Κατερίνα Παπανάτσιου: Μετά το Πάσχα οι 120 δόσεις για οφειλές σε εφορία και Ταμεία

Διευκρίνισε πως τα χαμηλά εισοδήματα θα έχουν πιο ευνοϊκές ρυθμίσεις

Μετά το Πάσχα θα κατατεθούν οι ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις εφορίες και τα Ταμεία έως και σε 120 δόσεις, όπως ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

«Θα έρθουν μαζί οι ρυθμίσεις και για τα Ταμεία και την εφορία μετά το Πάσχα» δήλωσε συγκεκριμένα στην κρατική τηλεόραση η κ. Παπανάτσιου, ξεκαθαρίζοντας πως το θέμα δεν έχει να κάνει με τη στάση των θεσμών.

«Έχουμε αποκτήσει την εμπιστοσύνη και των δανειστών γιατί η διαχείριση που έχουμε κάνει στο δημοσιονομικό φέρνει καλά αποτελέσματα. Δεν είναι καν θέμα συζήτησης με τους θεσμούς οι 120 δόσεις. Θα εφαρμοστεί οπωσδήποτε» σημείωσε.

Η ίδια διευκρίνισε πως τα χαμηλά εισοδήματα θα έχουν πιο ευνοϊκές ρυθμίσεις. «Εκεί θα εφαρμόζονται οι 120 δόσεις σε περισσότερους. Στα πιο υψηλά εισοδήματα οι δόσεις θα καθορίζονται ανάλογα με το εισόδημα και το ύψος της οφειλής» είπε, προσθέτοντας πως υπάρχουν «σκέψεις για μίνιμουμ αριθμό δόσεων τις 18 και μάξιμουμ τις 120».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο φοροελαφρύνσεων είπε πως «η οικονομία πηγαίνει καλά, το 10ετές πολύ καλά, έχουμε βγει από μνημόνια» και «αυτό το κλίμα μας επιτρέπει να προχωρήσουμε σε κάποια μέτρα». «Συζητάμε διάφορα, τα κοστολογούμε και μετά τις γιορτές θα δούμε. Και μείωση ΦΠΑ έχει συζητηθεί και μείωση φορολογικών συντελεστών έχει συζητηθεί» πρόσθεσε. Σε ό,τι αφορά την προκαταβολή φόρου είπε πως «τη συζητάμε γενικά, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι στις προτεραιότητες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.