Καλοκαιρία το Σαββατοκύριακο στο Βόλο

Η παραλία του Βόλου
Επανέρχονται από βδομάδα τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Μπορεί χθες το πρωί να “άνοιξαν” οι ουρανοί στο Βόλο, όμως σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Θεοφάνη Τακούδη, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή, το Σαββατοκύριακο θα έχει ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα αγγίξει και τους 26 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, ο καλός καιρός δεν θα κρατήσει πολύ και τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επανέλθουν από τη Δευτέρα το μεσημέρι.
Αναλυτικότερα, μέχρι και το Σάββατο νωρίς το πρωί ο καιρός θα είναι άστατος και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στη Δυτική Θεσσαλία και λιγότερο στη Μαγνησία. Τα φαινόμενα ίσως γίνουν πιο έντονα στην περιοχή του Αλμυρού, της Σούρπης και του Νοτίου Πηλίου, χωρίς όμως να δημιουργηθούν προβλήματα.
Σήμερα, Σάββατο, ο καιρός αρχίζει και βελτιώνεται ιδίως από το μεσημέρι. Ο καλός καιρός, σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, θα συνεχιστεί και την Κυριακή αλλά και μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι, όπου θα υπάρχει ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα αγγίξει στο Βόλο, τους 26 βαθμούς Κελσίου.
“Από τη Δευτέρα το μεσημέρι και μετά έχουμε μία αλλαγή, η οποία θα μας δώσει μεγαλύτερης διάρκειας και περισσότερες βροχές ιδιαίτερα από την Τρίτη, την Τετάρτη, μέχρι και την Πέμπτη το πρωί . Θα περιμένουμε αρκετές βροχές και πιθανώς να έχουμε και έντονα φαινόμενα στο Ανατολικό Πήλιο και τις Σποράδες και θερμοκρασίες που θα κατέβουν αρκετά, γιατί έχουμε και βοριάδες. Ίσως η θερμοκρασία να πέσει στις μέγιστες τιμές και κάτω από τους 20 βαθμούς Κελσίου”, είπε ο μετεωρολόγος.
Προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα περιμένουμε κι άλλη αλλαγή του καιρού, γεγονός που σφραγίζει την έλευση του φθινοπώρου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.