Καπούλα: «Ζήτημα πολλών ημερών η ύδρευση του Βόλου-Προσοχή στις κατολισθήσεις που ακολουθούν στο Πήλιο»

Μεικτά κλιμάκια ΤΕΕ και υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής επιθεωρούν κτήρια στον Βόλο

Άγνωστο παραμένει ακόμη και για το ΤΕΕ Μαγνησίας πότε θα μπορέσει η πόλη του Βόλου να έχει πλήρη και κανονική ύδρευση, αφού οι ζημιές είναι τεράστιες στις δομές της ΔΕΥΑΜΒ, όπως τονίζει και η πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Νάνσυ Καπούλα, μιλώντας στο «Magnesianews».

«Υπάρχει ολική καταστροφή αυτή τη στιγμή. Δεν είναι μία απλή διακοπή νερού για να περιμένουμε κάποιες ώρες. Παλεύει η ΔΕΥΑΜΒ για by pass αλλά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στις πηγές και μιλάμε για ένα έργο που αφορά αποκατάσταση ολικής καταστροφής» σημειώνει η κα Καπούλα, υπογραμμίζοντας από τη μία ότι η μεταφορά νερού και η διασφάλιση της ποιότητας θα είναι ένα θέμα αρκετών ημερών για την πόλη του Βόλου, αλλά και ότι η Πολιτεία θα πρέπει να μεριμνήσει για παροχή πόσιμου νερού δωρεάν για όλους τους πολίτες, με διανομή σε προσβάσιμα σημεία.

«Δεν πρέπει να επαναληφθούν τα φαινόμενα της ουράς για μία εξάδα νερό ούτε επιτρέπεται το νερό να πωλείται μέσα στην πόλη. Να διανέμουν με κρατική μέριμνα οι εταιρείες νερό. Και από εκεί και πέρα να δούμε πώς θα διαχειριστούμε αυτό το λίγο νερό που μπορεί να δώσει η ΔΕΥΑΜΒ για καθαριότητα και υγιεινή» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας υπογραμμίζει τον κίνδυνο που υπάρχει στο Πήλιο για κατολισθήσεις, σημειώνοντας ότι το φαινόμενο είναι εν πλήρη εξελίξει, παρά το ότι έχει σταματήσει η βροχόπτωση.

Η επικοινωνία με το Πήλιο είναι πολύ δύσκολη, δεν έχουμε ακόμη καταγραφή ζημιών αλλά θα πρέπει οι κάτοικοι να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί. Κάνω έκκληση να είναι πολύ προσεκτικοί στο Πήλιο. Δεν σταμάτησε το φαινόμενο των κατολισθήσεων. Συνεπώς ο κόσμος δεν πρέπει να καθησυχάσει. Ο κόσμος πρέπει να προσέχει πολύ στις μετακινήσεις του αλλά και να ειδοποιήσει σε κάποιο σημείο μπορεί να ξεκινήσει άμεσα ένα φαινόμενο» επισημαίνει η πρόεδρος του ΤΕΕ.

Έλεγχοι στον Βόλο από μικτό κλιμάκιο

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει η κα Καπούλα, ήδη από σήμερα στην πόλη του Βόλου, μεικτά κλιμάκια του τμήματος καταστροφών του Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής μαζί με μέλη του ΤΕΕ πραγματοποιούν ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν προβλήματα σε ιδιωτικές δομές, που μπορεί να προκλήθηκαν από το χτύπημα της κακοκαιρίας.

30 ομάδες κάνουν ελέγχους σύμφωνα με την πρόεδρο του ΤΕΕ Μαγνησίας, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει επικινδυνότητα σε κάποιο κτήριο. «Πρώτη μέριμνα είναι οι διαπιστώσεις επικινδυνότητας. Επίσης περιμένουμε και για το γηροκομείο, γιατί οι άνθρωποι εκεί είναι σε πολύ δύσκολη θέση, με την ολοκληρωτική ζημιά σε μία πτέρυγα και πρέπει να γίνει χαρακτηρισμός και να δούμε πώς θα το διαχειριστούμε. Η μέριμνά μας είναι να μην κινδυνεύσει κάποιος από τα αποτελέσματα και αυτά που άφησε η θεομηνία. Υπομονή, ψυχραιμία, αλληλεγγύη είναι αυτά που θα μας οδηγήσουν σε μία καλύτερη μέρα για τον Βόλο και τη Μαγνησία» κατέληξε η κα Καπούλα.

Xρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.