Μεϊκόπουλος στο Ράδιο ΕΝΑ: «Μαριονέτες οι υπουργοί και σκέψεις χωρίς πράξεις»

Κάνοντας τον απολογισμό του ενός έτους για τη διακυβέρνηση της ΝΔ

Έναν χρόνο διακυβέρνησης συμπληρώνει η Νέα Δημοκρατία, με τον βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο να κάνει τον απολογισμό των όσων έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102.5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη.

Αν έχει προχωρήσει η χώρα, με μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις ήταν το πρώτο ερώτημα με τον κο Μεϊκόπουλο να τονίζει ότι κάτι τέτοιο μπορεί να αποτυπωθεί με πράξεις και όχι μόνο με σκέψεις και σχέδια επί χάρτου.  «Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, επί έναν χρόνο όλο έγιναν ανάποδα. Βάσει των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ και ευρωπαϊκών οργανισμών, η ελληνική Οικονομία μέχρι και τις εκλογές του 2019 και για 12 συνεχή τρίμηνα είχε καταγράψει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης σε επίπεδο 2.7%. Τον Οκτώβριο του 2019 επί ΝΔ είχαμε μπει ήδη σε ύφεση 0.7% και όλα αυτά πριν τον ερχομό της πανδημίας. Όταν κυβέρνηση και ΕΕ συζητούν ότι η ύφεση στην Ελλάδα μπορεί να καταγράψει ποσοστό ρεκόρ 10-12%, φαίνεται πώς η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την οικονομία και πώς έχει λειτουργήσει» σημείωσε.

Ο ίδιος τόνισε ότι η αποτυχία δεν περιορίζεται στην Οικονομία, αλλά και στο θεσμικό επίπεδο, κάνοντας λόγο για… σημεία και τέρατα.«Το περιβότητο επιτελικό κράτος αποδείχθηκε ότι ήταν ένα κύκλωμα με ανακατανομή της εξουσίας, υπό τον πρωθυπουργό. Οι υπουργοί συμπεριφέρονται περισσότερο ως μαριονέτες παρά ως θεσμικοί υπεύθυνοι της λειτουργίας υπουργείων, και νομίζω ότι δημιουργήθηκε άλλο ένα μαγαζί που τακτοποιήθηκαν φίλοι, ημέτεροι, στελέχη της ΝΔ» υπογράμμισε μεταξύ άλλων για να συμπληρώσει:  «Αν τα αθροίσουμε όλα, αποτυπώνουν την εικόνα μιας κυβέρνησης που είναι ντυμένη με τον μανδύα του φιλελεύθερου αλλά ασκεί πολιτική όχι μόνο παλαιοκομματική αλλά σκληρά συντηρητική και αναβιώνει μνήμες από το κράτος της Δεξιάς τις δεκαετίες του 50 και του 60. Το μόνο που μπορώ να προσάψω ως θετικό είναι ότι διαθέτει μία επικοινωνιακή υπεροπλία και προσπαθεί με εμφατικό τρόπο να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο».

«Μόνο ανακοινώσεις και σκέψεις για τα έργα»

Ειδικά για τη Μαγνησία , ο κ. Μεϊκόπουλος θεωρεί ότι τα μεγάλα έργα υποδομής παραμένουν βαλτωμένα. «Μέχρι στιγμής κινούμαστε στο επίπεδο της παραφιλολογίας και των εντυπώσεων παρά στην ουσία. Δεν λέω ότι είναι αδιάφοροι οι βουλευτές της συμπολίτευσης, όπως μας είχαν χρεώσει πολλές φορές στο παρελθόν. Υπάρχει ένα ενδιαφέρον από πλευράς τους, συζητούν τα διαχρονικά θέματα της Μαγνησίας σε επίπεδο διοίκησης αλλά μέχρι στιγμής η όλη συζήτηση κινείται σε ένα φιλολογικό και θεωρητικό επίπεδο. Η πράξη είναι όμως που μετράει» τόνισε.

