Καθημερινή: Επτά με οκτώ πολιτικοί παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ

Επτά με οκτώ πολιτικούς ακόμη φέρεται να παρακολουθούσε ακόμη η ΕΥΠ τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γιάννη Σουλιώτη, αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι σε κλειστές συσκέψεις για σοβαρές αστυνομικές έρευνες, υπηρεσιακοί παράγοντες είχαν υπονοήσει ότι υπήρχε η δυνατότητα υποκλοπής μηνυμάτων που αντάλλασσαν μέσω κρυπτογραφημένων εφαρμογών πρόσωπα-στόχοι, δυνατότητα που δεν έχουν τα γνωστά συστήματα επισύνδεσης της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ., τα οποία δεν μπορούν να ακούσουν συνομιλίες ή να διαβάσουν μηνύματα από WatsApp και viber.

«Κάποιοι ισχυρίζονται ότι το συγκεκριμένο σύστημα παρακολουθήσεων παραμένει στην κυριότητα ιδιωτικής εταιρείας με την ΕΥΠ και έναν μικρό αριθμό προσώπων να κάνουν χρήση των υπηρεσιών του λογισμικού έναντι αντιτίμου. Το Predator, λένε, δεν αγοράστηκε αλλά νοικιάστηκε για συγκεκριμένο διάστημα» διαβάζουμε στο δημοσίευμα στο οποίο τίθεται το ερώτημα ποιος έκανε την «επένδυση» στο παράνομο λογισμικό και αν αγόραζαν δεδομένα η ΕΥΠ ή άλλη υπηρεσία ή και κάποιος ιδιώτης, που εμφανιζόταν να τις εκπροσωπεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.