Κατάλληλο το νερό στις δημόσιες βρύσες των Σταγιατών!

Σύμφωνα με μικροβιολογικές αναλύσεις κατοίκων, κόντρα στις ανακοινώσεις της ΔΕΥΑΜΒ

Μηδενική μικροβιακή επιβάρυνση… διαπιστώθηκε, κόντρα στις αναλύσεις που επικαλείται στις ανακοινώσεις της η ΔΕΥΑΜΒ, στο νερό που απέστειλε η Ανεξάρτητη Πηλιορείτικη Ομάδα Δράσης στις Σταγιάτες για μικροβιολογική ανάλυση. Η ΑΠΟΔράσης δημοσιεύει τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών εξετάσεων στο πόσιμο νερό από την Πηγή Κρύας Βρύσης και τη δημόσια βρύση της Πλατείας, ενώ όπως φαίνεται στα αποτελέσματα που δίνουν στη δημοσιότητα οι ίδιοι οι κάτοικοι, στα δείγματα που εξετάστηκαν δεν διαπιστώθηκε η επιβάρυνση του νερού από e coli ή εντερόκοκκους! Στην ανακοίνωση που γίνεται λόγος για «φασίστα και κορυφαίο υβριστή δήμαρχο», αναφέρεται ότι «οι απανωτές ανακοινώσεις της ΔΕΥΑΜΒ για ακαταλληλότητα του πόσιμου νερού και η τοποθέτηση σχετικών πινακίδων στις δημόσιες βρύσες που ανεπιτυχώς επιχειρήθηκε πριν μερικές μέρες, έχουν σαν στόχο να δυσφημίσουν το χωριό μας και να κάμψουν το ηθικό των κατοίκων του στον αγώνα που δίνουν, μαζί με τα άλλα χωριά στο πλαίσιο της «Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό», για καθαρό πηγαίο νερό χωρίς χλώριο» .
Η ανακοίνωση
Η ανακοίνωση αναφέρει, «για άλλη μία φορά η επιστήμη μας δικαιώνει. Οι εργαστηριακές αναλύσεις διαπιστευμένου εργαστηρίου πιστοποιούν την απόλυτη καθαρότητα και καταλληλότητα του νερού της πηγής μας. Η πηγή της Κρύας Βρύσης που από χρόνια αποτελεί στόχο εκμετάλλευσης και εμπορευματοποίησης, προσφέρει τόσο στους κατοίκους του χωριού μας όσο και σε εκατοντάδες συμπολίτες μας από το Βόλο, ποιοτικό νερό χωρίς καμιά μικροβιακή επιβάρυνση και με ανυπέρβλητα φυσικά και χημικά χαρακτηριστικά. Το πηγαίο αυτό νερό διοχετεύεται στις δημόσιες βρύσες με απόλυτα ασφαλή τρόπο, όπως αποδεικνύεται και από τις αναλύσεις, μέσα από ένα δίκτυο που συντηρείται συστηματικά από τους τους κατοίκους του χωριού. Αντί να εφαρμόσουν την ίδια πρακτική και στο δίκτυο νερού των σπιτιών (τακτικό καθαρισμό, συντήρηση δεξαμενών και δικτύων) οι διοικούντες την ΔΕΥΑΜΒ επιβάλλουν την πολιτική της χλωρίωσης και της εγκατάλειψης προκαλώντας αναστάτωση στην τοπική κοινωνία.
Επιβεβαιώνεται έτσι ότι οι τελευταίες απανωτές ανακοινώσεις της ΔΕΥΑΜΒ για ακαταλληλότητα του πόσιμου νερού και η τοποθέτηση σχετικών πινακίδων στις δημόσιες βρύσες που ανεπιτυχώς επιχειρήθηκε πριν μερικές μέρες, έχουν σαν στόχο να δυσφημίσουν το χωριό μας και να κάμψουν το ηθικό των κατοίκων του στον αγώνα που δίνουν, μαζί με τα άλλα χωριά στο πλαίσιο της «Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό», για καθαρό πηγαίο νερό χωρίς χλώριο. Αυτή η πολιτική πρακτική, συνοδεύεται από πρόδρομα έργα που έχει ξεκινήσει η ΔΕΥΑΜΒ για μεταφορά στο χωριό μας νερού από την Πορταριά, που στοχεύουν στην εγκατάλειψη της πηγής της Κρύας Βρύσης και εκμετάλλευσή της από την ΔΕΥΑΜΒ.
Το χωριό μας παρά τη λυσσαλέα επίθεση που δέχεται από τη δημοτική αρχή σε διάφορα μέτωπα- π.χ. αστική συγκοινωνία (που μόλις τελευταία αποκαταστάθηκε από τη νέα διοίκηση του ΚΤΕΛ) , καθαριότητα, συντήρηση καλντεριμιών, αποχέτευση, κλπ- όχι μόνο στέκεται όρθιο αλλά προβάλλεται στην Ελλάδα και το εξωτερικό ως χωριό που παράγει και μοιράζεται πολιτισμό με τις δικές του δυνάμεις και τη βοήθεια ανθρώπων του πολιτισμού που συμμερίζονται την προσπάθειά μας καθώς και κινημάτων που εκφράζουν με πάθος την αλληλεγγύη τους στον τεράστιο αγώνα που δίνουμε ως ενεργοί πολίτες.
Αυτό φαίνεται να τους ενοχλεί ιδιαίτερα, γι αυτό και χρησιμοποιούν όλα τα διαθέσιμα μέσα επικοινωνίας για να δυσφημίσουν τις Σταγιάτες. Πριν μερικές μέρες ο φασίστας και κορυφαίος υβριστής δήμαρχος, αποκάλεσε κατοίκους του χωριού μας μπαχαλάκηδες, με αφορμή «δολιοφθορά» στη κεντρική δεξαμενή πόσιμου νερού. Ναι είμαστε “μπαχαλάκηδες”. Προκαλούμε φθορές στα σχέδιά του για ξεπούλημα του νερού και στο μαφιόζικο στυλ διακυβέρνησης του δήμου και των δημοτικών υπηρεσιών.
Το μικρό χωριό μας, δυστυχώς για τον δήμαρχο και την παρέα του, έχει τεράστια ψυχικά και ενεργειακά αποθέματα, για να συνεχίσει να αυτοπροδιορίζεται πολιτιστικά και κοινωνικά, να λύνει τα καθημερινά προβλήματα και να διαμορφώνει συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης. Ένας από τους βασικούς παράγοντες που μας εξοπλίζει με πάθος για δημιουργία και αγώνα, είναι το ΝΕΡΟ της Κρύας Βρύσης, το οποίο θα εξακολουθούμε να μοιραζόμαστε με τους επισκέπτες και τις συμπολίτες μας του Βόλου.»