Καμπανάκι κινδύνου στο Αχιλλοπούλειο για κρούσμα κορωνοϊού σε ασθενή- Απαγορεύτηκαν τα επισκεπτήρια

Νοσηλεύονταν με άλλη συμπτωματολογία και ξαφνικά απέκτησε συμπτώματα- Αρνητικά τα δείγματα του προσωπικού

Σήμα έκτακτης κατάστασης εξέπεμψε το Νοσοκομείο Βόλου, όταν διαπιστώθηκε πως ηλικιωμένος ασθενής, που νοσηλεύονταν σε θάλαμο κλινικής μαζί με άλλους ασθενείς, μετά από κάποιες ημέρες νοσηλείας, παρουσίασε συμπτώματα κορωνοϊού και μετά από τεστ βρέθηκε θετικός στον ιό. Αμέσως κινητοποιήθηκαν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και τα τμήματα, προκειμένου αφενός να ανακαλύψουν εάν υπάρχουν κι άλλα θετικά κρούσματα κι αφετέρου να θωρακίσουν το Νοσοκομείο.
Για το λόγο αυτό λήφθηκαν περίπου 30 δείγματα από ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό, από τους ασθενείς του ίδιου θαλάμου, αλλά και από τους συγγενείς που τους είχαν επισκεφθεί και όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής νοσοκομειακών λοιμώξεων – εντατικολόγο με βαθμό Διευθυντή στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ιωάννη Κόκκορη, τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα και λήφθηκαν πολύ περισσότερα δείγματα, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα ενδεχόμενα.
Όλα τα τεστ που λήφθηκαν και εξετάστηκαν ήταν αρνητικά, ωστόσο αναλόγως με τη σχέση που είχαν με τον ασθενή, έλαβαν και τις κατάλληλες οδηγίες, δηλαδή στις πιο στενές επαφές συστήθηκε η παραμονή στο σπίτι και η παρακολούθηση για τυχόν εμφάνιση συμπτωμάτων. Όπως επεσήμανε ο κ. Κόκκορης, επαναληπτικά δείγματα θα ληφθούν όπου χρειάζεται μετά από 5-7 ημέρες, εκτός κι αν κάποιος εκδηλώσει συμπτώματα.
Ο ασθενής που νοσηλευόταν σε κλινική του Νοσοκομείου με άλλη πάθηση, μεταφέρθηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, προκειμένου να απομονωθεί, με την κατάσταση της υγείας του να είναι επιβαρυμένη, εξαιτίας και των υπόλοιπων νοσημάτων, που τον ταλαιπωρούν. Ωστόσο, το ιικό φορτίο του κορωνοϊού ήταν μικρό κι αυτό που σημειώνεται είναι πως η πιθανότητα να “κόλλησε” τον ιό μέσα στο Νοσοκομείο είναι μεγάλη και κυρίως εξαιτίας των επισκεπτηρίων.
Για το λόγο αυτό σήμερα και με απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου απαγορεύτηκαν τα επισκεπτήρια, καθώς ο ιός είναι στην κοινότητα και πρέπει η δομή υγείας της πόλης, οι ασθενείς και το προσωπικό να προστατευτούν.
Επισημαίνεται δε, πως θα πρέπει να σταματήσει η επίσκεψη στο Νοσοκομείο όταν δεν χρειάζεται, όπως για παράδειγμα για να γράψει κάποιος ιατρικές συνταγές, καθώς το Νοσοκομείο θα πρέπει να προστατευτεί από τον ιό.
Τέλος, η πρώτη εικόνα που έχουν οι επιστήμονες είναι πως δεν διαφαίνεται διασπορά του ιού από το εν λόγω περιστατικό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.