Κατέρρευσε το taxis λόγω του ΕΝΦΙΑ!

Προβληματισμός για την εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων

Τα γνωστά προβλήματα κατάρρευσης του taxis παρατηρήθηκαν χθες από το πρωί ως το μεσημέρι, λόγω της ολοκλήρωσης ανάρτησης του ΕΝΦΙΑ την Κυριακή, όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Μαγνησίας , Νίκος Πουμάνας.
Σύμφωνα με τον λογιστή, ο νέος ΕΝΦΙΑ βγήκε, έστω και καθυστερημένα και η ανάρτηση ολοκληρώθηκε μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής. Επειδή όμως μπήκε… όλη η Ελλάδα για να τον εκτυπώσει, φράκαρε το σύστημα, με αποτέλεσμα οι λογιστές να μην μπορούν να δουλέψουν, καθώς το taxis κατέρρευσε. «Συνέβη αυτό που συμβαίνει κάθε φορά που γίνονται όλα την τελευταία ώρα ή λήγουν προθεσμίες», τόνισε ο κ. Πουμάνας.
Ο ίδιος είπε ότι αυτό είναι ένα δείγμα γραφής, γιατί είμαστε υποψήφιοι για ηλεκτρονικά βιβλία από 1 Οκτωβρίου, κάτι που δεν ξέρουμε αν μπορεί να πετύχει.
Σημείωσε, ότι ο φόρος ακινήτων θα καταβληθεί σε έξι δόσεις, οι δύο θα καταβληθούν μέχρι 30 Οκτωβρίου 2020, χωρίς προσαύξηση, ενώ τα ποσά που αντιστοιχούν στον φόρο, είναι ίδια με το 2019.
Ο κ. Πουμάνας είπε ότι έχουν ανοίξει οι εφαρμογές για τα τυχόν αναδρομικά που έχουν πάρει φορολογούμενοι από παλιά έτη και μπορούν να την κάνουν ηλεκτρονικά και όχι στην Εφορία χειρόγραφα, ενώ η τυχόν διαφορά πρέπει να πληρωθεί μέχρι 29 Ιανουαρίου 2021.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.