«Καπνός» η προκαταβολή για αγορά αυτοκινήτου

Δυο νεαροί από τη Χαλκίδα καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 12 μηνών

«Καπνός» έγιναν τα χρήματα που κατάθεσε σε άγνωστο για να αγοράσει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, που βγήκε σε πώληση σε γνωστή ιστοσελίδα αγγελιών, με αποτέλεσμα ο 31χρονος Αλβανικής καταγωγής, κάτοικος νησιού των Σποράδων, να καταθέσει μήνυση κατά των δύο, όπως αποδείχτηκε δραστών, που καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή.
Όλα έγιναν στις 9 Ιανουαρίου του 2016, όταν ο 31χρονος σε ιστότοπο πώλησης μεταχειρισμένων οχημάτων μια αγγελία ότι πωλούνταν ένα αυτοκίνητο μάρκας Citroen Saxo αντί 1.500 €. Τότε ο αλλοδαπός, επικοινώνησε με τον φερόμενο ως ιδιοκτήτη του οχήματος, έναν 28χρονο από την Χαλκίδα, ο οποίος του είπε εάν θέλει να μεταβεί στην Εύβοια να ελέγξει το αυτοκίνητο, αλλά εξαιτίας της απόστασης ο 31χρονος του απάντησε αρνητικά.
Ο 28χρονος του ανέφερε ότι θα του αποστείλει ταχυδρομικά τα έγγραφα μεταβίβασης, αφού πρώτα κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό 1.450 €, ενώ τον ενημέρωσε ότι κατόπιν θα του έστελνε το αυτοκίνητο στο νησί με μεταφορική εταιρία.
Το θύμα μετά από μέρες ανησύχησε βλέποντας να μην φτάνει το αυτοκίνητο, και έτσι πήρε τηλέφωνο τον 28χρονο, ο οποίος όμως είχε συνέχεια κλειστό το κινητό του τηλέφωνο. Τότε ο παθών κατάλαβε ότι επρόκειτο για απάτη και υπέβαλλε μήνυση στην αστυνομία.
Χθες στο Δικαστήριο Βόλου κατηγορούνταν τόσο ο 28χρονος, όσο και ένας 33χρονος φίλος του κάτοικος και αυτός Χαλκίδας, για απάτη ο πρώτος και για άμεση συνέργεια σε απάτη ο δεύτερος, καθώς ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο έβαλε τα χρήματα ο Αλβανός ήταν δικός του, ενώ στη συνέχεια σύμφωνα με το κατηγορητήριο εκταμίευσε τα χρήματα και τα παρέδωσε στο συνεργό του. Ο 33χρονος προανακριτικά είχε υποστηρίξει ότι του ζήτησε τον τραπεζικό του λογαριασμό ο φίλος του, διότι δεν είχε, επειδή περίμενε να μπουν χρήματα από κάποια οφειλή, και όταν τα είδε έκανε την ανάληψη και τα παρέδωσε σε αυτόν, χωρίς να γνωρίζει για την απάτη. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο καταδίκασε τελικά και τους δύο ερήμην σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.