Καθάρισε την παραλία του Αναύρου ο Βολιώτης αθλητής Ανδρέας Κεχαγιάς

Συγκέντρωσε πάνω από 25 σακούλες με σκουπίδια

Μία αρκετά μεγάλη απόσταση, από την αρχή της παραλίας (από το λιμάνι που είναι τα δελφίνια) εώς το τέλος της αμμουδιάς του Αναύρου ο Βολιώτης αθλητής Κεχαγιάς Ανδρέας από τις 6:45 το πρωί της Τετάρτης εώς τις 2.30 το μεσημέρι,συνέλεξε μόνος του ένα μεγάλο όγκο σκουπιδιών πάνω από 25 σακούλες (των 80 λίτρων η μία) που ήταν διάσπαρτα πεταμένα στους δρόμους, πάρκα, και αμμουδιές.

Ενώ στο αρχικό σημείο συνάντησης έπρεπε να ήταν 8 εθελοντές , οι 4 θα ξεκινούσαν από τον Άναυρο και οι άλλοι 4 από το λιμάνι,τελικά για κάποιους λόγους δεν ήρθαν.

Παρ΄όλα αυτά δεν πτοήθηκε και «έπιασε αμέσως δουλειά».
Στο διάβα του όπου και να έριχνε το βλέμμα του υπήρχανε παντού όλων των ειδών σκουπίδια,αλλά αυτό που είδε για πρώτη φορά και »γέμισε» αισθήματα θυμού και άσχημη εντύπωση(και δεν ξέρουμε ποια λέξη είναι η κατάλληλη για να χαρακτηριστούν αυτοί οι άνθρωποι που το κάνουν) ενώ μάζευε τα σκουπίδια από κάτω έβρισκε και σκουπίδια πάνω στα δέντρα (μικρές δεμένες σακούλες με σκουπίδια πεταμένες πάνω στα δέντρα)με αποτέλεσμα πότε να ανεβαίνει στα δέντρα και πότε να κουνάει τα κλαδιά για να πέφτουν.

Επίσης στον Αναυρο στο σημείο που τερματίζουν τα λεωφορεία στο δρόμο που πηγαίνει προς την αμμουδιά υπάρχει ένα άσχημο θέαμα κάτω από ένα μεγάλο όγκο από τα χαρτάκια των εισιτηρίων ενώ είναι τοποθετημένοι δίπλα οι κάδοι.

Το πρόβλημα γενικά στην χώρα μας είναι ότι αυτοί που μολύνουν το περιβάλλον είναι περισσότεροι από αυτούς που καθαρίζουν και προσέχουν το περιβάλλον, αυτό πρέπει κάποτε να αντιστραφεί,και αυτό γίνεται με εκπαιδευτική περιβαλλοντική αγωγή από το νηπιαγωγείο,γιατί από τότε ξεκινά το παιδί να πετά σκουπίδια,αλλά και πρόστιμα στους ασυνείδητους πολίτες.
Σαφώς και θα προσπαθήσει να ενημερώσει τους βουλευτές του κυβερνόντος κόμματος για ερώτηση στη βουλή αν μπορεί να μπει σε όλα τα σχολεία μάθημα περιβαλλοντικής αγωγής ή έστω κάποιες ώρες ενημέρωση από εθελοντές.