Καραγιάννη στο Ράδιο ΕΝΑ: «Δεν θέλει συναίνεση η κυβέρνηση»

«Προκλητικές συμπεριφορές των μελών της, καταστρατηγώντας μέτρα που οι ίδιοι αποφάσισαν»

Για συναίνεση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και για άρνηση της κυβέρνησης να την αποδεχθεί, έκανε λόγο η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου, Τάνια Καραγιάννη, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη. Παράλληλα έστρεψε τα πυρά της κατά της κυβέρνησης και για τα μέτρα που έχει πάρει ή δεν έχει πάρει μέχρι στιγμής.

«Η συναίνεση έχει διατυπωθεί από τότε που ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τους μίνιμουμ όρους και για τη συζήτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε αποδεκτό από την κυβέρνηση, που κάνει ότι δεν βλέπει, δεν ακούει και ζητάει από την αξιωματική αντιπολίτευση να μην μιλάει» σημείωσε η κα Καραγιάννη, κάνοντας λόγο για αδιαφορία της κυβερνητικής πλευράς στην ανάγκη για ενίσχυση του συστήματος υγείας.

Παράλληλα, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε ό,τι αφορά το θέμα των μέτρων, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε απαραίτητες ενέργειες, όπως είναι η συνταγογράφηση των τεστ, η θεσμοθέτηση δωρεάν τεστ δύο φορές την εβδομάδα και οι έλεγχοι στους χώρους εργασίας, όπως και η αύξηση των δρομολογίων ΜΜΜ. «Όλα αυτά τα στοχευμένα μέτρα έπρεπε να έχουν ληφθεί εδώ και καιρό αντί των «έξυπνων» μέτρων που έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικά» σημείωσε η κα Καραγιάννη.

Για την άρση του lockdown πάντως εμφανίστηκε επιφυλακτική σε ό,τι έχει να κάνει με τις συνθήκες που πρέπει να εξασφαλιστούν από την πλευρά της κυβέρνησης, κατανοώντας βέβαια και το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην οικονομία, με κίνδυνο για λουκέτα σε επιχειρήσεις και για απώλεια πολλών θέσεων εργασίας. «Έχει φροντίσει η κυβέρνηση να πάρει όλα τα μέτρα ώστε να άρει το lockdown; Aντ’ αυτού ακόμη συζητούν, στο χειρότερο σημείο της πανδημίας, την επίταξη ιδιωτικών κλινικών. Ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι τα νοσοκομεία έχουν κρασάρει και τους γιατρούς να καταγγέλλουν συνθήκες Μπέργκαμο, με επιλογή ασθενών για την εντατική, η κυβέρνηση εξακολουθεί να στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά των ιδιωτών» συμπλήρωσε.

«Aποτυχία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο»

Παράλληλα, η κα Καραγιάννη επεσήμανε την αποτυχία της Ευρώπης να διασφαλίσει τις απαραίτητες συνθήκες για την ομαλή εξέλιξη της εμβολιαστικής διαδικασίας, ούτε έγιναν ενέργειες για αυξημένο αριθμό παραγόμενων εμβολίων, όπως είναι η άρση της πατέντας. Βέβαια, και η ελληνική πλευρά δεν είναι άμοιρη ευθυνών.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει ευθύνη για προκλητικές συμπεριφορές, με στελέχη της να εμβολιάζονται πρώτοι-πρώτοι ή και όταν είδαμε «γαλάζια» στελέχη να παραβιάζουν τη σειρά του εμβολιασμού. Αυτά δίνουν λάθος μηνύματα και δημιουργούν έλλειψη εμπιστοσύνης για τον τρόπο διαχείρισης της όλης κατάστασης» σημείωσε, ενώ έκανε λόγο για προκλητικές συμπεριφορές και με αφορμή τη βάφτιση που συμμετείχε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν μπορεί ένα πολιτικό δημόσιο πρόσωπο να συμπεριφέρεται κατ’ αυτόν τον τρόπο. Το προκλητικό δεν είναι το αν κανείς συμμετέχει σε μία εκδήλωση που τηρούνται κάποιοι κανόνες αλλά το ότι καταστρατηγεί μέτρα που οι ίδιοι έχουν θέσει. Υπήρχε συγκεκριμένη απαγόρευση που παραβιάστηκε με μία κατ’ εξαίρεση άδεια. Υπάρχει καταστρατήγηση περιοριστικό μέτρο από στελέχη της κυβέρνησης που θα έπρεπε να δίνουν το καλό παράδειγμα» κατέληξε η Τάνια Καραγιάννη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.