Κατέρρευσε η Τράπεζα Θεμάτων για τις εξετάσεις σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ- Έως και τρεις ώρες καθυστέρηση στη Μαγνησία

Ταλαιπωρία μαθητών και καθηγητών

Κι ενώ όλα κυλούσαν άριστα τις τελευταίες ημέρες στα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ της Μαγνησίας, αναφορικά με την Τράπεζα Θεμάτων και τις ενδοσχολικές εξετάσεις, σήμερα το σύστημα κατέρρευσε πανελλαδικά, με τους μαθητές και εκπαιδευτικούς και της Μαγνησίας να ταλαιπωρούνται για ένα τουλάχιστον 3ωρο.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη των εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Ρηγώ Φασουράκη, από πολύ νωρίς σήμερα το πρωί “έπεσε” η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων. Αυτό προκάλεσε 2-3 ώρες καθυστέρηση συνολική και μεγάλη ταλαιπωρία αρχικά στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έπρεπε να κατεβάσουν τα θέματα μετά την ηλεκτρονική κλήρωση, να κάνουν την επιλογή και έπειτα την αναπαραγωγή.

Η διαδικασία αυτή καθυστέρησε, καθώς η Τράπεζα κατέρρευσε, και ο μεγαλύτερος αντίκτυπος ήταν στους μαθητές που είχε οριστεί να γράψουν πολύ πρωινές ώρες. Ευτυχώς κάπως μετά επιλύθηκε το ζήτημα, βγήκαν τα θέματα και οι μαθητές που έγραφαν μεταγενέστερη ώρα ταλαιπωρήθηκαν λιγότερο. Κάποιοι μαθητές ολοκλήρωσαν πριν λίγο τις εξετάσεις τους, ενώ θα μπορούσε, εάν δεν υπήρχε το πρόβλημα, να είχαν τελειώσει γύρω στις 11-12.

Η “κατάρρευση” αυτή, που όπως είπε η κ. Φασουράκη σύμφωνα με τις πηγές του Υπουργείου, ίσως πρόκειται για δολιοφθορά, επηρέασε και τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία της Διεύθυνσης και των σχολείων.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.