Καλοκαιρινή εβδομάδα και ο υδράργυρος θα “χτυπήσει” τους 36 βαθμούς Κελσίου!

Υψηλές θερμοκρασίες και αυξημένη υγρασία, τα χαρακτηριστικά του καιρού

Άκρως καλοκαιρινή είναι η εβδομάδα, που διανύουμε με τον υδράργυρο να δείχνει τα “δόντια” του και να φτάνει ακόμη και τους 36 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Θεοφάνη Τακούδη, που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και αυξημένη υγρασία τόσο στη Μαγνησία όσο και σε όλη τη Θεσσαλία.
Σταδιακή θα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας αυτή την εβδομάδα, όπου θα σημειωθούν και οι πρώτοι “καύσωνες” του καλοκαιριού με τον υδράργυρο να χτυπά “κόκκινο” και να φτάνει και τους 38 βαθμούς Κελσίου στην ηπειρωτική Θεσσαλία.
Στη Μαγνησία, σήμερα Τρίτη η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 32-33 βαθμούς Κελσίου στο Βόλο, με υψηλές παράλληλα τιμές υγρασίας. Η Τετάρτη, σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, θα είναι η πιο ζεστή ημέρα για όλη τη Θεσσαλίας, καθώς σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα ο υδράργυρος θα δείξει 38 βαθμούς ενώ και στη Μαγνησία θα επικρατήσει το ίδιο ζεστό σκηνικό.

Στον Βόλο η θερμοκρασία θα ανέβει στους 35 βαθμούς Κελσίου και στο Βελεστίνο στους 36, ενώ και την Τετάρτη η υγρασία θα κυμανθεί σε υψηλά ποσοστά.
Την Πέμπτη θα υπάρξει μικρή αλλαγή, καθώς θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, με τα μποφόρ να είναι 4-5 και πιο ανοιχτά και 6. Εξαιτίας των ρευμάτων αέρα, θα κατέβει κατά 2-3 βαθμούς η θερμοκρασία στη Μαγνησία. Έτσι, την Πέμπτη θα έχουμε 31-32 βαθμούς Κελσίου με καλύτερη όμως αίσθηση, καθώς θα μειωθεί η υγρασία εξαιτίας των ανέμων.
Την Παρασκευή θα σημειωθεί πάλι μία άνοδος της θερμοκρασίας που θα φτάσει στους 33-34 βαθμούς Κελσίου, εξασθενούν παράλληλα και οι βοριάδες και οι άνεμοι θα πνέουν νότια.
Σάββατο και Κυριακή συνεχίζονται οι νοτιάδες, η υγρασία και η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει στους 35 βαθμούς στο Βόλο, τους 36 Βελεστίνο και τους 38 στην ηπειρωτική Θεσσαλία.
Σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, Τετάρτη και Πέμπτη και κατά δεύτερο λόγο την Παρασκευή, τις θερμές ώρες της ημέρας και εξαιτίας της ανόδου της θερμοκρασίας είναι πιθανό να σημειωθούν και κάποιες τοπικές παροδικές μπόρες, ιδιαίτερα στις ορεινές και παραθαλάσσιες περιοχές της Μαγνησίας. Τέλος, ο κ. Τακούδης ανέφερε πως η εικόνα του καιρού φαίνεται πως σταθεροποιείται και οι υψηλές θερμοκρασίες είναι γεγονός, ωστόσο υπάρχει μία διαφοροποίηση σε σχέση με άλλες χρονιές, καθώς φαίνεται πως θα σημειωθούν λίγες βροχές, ενώ αστάθειες διαφαίνεται πως θα υπάρχουν και το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Οδηγίες προς τους πολίτες
για την άνοδο θερμοκρασίας

Για τα δεδομένα των κλιματολογικών συνθηκών της χώρας μας, ο καύσωνας αποτελεί εποχιακό φαινόμενο που παρατηρείται κατά τους θερινούς μήνες. Το φαινόμενο αυτό γίνεται πιο έντονο στις πόλεις. Tο τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας δίνει οδηγίες για ενημέρωση και μέτρα αντιμετώπισης του καύσωνα σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας που αναφέρονται αναλυτικά στο magnesianews.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.