Κατερίνα Παπανάτσιου: «Την Κυριακή δίνουμε μήνυμα πολιτικής αλλαγής»

Κάλεσμα συμμετοχής όλων των δημοκρατικών πολιτών στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ

Μήνυμα πολιτικής αλλαγής θα στείλει ο ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, μέσα από τις εκλογές για την ανάδειξη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, αλλά και του Προέδρου. Όπως τόνισε μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Γιώργο Καρεκλίδη η Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατερίνα Παπανάτσιου την Κυριακή πρέπει να συστρατευθούν όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες, να έρθουν στην κάλπη και να στείλουν πίσω τον …λογαριασμό στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

“Είναι η πρώτη φορά που κάνουμε αυτό το μεγάλο άνοιγμα όχι μόνο στα μέλη μας, στη βάση, αλλά και σε όλους όσοι θέλουν να συμμετέχουν στην εκλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τους καλούμε να συνταχθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ και να στείλουν, όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας, τα 1000 εκλογικά τμήματα, 1000 ταχυδρομεία για να στείλουν πίσω τον λογαριασμό στον Κυριάκο Μητσοτάκη και Μέγαρο Μαξίμου», είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπανάτσιου.
Σύμφωνα με την ίδια, μέσω των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, στόχος είναι να δοθεί το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής. Μάλιστα, επισήμανε πως η όλη διαδικασία είναι εξασφαλισμένη, θα υπάρχουν tablet σε όλα τα εκλογικά τμήμα, ήδη άνθρωποι εκπαιδεύονται για να τα χειριστούν και δεν θα μπορεί κανείς να διπλοψηφίσει. Στα διαδικαστικά ανέφερε ότι τα εγγεγραμμένα μέλη θα ψηφίσουν και θα εκλέξουν την Κεντρική Επιτροπή ενώ όσοι εγγραφούν τώρα θα συμμετάσχουν στην κάλπη του προέδρου.

«Καλώ όλα τα μέλη μας να συμμετέχουν, να ψηφίσουν τους πιο άξιους, εκείνους που μπορούν να αναδιαμορφώσουν πολιτικές θέσεις μέσα από την Κεντρική Επιτροπή και πολιτικές απόψεις, άτομα που έχουν ισχυρό πολιτικό κριτήριο για να μπορούμε να έχουμε καλύτερες θέσεις για την επόμενη ημέρα, γιατί το κόμμα μας είναι συνέχεια σε εγρήγορση και θα πρέπει να αναδιαμορφώνουμε κεντρικά σημεία που θα έχουμε την ημέρα της διακυβέρνησης. Σίγουρα θέλουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση την επόμενη ημέρα, αλλά θέλουμε κι ένα ισχυρό κόμμα γι’ αυτό και καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκλογές, να στηρίξουν την κάλπη του Αλέξη Τσίπρα. Μπορεί ο καθένας να έρθει, αρκεί να το θέλει, να συντάσσεται με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη λαίλαπα που έχουμε αυτή τη στιγμή και να στείλουμε έτσι κι ένα μήνυμα», υπογράμμισε η Βουλευτής.

Έχουμε ανοίξει τον δρόμο στο ΠΑΣΟΚ- Πρέπει να πάρει θέση με ποιον θα πάει
Την ίδια στιγμή, η κ. Παπανάτσιου αναφέρθηκε και στις πολιτικές εξελίξεις και στο επικείμενο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στις 20-22 Μαΐου κι αυτό θα μπορέσει να είναι η αρχή για μια επικείμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Εμείς έχουμε ανοίξει τον δρόμο κι έχουμε κάνει τις προτάσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας αφαίρεσε κι ένα εμπόδιο ακόμη, αυτό το λάθος της αριστερά με την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου. Τους δίνουμε τα μηνύματα για να μην υπάρχουν εμπόδια. Θα πρέπει αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ. ΑΛ να πάρει και κάποιες θέσεις, με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Δεν μπορεί να πατάει σε δύο, τρεις ή τέσσερις βάρκες και να μένει αμέτοχο στις προτάσεις που του γίνονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό μας», υπογράμμισε η ίδια, ενώ στο ενδεχόμενο να δώσει το παρών ο Αλέξης Τσίπρας στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, η Βουλευτής σημείωσε πως μια τέτοια κίνηση εξαρτάται από πολλά.

Ένα μεγάλο μήνυμα θα δώσει δύναμη για την επόμενη ημέρα
Πάντως η κ. Παπανάτσιου επεσήμανε πως ο Αλέξης Τσίπρας έτσι κι αλλιώς θα είναι ο νικητής της επόμενης ημέρας. «Γι΄ αυτό καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες που βλέπουν αυτή τη στιγμή την κατάσταση που υπάρχει με τις απανωτές κρίσεις και την κυβέρνηση να μην είναι στο πλευρό τους. Τους εξαπάτησε η κυβέρνηση και το αποτέλεσμα της κάλπης θα είναι πολύ σημαντικό και για το μέλλον της χώρας μας. Οι εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ αφορούν τη χώρα. Αυτό πρέπει να καταλάβουν οι συμπολίτες και τους καλούμε να έρθουν στις κάλπες. Ένα μεγάλο μήνυμα και θα δώσει την δύναμη για την επόμενη ημέρα.
Η ίδια σημείωσε πως θα εκφραστούν και οι διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έκανε λόγο για την καινοτομία των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ότι μετά από απόφαση του Συνεδρίου, το 50% των εκλεγμένων θα είναι γυναίκες. «Οι γυναίκες πρέπει να έχουν δυνατή φωνή , εμείς αυτή τη φωνή τη θέλουμε μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, στα όργανα του κόμματος. Είναι ό,τι πιο δημοκρατικό υπάρχει», κατέληξε η κ. Παπανάτσιου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.