Κατά της λύσης και εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ ο Πάνος Σκουρλέτης

Είπε ότι μια τέτοια απόφαση θα είναι σε βάρος του Βόλου και των πολιτών…

Κατά της λύσης και εκκαθάρισης της ΔΕΥΑΜΒ τάχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, που επισκέφθηκε τη ΔΕΥΑ Λάρισας, που είπε ότι μια τέτοια απόφαση θα είναι σε βάρος της πόλης του Βόλου και των πολιτών και κάλεσε τον δήμαρχο να το σκεφθεί διπλά και τριπλά.
Ο υπουργός δήλωσε ότι υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες γι’ αυτό, από τον ίδιο το νόμο. «Εάν ληφθεί μία τέτοια απόφαση θα είναι σε βάρος της πόλης του Βόλου και των πολιτών. Είμαι ξεκάθαρα εναντίον. Δεν το λέω μόνο εγώ, αλλά η εμπειρία από τη λειτουργία τέτοιων επιχειρήσεων. Κατά συνέπεια ο κ. Μπέος θα πρέπει να το σκεφθεί διπλά και τριπλά», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Γενικότερα ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι διαφωνεί με το ενδεχόμενο ιδιωτικοποιήσεων των ΔΕΥΑ, ενώ αποκάλυψε πως είχαν έρθει σχετικές προτάσεις από την πλευρά των θεσμών.
Αναλυτικά, στις δηλώσεις του ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε τα εξής: «H αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από εργαλεία για να κάνει πράξει αυτό που έχει ως στόχο. Οι ΔΕΥΑ αποτέλεσαν τα πιο βασικά εργαλεία. Προσπαθήσαμε με βάση τις δικές σας προτάσεις να κάνουμε αποφασιστικά βήματα για να στηρίξουμε αυτά τα εργαλεία τα οποία στάθηκαν ισχυρά μέσα στη κρίση. Ανοίξαμε το δρόμο της μείωσης του ενεργειακού κόστους με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τις είχα υπογραφεί ως υπουργός Ενέργειας. Δώσαμε με το νομοσχέδιο την δυνατότητα να καλυφθούν κάποιες ανάγκες και όσο πάμε προς την ομαλότητα θα πάμε καλύτερα. Πάμε σε στοχευμένες προσλήψεις. Δυστυχώς βλέπουμε δικά μας εξειδικευμένα παιδιά να μεταναστεύουν.
Πολλοί επιβουλεύτηκαν τις ΔΕΥΑ. Μας ήρθαν προτάσεις από τους θεσμούς. Αλλά νομίζω ότι ο δρόμος αυτός θα είναι ολισθηρός. Δεν πρέπει να υπάρξει. Με τον Κλεισθένη προσπαθούμε να φέρουμε νέα πράγματα στη αυτοδιοίκηση. Πολύτιμη η βοήθεια σας. Είναι η καλύτερη επιβράβευση το να συνδέεις το όνομά σου με την βελτίωση της ζωής κάποιων ανθρώπων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.