Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση απ΄την Εισαγγελία για το νερό της Αγριάς

Θα διερευνηθούν τυχόν παραβάσεις καθήκοντος από Διεύθυνση Υγείας και ΔΕΥΑΜΒ

Τον “φάκελο” του νερού της Αγριάς ανοίγει η Εισαγγελία Βόλου, μετά την ανακοίνωση των Επιστημονικών φορέων και των δημοσιευμάτων του τοπικού Τύπου, που αφορούσαν στις απαντήσεις της Διεύθυνσης Υγείας και της ΔΕΥΑΜΒ για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης, αναφορικά με την ύπαρξη βαρέων μετάλλων και την απαγόρευση κατανάλωσης προς πόση. Η Εισαγγελία Βόλου διέταξε χθες κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, με χρόνο ολοκλήρωσης εντός δέκα ημερών, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση αυτή, η οποία ταλαιπώρησε τους κατοίκους της Αγριάς.
Ειδικότερα, ο Εισαγγελέας Βόλου παρήγγειλε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση που ανατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου για ένα θέμα που χαρακτηρίζεται ως δημοσίου συμφέροντος και δεν είναι άλλο από αυτό του νερού της Αγριάς.
Στην προκαταρκτική θα διερευνηθεί ως καίριο ζήτημα ότι παρά το γεγονός πως από τον Μάρτιο η Διεύθυνση Υγείας διαπίστωσε υδράργυρο και μόλυβδο στο νερό της Αγριάς, η απαγόρευση κατανάλωσης αποφασίστηκε από τη ΔΕΥΑΜΒ στις 19 Μαΐου.
Θα διερευνηθούν τα αδικήματα, σύμφωνα με τα άρθρα 259 και 293 του Ποινικού Κώδικα, που αφορούν αντίστοιχα στην παράβαση καθήκοντος και στην παρακώληση της λειτουργίας άλλων κοινωφελών εγκαταστάσεων, ανάμεσα στις οποίες είναι και οι εγκαταστάσεις όσον αφορά το νερό.
Η προκαταρκτική, που θα διενεργηθεί από το Α.Τ. Βόλου θα πρέπει να έχει περαιωθεί εντός δέκα ημερών, εξαιτίας της φύσης της υπό διερεύνησης υπόθεσης ως επείγουσα και τα σκέλη της Εισαγγελικής παραγγελίας είναι δύο.
Αρχικά, θα ληφθούν μαρτυρικές καταθέσεις από τον/την Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής Μαγνησίας αλλά και από τους Επιστημονικούς φορείς, οι οποίοι θέτουν το ζήτημα και στην κοινή τους ανακοίνωση ζητούν την παρέμβαση του Εισαγγελέα.
Παράλληλα, το δεύτερο σκέλος της παραγγελίας αφορά σε διενέργεια ελέγχου αυτοψίας από ειδικά εξειδικευμένο κλιμάκιο Υπηρεσίας, όπως η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, προκειμένου να ελεγχθεί η ποιότητα του ύδατος της ευρύτερης περιοχής της Αγριάς και αφετέρου να διερευνηθεί εάν υφίσταται τυχόν έλλειψη υδροδότησης, για όλο το χρονικό διάστημα, δηλαδή από Μάρτιο έως και σήμερα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.