Κάτοικοι «Αστεριών»: «θέλουμε να ζήσουμε σε ένα υγιές περιβάλλον και όχι σε θάλαμο αερίων»

Κλήθηκε Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος λόγω δυσοσμίας, χωρίς ωστόσο να καταγραφεί κάποια παράβαση

Την έντονη δυσοσμία που παρατηρείται κατά τις πρωινές κυρίως ώρες στην περιοχή, επισημαίνουν σε επικοινωνία τους με τη «Μαγνησία» οι κάτοικοι του οικισμού «Αστέρια» Αγριάς με συνέπεια, όπως λένε, να αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.
Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του τοπικού συλλόγου κ. Κώστα Θεοδοσόπουλο «εδώ και αρκετές μέρες στην περιοχή μας κατά τις πρωινές ώρες, δηλαδή μέχρι και τις 9 π.μ. η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική λόγω έντονων οσμών. Δεν το συζητάμε βέβαια για τις βραδινές ώρες που η κατάσταση γίνεται χειρότερη». Όπως αναφέρει «ζούμε στην περιοχή εδώ και πενήντα χρόνια και ουδέποτε είχαμε πρόβλημα με το εργοστάσιο πέρα από την τσιμεντόσκονη. Αυτές οι οσμές που έρχονται τώρα, μας δημιουργούν πρόβλημα στο αναπνευστικό μας σύστημα με διάφορες συνέπειες». Μάλιστα χθες το πρωί οι κάτοικοι ζήτησαν την παρέμβαση των Διευθύνσεων Περιβάλλοντος και Βιομηχανίας της Π.Ε. Μαγνησίας, κλιμάκιο της οποίας έσπευσε άμεσα στην περιοχή προκειμένου να κάνει έλεγχο ωστόσο, δεν διαπιστώθηκε κάτι ανησυχητικό.
Σε συνέχεια των όσων ανέφερε σχετικά με το πρόβλημα ρύπανσης που αντιμετωπίζει η περιοχή, ο κ. Θεοδοσόπουλος τονίζει πως «δεν μπορούμε να ανοίξουμε ούτε τα παράθυρα των σπιτιών μας κατά καιρούς φωνάζουν όλοι τόσο στον Τύπο, όσο και στις τηλεοράσεις να προσέχουν οι πολίτες τι καίνε στα σπίτια τους γιατί επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα. Αν αυτά που καίει το εργοστάσιο είναι αβλαβή και δεν επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα τότε γιατί να μην επιτρέπεται και στους πολίτες να έχουν καύσιμη ύλη και στα σπίτια τους αυτό το υλικό που είναι σχεδόν τσάμπα εδώ στα Αστέρια;»
Παράλληλα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς όπως λέει «έχει αυξηθεί η θνησιμότητα κατά την περυσινή χρονιά αρκετά από καρκίνο». «Φτάνει πια, θέλουμε να ζήσουμε σε ένα υγιές περιβάλλον και όχι σε θάλαμο αερίων» καταλήγει ο πρώην πρόεδρος του «Εξωραϊστικού Τουριστικός Σύλλογος – Οικοδομικού Συνεταιρισμού Δ.Υπαλλήλων «Αστέρια» Αγριάς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.