκαλούμε όλους, φίλους, ψηφοφόρους και όσους θέλουν να ενταχθούν, να έρθουν στον ΣΥΡΙΖΑ και να ανατρέψουν την πολιτική της Κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δραμητινός.

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου και οι Βουλευτές Μαγνησίας κ.κ. Μεϊκόπουλος και Παπανάτσιου, οι οποίοι έστειλαν το δικό τους μήνυμα στους πολίτες.

Ο κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος υπογράμμισε ότι στα τρία χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ έγιναν επιλογές στη διαχείριση της πανδημίας, στην ακρίβεια, στα ενεργειακά, στην εργασία και την παιδεία που δημιούργησαν μια αυξανόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια, ενώ έκανε λόγο για βουβή οργή που υπάρχει στην κοινωνία.

Ο Βουλευτής σχολίασε και όσα ακούγονται περί «κομπάρσων» που προσεγγίζουν τον Αλέξη Τσίπρα στις περιοδείες του ανά την Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχουν 10 εκ. κομπάρσοι και στημένοι». Ο κ. Μεϊκόπουλος κάλεσε από την πλευρά του, τους πολίτες  ανεξάρτητα με την ιδεολογία τους να απορρίψουν την χυδαία, όπως τη χαρακτήρισε αισχροκέρδεια, το βόλεμα ημετέρων και να συμμετέχουν στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ στέλνοντας μήνυμα πολιτικής αλλαγής, αναδεικνύοντας τον Αλέξη Τσίπρα ως εγγυητή της ευημερίας των πολλών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η κ. Κατερίνα Παπανάτσιου, που κάλεσε τους πολίτες να δώσουν γενναία απάντηση τις πολιτικές της κυβέρνησης τονίζοντας πως οι εκλογές δεν αφορούν τα μέλη του κόμματος, αλλά όλη την κοινωνία. Μάλιστα, η Βουλευτής απευθύνθηκε για συμμετοχή σε όλα τα νοικοκυριά που πήραν «φουσκωμένους» λογαριασμούς, σε όσους εξαπατήθηκαν από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τα καύσιμα, στα νοικοκυριά που το καλάθι τους έχει πλέον λιγότερα προϊόντα, στους συνταξιούχους που έχασαν την 13η σύνταξη, στους αγρότες, τους επαγγελματίες, και τους νέους, που τους χαρακτήρισε ως τους πιο εξαπατημένους από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

24 εκλογικά  Τμήματα και 11 Εκλογικά Κέντρα

Ως προς τα διαδικαστικά, ο κ. Δραμητινός ανέφερε πως η εκλογική διαδικασία της Κυριακής θα διαρκέσει από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Δικαίωμα ψήφου για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μόνο τα παλιά μέλη, που στη Μαγνησία είναι περίπου 1000, ενώ όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία, μπορούν να εγγραφούν και την Κυριακή, να καταβάλουν τη συμμετοχή των 3 ευρώ και να αναδείξουν τον πρόεδρο του κόμματος.

Στη Μαγνησία θα υπάρξουν 24 εκλογικά Τμήματα και 11 Εκλογικά Κέντρα. Σημειώνεται πως κάλπες για την ανάδειξη του προέδρου θα υπάρχουν στο Τμήμα του Αλμυρού, του Βελεστίνου, του Βόλου, της Ν. Ιωνίας, των Μηλεών και της Σκιάθου.

Ειδικότερα, τα Εκλογικά Κέντρα στη Μαγνησία θα είναι τα εξής:

ΑΓΡΙΑ: Παλ. Δημαρχείο Αγριάς

ΑΛΜΥΡΟΣ: Γραφ. ΣΥΡΙΖΑ Κεντρική πλατεία Αλμυρού

ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ: Κτίριο ΚΕΓΕ Αργαλαστής

ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ: Δημαρχείο Ρ. Φεραίου

ΒΟΛΟΣ: Ξενοδοχείο Κυψέλη Αγ. Νικολάου και Αργοναυτών

ΖΑΓΟΡΑ: Πέτρινο Αγία Κυριακή Ζαγορά

ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ: Εμμανουηλίδου 56 Ν. Αγχίαλος

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ: Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ιωνίας Προύσης- Λεωφ. Ειρήνης

ΣΚΟΠΕΛΟΣ: Αίθουσα Δημοτικού συμβουλίου Σκοπέλου

ΜΗΛΙΕΣ: Παλ. Δημαρχείο Μηλεών

ΣΚΙΑΘΟΣ: Αίθουσα στο Γυμνάσιο Σκιάθου

Σημειώνεται πως η ψηφοφορία είναι πανθεσσαλική και από τη Θεσσαλία θα αναδειχθούν 12 άτομα για την Κεντρική Επιτροπή, με την ποσόστωση των γυναικών να είναι στο 50%. Αυτό σημαίνει πως έξι θα είναι άνδρες και έξι γυναίκες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.