Ειδικά για τον Περιφερειακό σημείωσε ότι  αν δεν θέλει κάποιος να κάνει κάτι τότε σηκώνει ζητήματα αρμοδιοτήτων. «Δεν είναι θέμα αν θα το κάνει η Περιφέρεια ή το Υπουργείο. Και ο κ. Αγοραστός δύο χρόνια το λέει αυτό αλλά δεν μπορούμε να περιοριστούμε σε μία ανούσια συζήτηση» ανέφερε ο κ. Μεϊκόπουλος, ενώ για την ήπια ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Βόλου σημείωσε ότι είχε γίνει πολλή δουλειά από την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά απομένει μόνο μία υπογραφή, υποστηρίζοντας ότι όσο υπάρχουν καθυστερήσεις σε έτοιμα ζητήματα δημιουργούνται και υποψίες».

Παράλληλα, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στις υποσχέσεις για προσλήψεις που δεν έχουν υλοποιηθεί, όπως σε νοσοκομεία, για την επέκταση της αναστολής εργασίας αντί γι’ αυτήν της συλλογικής σύμβασης στον Τουρισμό, και για επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης, χωρίς να κάνει τίποτα. « Εγώ καλώ την κυβέρνηση να σταματήσουν να εργαλειοποιούν την κρίση αυτή και χρησιμοποιούν την πανδημία, μία δύσκολη πραγματικότητα, για να δικαιολογήσουν ανεπάρκειες και να ασκήσουν αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές. Πρέπει να διατηρήσουμε το επίπεδο της αγοράς, εργασίας, μισθών, εργαζομένων και επιχειρήσεων στα επίπεδα του Φλεβάρη του 2020. Αλλιώς θα μιλάμε για μία Οικονομία και μία Ελλάδα που θα έχει γυρίσει 10 χρόνια πίσω» τόνισε.

«Να βοσκήσουμε στα λιβάδια του Καλογρίτσα;»

Τέλος, για τις εκατέρωθεν καταγγελίες περί παρακράτους και για για παράνομες πράξεις, ο κ. Μεϊκόπουλος σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λειτουργεί με λογικές υποκόσμου και παρακράτους, σε αντίθεση με τη ΝΔ, που εκμεταλλεύτηκε τον διάλογο Παππά-Μιωνή για να δημιουργήσει, όπως θεωρεί αντιπερισπασμό.

« Στην προανακριτική της Βουλής είχαμε και άλλα θέματα, πιο σημαντικά. Ο κ. Καλογρίτσας είναι ο συνέταιρος και κουμπάρος και οικογενειακός φίλος του κου Θεοδωρικάκου. Δικηγόρος του είναι ο κ. Λοβέρδος που διώκεται ποινικά για το σκάνδαλο Novartis. Δεν έχουν καμία σχέση αυτά που αποκαλύφθηκαν για τον κο Καλογρίτσα και για το δίκτυο επίορκων αστυνομικών και ανώτατους δικαστικούς με το τι απόφαση έβγαλε το ελβετικό δικαστήριο. Ήταν μια αστική διαφορά για τα χρήματα που πήρε ο κ. Καλογρίτσας από μία εταιρεία για έργο που δεν εκτέλεσε και προσπάθησε να την πολιτικοποιήσει» ανέφερε, ενώ συμπλήρωσε: «Η ΝΔ δεν έλεγε το 2016 ότι ο κ. Καλογρίτσας είναι αναξιόπιστος; Τώρα είναι αξιόπιστος και χρησιμοποιούν στη δημόσια σφαίρα ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας για να δικαιολογήσει ο κ. Καλογρίτσας τα αδικαιολόγητα; Αυτοί δεν φώναζαν για τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα; Τώρα τι θέλουν, να βοσκήσει ο κόσμος στα λιβάδια του; Το μήνυμα είναι να επανέλθουμε στην πολιτική και στα προβλήματα του κόσμου και όχι στη λασπολογία και στη λασπομαχία».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ:

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.